Odzież do biegania i na rower

Nie wiesz w co się ubrać? Zastanawiasz się jakie panują trendy w modzie? W tym dziale odpowiemy Ci na wszystkie pytania związane z modą.
Awatar użytkownika
vpresto
Miła Kobietka

Re: Odzież do biegania i na rower

Post autor: vpresto »

sara_kolanko pisze:Z mężem póki co zaopatrujemy się w lidlu - głownie w rowerową, ja sobie w tym sezonie kupiłam jeszcze ichniejszą bluzę do biegania.
Nie uprawia sportu wyczynowo, więc przyznam szkoda i kasy na znane marki, a to co mam mi wystarcza.
ja jestem raczej miłośnikiem sportu i wszelkich outdorowych wypadów i niestety lidlowska odzież nie ma porównania do dobrych, markowych ciuchów termo
ence pisze:
Róża pisze:Zaglądałam jeszcze za tym fjord nansenem o którym ence pisała i znalazłam coś takiego
big_koszulka-vikna-t-shirt-women-ii-1380837676.jpg
W zasadzie tą stówe jestem jeszcze w stanie dać za dobrą koszulkę. Jak sądzicie
No i spoko. Powiedz mi tylko co to za model.
masz w opisie pod zdjęciem model wpiszesz big koszulka vikna to znajdziesz
to w sercu ma tylko nienawiść,
nigdy nie zazna miłości i szczęścia.
Awatar użytkownika
sara_kolanko
Jestem tu nowa :)

Post autor: sara_kolanko »

vpresto pisze: ja jestem raczej miłośnikiem sportu i wszelkich outdorowych wypadów i niestety lidlowska odzież nie ma porównania do dobrych, markowych ciuchów termo
U mnie chwilowo liczy się stosunek jakości do ceny. Mają i gorsze i lepsze rzeczy, np buty trekingowe kupiliśmy markowe, bo na tym nie będziemy oszczędzać, ale koszulki na rower mamy od nich i na nasze potrzeby dają radę.

Mąż ma ich kurtkę i sobie bardzo chwali, więc każdemu według potrzeb :)
Awatar użytkownika
Róża
Miła Kobietka

Post autor: Róża »

sara_kolanko pisze: U mnie chwilowo liczy się stosunek jakości do ceny. Mają i gorsze i lepsze rzeczy, np buty trekingowe kupiliśmy markowe, bo na tym nie będziemy oszczędzać, ale koszulki na rower mamy od nich i na nasze potrzeby dają radę.

Mąż ma ich kurtkę i sobie bardzo chwali, więc każdemu według potrzeb :)
Kurtke Fjorda czy z Lidla bo się zgubiłam??
apart
Miła Kobietka

Post autor: apart »

ence pisze:
Róża pisze:Zaglądałam jeszcze za tym fjord nansenem o którym ence pisała i znalazłam coś takiego
big_koszulka-vikna-t-shirt-women-ii-1380837676.jpg
W zasadzie tą stówe jestem jeszcze w stanie dać za dobrą koszulkę. Jak sądzicie
No i spoko. Powiedz mi tylko co to za model.
muszę wziąć głębokioddech jak czytam,że ludzie kupują te ciuchy z lidla termo,albo z tchibo... eh,, to juz lepiej w bawełnie biegać. kupiłam raz koszule termo z lidla i była tragiczna, odparzyłam w niej pachy, wszędzie mnie swędziała skóra , a i o odprowadzaniu wilgosci nie było mowy.. nie wiem jak wy ale ja ich nie moge uzywać, tak jak piszesz wolę dac 100zł za koszulke z dobrej firmy i używać aż się nie poprzedziera
lenabratel

Post autor: lenabratel »

Ja często kupuję używane ciuchy na allegro - przeważnie są w całkiem dobrym stanie, a można mieć coś markowego, dobrej jakości za niewielkie pieniądze ;)
Skup aut - skup samocodów powypadkowych na http://www.paulacar.pl/
ence

