Szewc internetowy - co myślicie?
-
krystyna118
- Jestem tu nowa :)
Szewc internetowy - co myślicie?
Co myślicie o usługach typu: szewc internetowy - działalność wysyłkowa?
Baaardzo szeroki zakres usług - skracają nawet obcasy/platformy/cholewki, czyszczą i farbują buty, normalnie cuda.
Ceny w porównaniu z "tradycyjnymi" szewcami też atrakcyjne - wymiana fleków 7,90 zł.
Uważacie, że takie usługi mają przyszłość?
Baaardzo szeroki zakres usług - skracają nawet obcasy/platformy/cholewki, czyszczą i farbują buty, normalnie cuda.
Ceny w porównaniu z "tradycyjnymi" szewcami też atrakcyjne - wymiana fleków 7,90 zł.
Uważacie, że takie usługi mają przyszłość?
Re: Szewc internetowy - co myślicie?
A kto płaci za wysyłkę? Bo domyślam się, że nie szewc. Wtedy to się dość drogo robi, że nie wspomnę o staniu na poczcie. Chyba wolę formę tradycyjną....
-
krystyna118
Przy 3 parach wysyłka zwrotna jest darmowa a w moim przypadku buty do naprawy obcasów czy zamalowania zdartych "przodów" zawsze się znajdą w większej ilości 
-
Magdalena80
Nie słyszałam jeszcze o internetowym szewcu? Hmm a jakieś namiary?
Pomysł jest ciekawy, ale wydaje mi się, że dopasowane buta do nogi wymaga jednak bezpośredniego spotkania. Przynajmniej zwężanie cholewki - mój szewc przy każdej "przymiarce" wymierza i ogląda but i nogę po kilka razy. Ale jeśli chodzi o proste czynności szewskie - zmiana fleka, itp, to naprawdę fajna opcja. Daj znać jak już będziesz działała w sieci, a chętnie coś Ci podeślę 
pomysł fajny, bo coraz mniej szewców teraz jest, i kiedyś słyszałam o takim internetowym też, tam wszystko robią. Jednak właśnie wydaje mi się, że nie będzie to miało racji bytu z tego względu że przesyłka jest droga. w jedną i druga stronę klient sobie musi opłacić i jeszcze usługę to za drogo.
Bez sensu, stać na poczcie by wysłać, przygotować wszystko do wysyłki, zapakować, kolejne koszty.
Potem zwrot, jak Cię nie ma, to znów na poczcie, by odebrać... dla mnie bez sensu....
Za wysyłanie namiarów poleci ban
bo na forum jest zakaz spamowania 
Potem zwrot, jak Cię nie ma, to znów na poczcie, by odebrać... dla mnie bez sensu....
Za wysyłanie namiarów poleci ban
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
-
krystyna118
Zdecydowałam się skorzystać z tego "szewca internetowego" po krotce opiszę jak to wyglądało.
Przede wszystkim wysyłałam 3 pary butów. Jedne do "obcięcia" czubków w starych kozach na szpic. Dawno temu kupiłam bardzo dobre skórzane buty, później jednak urodziło mi się dziecko - noga spuchła i nie umiałam się w nie wbić. Gdy wróciłam do swojej figury buty były już nie modne i leżały niemal nowe w szafie. Efekt super - mam nową parę skórkowych butów za 79 zł (tyle kosztowała usługa).
Druga para to były złote obcasy do wymiany. Na weselu znajomej miałam piękne perłowe buciki z Versace na błyszczącym, złotym obcasie. Z własnej głupoty wsiadłam w nich do auta i piękny efekt zniknął po przejechaniu 100 km. Całe tyły zostaly obdrapane. Pamiętam, ze byłam z nimi później u kilku szewców, którzy stwiedzili że takie obcasy nie są dostępne i hurtownie posiadają je tylko w standardowych kolorach. Szewc internetowy dał jednak radę i wstawił nowiuteńkie i błyszczące. Jedyny mankament to cena gdyż zapłaciłam 80 zł (podobno wymiana standardowych obcasów to 40 PLN a moje musiały być specjalnie sprowadzane). 3 para to zwykła wymiana fleków. Miałam do wyboru zwykłą gumę za niecałe 8 zł lub podobno lepsze tworzywo kauczukowe za 16 pln. Zdecydowałam się na tę droższą opcję - zobaczymy ile wytrzymają. Przesyłkę zwrotną miałam za darmo, wszystkie buty zapakowane osobno w folię bąbelkową - pełen szacunek dla szewca. Za wysyłkę "do naprawy" zapłaciłam 15 zł - kurier odebrał buty ode mnie z pracy
Następnego dnia Pani od tego szewca zadzwoniła do mnie, potwiedziła dotarcie butów i wytłumaczyła jak będzie wyglądać "naprawa".
