Odzież używana

Nie ma kobiety która nie lubiła by zakupów. Znalazłaś promocję którą chciała by się podzielić?
ODPOWIEDZ
mróweczka
Miła Kobietka

Re: Odzież używana

Post autor: mróweczka »

Ja bardzo lubię kupować używaną odzież. Do tej pory kupowałam w tzw lumpexach, a teraz zauważyłam, że sporo fajnych rzeczy można dostać na allegro. Dziewcyzny, czy waszym zdaniem opłaca się kupować używane ubrania na aukcjach?
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Post autor: Hadassa »

Zalezy po ile i w jakiej cenie ;)
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Awatar użytkownika
muffinka
Miła Kobietka

Post autor: muffinka »

pewnie, zę kupuje, czesciej niz w normalnych sklepach :) mam jeden fajny ciuszek pod blokiem ic zesto tam zagladam, ostatnio znalazlam czarna koszule z motivi za 8 zl :)
maliczka
Jestem tu nowa :)

Post autor: maliczka »

Ja myślę, że się opłaca, sama kupuję ijestem bardzo zadowolona. trzeba tylko być bardzo czujnym bo te aukcje strasznie ciężko jest wygrać. dlatego dobrze jest wspomóc się snajperem aukcyjnym żeby wygrać ;) SPAM
Ostatnio zmieniony wt kwie 14, 2015 10:54 am przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
Lagenko_pl
Fajna Kobietka

Post autor: Lagenko_pl »

Ja nie mam cierpliwości odo używanej odzieży,poza tym nigdy nie trafiam na nic fajnego co można byłoby uznać za niesprane czy mało chodzone,zawsze są to marnej jakości buble...
joel554

Post autor: joel554 »

Ja często zaglądam do sklepów z odzieżą używaną, w niektórych byłam tylko raz, bo to mi wystarczyło żeby ocenić jakość danego "sklepiku". Ale są takie, w których znajdywałam lepsze rzeczy niż w normalnych sklepach. W normalnym sklepie kupujemy niby nowe rzeczy, ale po pierwszym praniu wyglądają gorzej niż te używane.
Profesjonalne sklepy internetowe - dla najlepszych.
Awatar użytkownika
ruti
Miła Kobietka

Post autor: ruti »

dokładnie! mam podobne wrażenie, ja mam za to kilka wybranych sklepów, wiem kiedy jest dostawa^^ i właśnie w nich szukam ciekawych rzeczy i często są one lepszej jakości niż te z sieciówek:)
envelop
Extra Kobietka

Post autor: envelop »

Mam swoje 3 stałe punkty i tam przeważnie coś kupuję ;) Czasami idzie trafić na bardzo fajne ciuchy i to za grosze ;)
"Nigdy nie dyskutuj z idiotą!
Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu,
a potem pokona doświadczeniem..."

Obrazek
Obrazek
WszystkozAmeryki_com
Extra Kobietka

Post autor: WszystkozAmeryki_com »

Ja kiedyś miała takie punkty,natomiast teraz towar jest wyraźnie słabszej jakości i muszę szukać gdzie indziej,oczywiście w grę wchodzą także sklepy internetowe gdzie wybór odzieży jest równie szeroki a ceny zdecydowanie niższe.
www.WszystkozAmeryki.com
beciap

Post autor: beciap »

można tam znaleźć niepowtarzalne rzeczy,ja osobiście dużo kupuje dla mojej córki za kilka złotych można kupić super ciuch :) :)
zuzAnka00

Post autor: zuzAnka00 »

Bardzo lubię kupowac w lumpeksach, mozna trafic na perelki w niskiej cenie :)
Aleksandrrrra

Post autor: Aleksandrrrra »

a czy polecacie może jakiś secondhand w Łodzi? Chciałabym jakiś odwiedzić, tylko zupełnie nie mam pojęcia gdzie się udać
Awatar użytkownika
Panna_Mysia
Fajna Kobietka