Post autor: ence »

apart pisze: muszę wziąć głębokioddech jak czytam,że ludzie kupują te ciuchy z lidla termo,albo z tchibo... eh,, to juz lepiej w bawełnie biegać. kupiłam raz koszule termo z lidla i była tragiczna, odparzyłam w niej pachy, wszędzie mnie swędziała skóra , a i o odprowadzaniu wilgosci nie było mowy.. nie wiem jak wy ale ja ich nie moge uzywać, tak jak piszesz wolę dac 100zł za koszulke z dobrej firmy i używać aż się nie poprzedziera
:ok: Raz i porządnie!
vpresto pisze: masz w opisie pod zdjęciem model wpiszesz big koszulka vikna to znajdziesz
No właśnie średnio znalazło, dlatego zapytałam.
Awatar użytkownika
Róża
Miła Kobietka

lenabratel pisze:Ja często kupuję używane ciuchy na allegro - przeważnie są w całkiem dobrym stanie, a można mieć coś markowego, dobrej jakości za niewielkie pieniądze ;)
Ja jakoś nie przepadam za allegro, nigdy nie wiadomo w jakim to stanie jest, za lumpami tym bardziej b się tam odnaleźć nie potrafie. Wole mieć nowe ubranka jednak.
apart pisze: muszę wziąć głębokioddech jak czytam,że ludzie kupują te ciuchy z lidla termo,albo z tchibo... eh,, to juz lepiej w bawełnie biegać. kupiłam raz koszule termo z lidla i była tragiczna, odparzyłam w niej pachy, wszędzie mnie swędziała skóra , a i o odprowadzaniu wilgosci nie było mowy.. nie wiem jak wy ale ja ich nie moge uzywać, tak jak piszesz wolę dac 100zł za koszulke z dobrej firmy i używać aż się nie poprzedziera
Takie też mam wrażenie, że jak już kupić to raz a dobrze.
ence pisze:
vpresto pisze: masz w opisie pod zdjęciem model wpiszesz big koszulka vikna to znajdziesz
No właśnie średnio znalazło, dlatego zapytałam.
Wskocz sobie na ceneo i tam wpisz fjord nansen vikno odrazu pierwsza wyskakuje
Awatar użytkownika
vpresto
Miła Kobietka

lenabratel pisze:Ja często kupuję używane ciuchy na allegro - przeważnie są w całkiem dobrym stanie, a można mieć coś markowego, dobrej jakości za niewielkie pieniądze ;)
ja się wyleczyłam z zakupów na allegro po dwóch czy trzech przesyłkach które daleko odbiegały od tego co miałam w głowie klikając "kup teraz"
ence

Nazwa jest trochę różna jednak: Koszulka termoaktywna Fjord Nansen Vikna II Graphite
Ale spoko koszulka. Jakbym potrzebowała to bym sama kupiła.
apart
Miła Kobietka

może w słowach "raz , a porządnie " to tak nie dokońca bo ra zna całe życie to jednak koszulka nie styknie, co nie?:D ale mi starczaja tak na 2sezony conajmniej,3 czasem, zalezy od uzytkowania
Awatar użytkownika
Róża
Miła Kobietka

ence pisze:Nazwa jest trochę różna jednak: Koszulka termoaktywna Fjord Nansen Vikna II Graphite
Ale spoko koszulka. Jakbym potrzebowała to bym sama kupiła.
Też chyba pęknę i zakupię. Ale najpierw poszukam jeszcze czegoś.
apart pisze:może w słowach "raz , a porządnie " to tak nie dokońca bo ra zna całe życie to jednak koszulka nie styknie, co nie?:D ale mi starczaja tak na 2sezony conajmniej,3 czasem, zalezy od uzytkowania
To akurat oczywiste, jaki by nie był to tylko materiał który się zużywa.
apart
Miła Kobietka

podobno ich żywotnośc przedłużają specjalne preparaty
Awatar użytkownika
Róża
Miła Kobietka

Gdzieś już widziałam, że ponoć jest coś takiego jak nikwax - i do do kurtek i odzieży termoaktywnej właśnie ponoć jest. Tylko czy nie wystarczy płyn do prania??
ence