Ogólnie bardzo polecam. Aha na realizację czekałam chyba 5 albo 6 dni.
Dobrą opcją jest to, że wysyła się zdjęcia butów a na e-mail przychodzi pełna wycena
Namiarów nie można dodawać jednak gdyby ktoś był zainteresowany to proszę o prv. Hadassa - tam chyba można podać jakiś kontaktowy e-mail??
Przede wszystkim wysyłałam 3 pary butów. Jedne do "obcięcia" czubków w starych kozach na szpic. Dawno temu kupiłam bardzo dobre skórzane buty, później jednak urodziło mi się dziecko - noga spuchła i nie umiałam się w nie wbić. Gdy wróciłam do swojej figury buty były już nie modne i leżały niemal nowe w szafie. Efekt super - mam nową parę skórkowych butów za 79 zł (tyle kosztowała usługa).
Druga para to były złote obcasy do wymiany. Na weselu znajomej miałam piękne perłowe buciki z Versace na błyszczącym, złotym obcasie. Z własnej głupoty wsiadłam w nich do auta i piękny efekt zniknął po przejechaniu 100 km. Całe tyły zostaly obdrapane. Pamiętam, ze byłam z nimi później u kilku szewców, którzy stwiedzili że takie obcasy nie są dostępne i hurtownie posiadają je tylko w standardowych kolorach. Szewc internetowy dał jednak radę i wstawił nowiuteńkie i błyszczące. Jedyny mankament to cena gdyż zapłaciłam 80 zł (podobno wymiana standardowych obcasów to 40 PLN a moje musiały być specjalnie sprowadzane). 3 para to zwykła wymiana fleków. Miałam do wyboru zwykłą gumę za niecałe 8 zł lub podobno lepsze tworzywo kauczukowe za 16 pln. Zdecydowałam się na tę droższą opcję - zobaczymy ile wytrzymają. Przesyłkę zwrotną miałam za darmo, wszystkie buty zapakowane osobno w folię bąbelkową - pełen szacunek dla szewca. Za wysyłkę "do naprawy" zapłaciłam 15 zł - kurier odebrał buty ode mnie z pracy
Ogólnie bardzo polecam. Aha na realizację czekałam chyba 5 albo 6 dni.
Dobrą opcją jest to, że wysyła się zdjęcia butów a na e-mail przychodzi pełna wycena
Namiarów nie można dodawać jednak gdyby ktoś był zainteresowany to proszę o prv. Hadassa - tam chyba można podać jakiś kontaktowy e-mail??
Tak jeżeli ktoś sie zainteresuje może do Ciebie napisać pw, ale bez pisania tu maili ani linków
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
-
Mangosia12
Ja też kiedyś korzystałam z takich usług. Chciałam oddać kilka par do domu samotnej matki i nie chciałam dawać takich brzydkich, więc dałam je do "podrasowania" no i efekt był bardzo dobry 
-
Fabrik_com_pl
- Miła Kobietka
A ja szczerze mówiąc nigdy nie korzystałam z usług szewca przez internet,a propozycja jest bardzo ciekawa,cenowo na pewno wychodzi to nieco taniej. Może to też kwestia przyzwyczajenia do szewca w tradycyjnej formie,ale tutaj uważam,że śmiało można się przełamać,tym bardziej widząc tyle pozytywnych opinii.
ciekawe jeszcze nigdy sie nie spotkałam z taka opcją
-
Adrianeczka89
Jak najbardziej szewc online ma przyszłość. Jest to jeszcze tak duża nisza, że z pewnością będzie się rozwijać. Podziwiam szewca za pomysł! Z krawcową to nie byłaby tak prosta sprawa, ale szewc online może tak samo wymienić fleki jak szewc zwykły.
- VivienneWestwood
- Miła Kobietka
Pomysł jest, nawet nie ma co myśleć o jakimś naciąganiu bo po co komuś zepsute buty:P?