Post autor: Panna_Mysia »

joel554 pisze:Ja często zaglądam do sklepów z odzieżą używaną, w niektórych byłam tylko raz, bo to mi wystarczyło żeby ocenić jakość danego "sklepiku". Ale są takie, w których znajdywałam lepsze rzeczy niż w normalnych sklepach. W normalnym sklepie kupujemy niby nowe rzeczy, ale po pierwszym praniu wyglądają gorzej niż te używane.
O tak. Ja znalazłam (niestety w sąsiednim mieście) kilka sklepów z dobrej jakości używaną odzieżą na wagę - czystą, wypraną, pachnącą... Same panie są miłe i uprzejme. Wydaje mi się, że masz rację i rzeczywiście kupując odzież w sieciówce czy dyskoncie może się okazać, że po pierwszy praniu nie nadaje się do noszenia, więc po co przepłacać? Przez internet nie kupuję często, bo nie można przymierzyć ubrań.
Jeśli lubisz testować nowości i otrzymywać darmowe produkty, rodzina Myszy ser-decznie zaprasza na gryzoniowy blog - http://www.mysia-familia.blogspot.com
zakupianka

Post autor: zakupianka »

ja nie mam daru kupowania w takich sklepach , ale moja koezanka przetrzepuje ciucholandy jak szalona:) znajduje ciuchy dla siebei i dla mnie od rauz
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Wczoraj byłam z mamą i się obkupiłyśmy, i nie tylko siebie :D
Woli
Fajna Kobietka

Post autor: Woli »

Obecnie ciuchy są tak tanie, że na bazarach można kupić nowe ubranie niewiele droższe od tego w sklepie z używaną odzieżą.
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Czyli, że czasem kupisz coś na bazarze, upierzesz raz i wywalasz, bo jest w fatalnym stanie
a w lumpeksie, możesz znaleźć coś firmowego za grosze.
A nie raz coś nowego, jeszcze z metką
Awatar użytkownika
blondyna96

Post autor: blondyna96 »

lumpeks to jest świetna sprawa, można znaleźć na prawdę fajne, markowe i w bardzo dobrym stanie ubrania ;)
Umrę ci kiedyś. Oczy mi zamkniesz. I wtedy — swoje Smutne zdziwione, Bardzo otworzysz
Awatar użytkownika
paproctaniosc
Miła Kobietka

Post autor: paproctaniosc »

Dziewczyny, a znacie jakieś fajne lumpy w Warszawie? Bo szukałam ostatnio, ale na same szmaty trafiam. :(
WszystkozAmeryki_com
Extra Kobietka

Post autor: WszystkozAmeryki_com »

Towar musi być z pierwszego sortu,to prawda,inaczej będziemy trafiać tylko na same szmatki i stracimy czas. Nie lepiej dołożyć kilka zł i kupić nowa odzież dobrej jakości?
www.WszystkozAmeryki.com
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Niestety nie raz odzież nowa leci taśmowo, a na używanych, można znaleźć coś oryginalnego i takiego czego nie ma nikt inny
kasia9333

Post autor: kasia9333 »

Oczywiście, że kupuję. Zawsze znajdzie się jakąś perełkę. Tania odzież jest fajna, tym bardziej, że często jest odzież naprawdę dobrych marek.
http://www.wozkiwidlowe.com.pl/kupie.html
Awatar użytkownika
Panna_Mysia
Fajna Kobietka

Post autor: Panna_Mysia »

Hadassa pisze:Niestety nie raz odzież nowa leci taśmowo, a na używanych, można znaleźć coś oryginalnego i takiego czego nie ma nikt inny
Zgadzam się. W sklepach z używaną odzieżą możemy znaleźć prawdziwe perełki, jeśli wiemy, gdzie szukać. Niestety większość ubrań to nie markowe skarby, ale trzeba przyznać, że jakość ubrań z ciuchlandów jest często dużo większa niż tych nowych z bazaru czy dyskontów, które przeważnie mają w ofercie odzież chińską.
Jeśli lubisz testować nowości i otrzymywać darmowe produkty, rodzina Myszy ser-decznie zaprasza na gryzoniowy blog - http://www.mysia-familia.blogspot.com
Lagenko_pl
Fajna Kobietka

Post autor: Lagenko_pl »

Nie da się zaprzeczyć,tylko jest jeden minus: jakość takiej odzieży.. Czasem można spotkać taką w dobrym stanie,ale z reguły są to stare i sprane rzeczy. Po co mi oryginalność jeżeli tego nie da się już założyć ?
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Nie do końca się z Tobą zgodzę, bo nie raz można znaleźć nowe rzeczy jeszcze z metką
ODPOWIEDZ