Nikwax to nie jest płyn do prania tylko impregnat do odzieży technicznej, a więc pomaga zachować jej właściwości.
apart
Miła Kobietka

jest dużo produktów tej marki, znalazłam ich narawde sporo na SPAM , i osobno jest do prania , osobny do impregnowania, na pewno leiej sie odziez zachowa niż jakbys prała w vanishu
Ostatnio zmieniony pt maja 29, 2015 9:40 am przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
Awatar użytkownika
vpresto
Miła Kobietka

apart pisze:jest dużo produktów tej marki, znalazłam ich narawde sporo na militaria.pl , i osobno jest do prania , osobny do impregnowania, na pewno leiej sie odziez zachowa niż jakbys prała w vanishu
słyszałam już dobre opinie o tym nikwax więc coś w tym musi być
Awatar użytkownika
ruti
Miła Kobietka

Post autor: ruti »

odpowiednia pielęgnacja może przełożyć się na żywotność, więc może warto spróbować:)
Armata

Post autor: Armata »

a co sądzicie o takich spodenkach w wypełnieniem na pośladkach? Obciach ? Zastanawiam się nad kupnem i mam małe wątpliwości :P
Najlepsze produkty marki Jaxon na e-rybka.pl :)
majerka

Post autor: majerka »

Sama powinnaś wiedzieć w czym czujesz się najlepiej. Jeśli nie masz w domu odpowiednich rzeczy to w miarę tanio i ogromny wybór możesz znależć w decathlonie w dziale rzeczy do biegania. Masz tam biustonosze, bluzki, spodnie sportowe, oraz buty. Do biegania najlepsza jest jakaś jasna bluzka z krótkim rękawem, długie spodnie, oraz długa bluza- gdy biegasz wieczorem.
Awatar użytkownika
Róża
Miła Kobietka

ence pisze:Nikwax to nie jest płyn do prania tylko impregnat do odzieży technicznej, a więc pomaga zachować jej właściwości.
Z tego co widziałam bo już szukałam to są rodzaje na dwa kolory podzielone fioletowy i zielony, jeden to impregnat drugi to płyn do prania bez sztucznych związków.
Armata pisze:a co sądzicie o takich spodenkach w wypełnieniem na pośladkach? Obciach ? Zastanawiam się nad kupnem i mam małe wątpliwości :P
Jedyne takie spodenki widziałam w sklepach rowerowych. Chyba, że chodzi ci o takie jak wcześniej wrzucałam z fiorda.
ence

A no to spoko z tym nikwaxem, ale pranie za każdym razem w takim płynie będzie wychodziło drogo. Ja postawię na impregnację co jakiś czas :)
Awatar użytkownika
Róża
Miła Kobietka

Ale impregnacja jest chyba raczej do odzieży wierzchniej nie do bielizny.
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Post autor: Hadassa »

Ale to nie temat o impregnatach.
Sorry dziewczyny ale zacznę wam dawać ostrzeżenia za odbieganie od tematu i zaśmiecanie go.
Syf już narobiłyście w aktywnej turystyce, teraz tu....
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
apart
Miła Kobietka

ence pisze:A no to spoko z tym nikwaxem, ale pranie za każdym razem w takim płynie będzie wychodziło drogo. Ja postawię na impregnację co jakiś czas :)
tez masz racje,wszystko zalezy jak często uzywasz i jak często wtedy musisz prać.
Armata pisze:a co sądzicie o takich spodenkach w wypełnieniem na pośladkach? Obciach ? Zastanawiam się nad kupnem i mam małe wątpliwości :P
te typowo na rower są ok, no przecież są wymyslone do lepszej wygody..więc czemu obciach? zreszta jeżdżąc na rowerze duże odległości myslę,że odczujesz wygode tych spodenek z wkładką, ktoś tam juz wcześniej podsyłał foto takich
ence

na rower nie jest to obciach. Na co dzień jest. Wygląda jakbyś chodziła w pampersie :D
Hadassa pisze:Ale to nie temat o impregnatach.
Sorry dziewczyny ale zacznę wam dawać ostrzeżenia za odbieganie od tematu i zaśmiecanie go.
Syf już narobiłyście w aktywnej turystyce, teraz tu....
Racja! Założyłam wątek: babskiesprawy.pl/impregnaty-do-dziezy-t12876.html" class="postlink" rel="dofollow">http://www.babskiesprawy.pl/impregnaty- ... 12876.html
ODPOWIEDZ