Odzież używana
-
she336
Odzież używana
Co Wy o tym sądzicie? Kupujecie czasem w takich tzw. " ciucholandach " ? Ja szczerze nie na widzę zapachu jak się wchodzi do takiego sklepu, aleee... Właśnie ale
Przyznam się, że kupuję tam ubrania głównie narzeczonemu do pracy, bo pracuje na produkcji i moim zdaniem szkoda wydawać tyle kasy na ubrania, które i tak się szybko zniszczą.
- quillathee
- Miła Kobietka
Re: Odzież używana
He he:)she336 pisze:nie na widzę
Ogólnie kiedyś też się wstydziłam chodzić do ciucholandów, ale dziś weszłam z koleżankami po raz pierwszy do takiego całkiem przyzwoitego w Poznaniu. I powiem szczerze, że całkiem ciekawe rzeczy można dostać po niedużej cenie. A jeśliby taki ciuch wyprać to chyba nie robiłoby to wielkiej różnicy, hmm... Zapach jest nieprzyjemny to fakt. Akurat w tym second handzie, co byłam strasznie śmierdziało jakimś a la perfumem po 5zł. Jednak gdyby coś mi się z takiego sklepu spodobało to jak najbardziej kupiłabym.
zdarzyło mi się nabyć całkiem ciekawe zadbane tanie torebki
ale butów , bielizny bym nie kupiła...z 2 ręki
-
dzo
ja chodzę do lumpexów i to bardzo często 
znajduję cudeńka za 3 czy 4 zł
niektóre rzeczy są jeszcze z metkami 
znajduję cudeńka za 3 czy 4 zł
-
Kolaboracja
No jasne!
Często po dostawie można dostać naprawdę dobre (czasem nieużywane) ciuchy
Z koleżankami chodzimy co tydzień i każda kupuje coś bardzo fajnego :]
Też lubię odwiedzać ciucholandy!
Ich niezaprzeczalną zaletą, oprócz niskiej ceny, jest także niepowtarzalność egzemplarzy.
I to jest super!
Ich niezaprzeczalną zaletą, oprócz niskiej ceny, jest także niepowtarzalność egzemplarzy.
I to jest super!
Dopóki oddycham - jest we mnie nadzieja..
-
Nala
Oczywiście że tak! Oprócz majtek, skarpetek i staników. A ostatnio wynalazłam śliczny sweterek za 1 zł! 
-
Kolaboracja
Zorika właśnie, niepowtarzalność i co nie których- oryginalność
Czasem w ciucholandach można spotkać ciuchy, których się nie spotka w żadnym sklepie... albo się spotka tylko w kosmicznych cenach...
Czasem w ciucholandach można spotkać ciuchy, których się nie spotka w żadnym sklepie... albo się spotka tylko w kosmicznych cenach...
-
pstro
Ja poluje na ciuchy jednej firmy, ktore normalnie maja ceny od 200 w góre. Mam już sporą kolekcje:D
-
Kolaboracja
ja raczej przeważnie nie patrzę na firmę, tylko kupuję co jest gatunkowo dobre i co mi sie podoba 
Często zaglądam do ciucholandów ale bardzo rzadko udaje mi się coś sensownego kupić może Wy znacie jakieś fajne w Warszawie?
-
Kolaboracja
do ciucholandów najlepiej chodzić po dostawie:) wtedy zawsze kupuję coś fajnego:>
Uwielbiam ciucholandy. Zawsze uda mi się dostać jakieś perełki. Ostatnio upolowałam torebkę Mulberry wartą jakieś 2 tys.zł a ja dałam za nią 4 zł. Wyobrażacie sobie? W second-handach można dostać ciuchy świetnej jakości,świetnych firm lub projektantów za naprawdę parę groszy. Polecam 
http://karmimypsiaki.pl/pomagaj-codziennie/klik. Wystarczy codziennie kliknąć by nakarmić psiaka.
-
Kolaboracja
właśnie... a ja kiedyś nawet za marną złotówkę kupiłam sobie śliczną jedwabną sukienkę 
ja ostatnio kupiłam cudne borki atmosphere za 20 zł wyglądają na nowe ;d a ich cena na allegro to ok 150 zł xd i oczywiście wiele wiele innych np dziś koleżanka kupiła bluzkę bejsbolówkę za 5 zeta a nowa klsztuje 70 xd
"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"
-
Kolaboracja
ooo no to będą połowy :p a ja byłam wczoraj i znalazłam jedynie bransoletkę 
Kiedyś bardzo nie lubiłam ciucholandów, głównie właśnie zapach mnie odrzucał. Ale jakoś w tamtym roku przechodząc koło jednego z nich zauważyłam moją wymarzoną sukienke i nie mogłam się oprzeć:) więc weszłam i kupiłam, od tamtej pory jak tylko mam czas i humor to szukam sobie tam jakiś ciuszków:)
-
tusia25
dokładnie, ten odrzucający zapach.... je się jeszcze nie do końca przekonałam, mam w sumie jedna torebkę, ale jakoś żebym regularnie odwiedzała to raczej nie
LUMPEKSY, SECOND HANDY :-)
Dziewczyny! Czy ubieracie sie w lumpeksach? Jaki jest Wasz stos
unek do nich? Czy udało Wam sie w nich znaleźć coś na prawdę ekstra? Pochwalcie sie swoimi upolowanymi zdobyczami:-)
unek do nich? Czy udało Wam sie w nich znaleźć coś na prawdę ekstra? Pochwalcie sie swoimi upolowanymi zdobyczami:-)
Re: LUMPEKSY, SECOND HANDY :-)
Uwielbiam lumpeksy i często do nich zaglądam.Udało mi się wyszperać kilka perełek ale póki co to nie chce mi się bawić w zdjęcia.Może Ty pierwsza się pochwal skoro założyłaś wątek 
http://karmimypsiaki.pl/pomagaj-codziennie/klik. Wystarczy codziennie kliknąć by nakarmić psiaka.