odkurzacz bezworkowy
odkurzacz bezworkowy
co to takiego, jak to dziala w stosunku do odkurzaczy wodnych ? i czy macie coś sprawdzonego ?
-
ence
Re: odkurzacz bezworkowy
Bezworkowe takie jak np. Rowenta RH8871 Czy jaki model mas zna myśli? Nie wiem do czego to odnieść.
Chyba chodzi o takie gdzie nie ma worka, jest tylko pojemnik i filtr. Tylko... dlaczego akurat takie interesują?
reklamowali w tv ostatnio takie to sie zainteresowalam
jeszcze nie mam konkretnego modelu na mysli
a takimi bezworkowymi mozna odkurzac na mokro ?
jeszcze nie mam konkretnego modelu na mysli
a takimi bezworkowymi mozna odkurzac na mokro ?
-
ence
To zależy od konkretnego modelu. Nie każdy ma chyba taką funkcję.
ja mam Rowenta RO6679 (kupiona w outlecie za 599zł!!!) i tam nic mi nie wiadomo o odkurzaniu na mokro, ale ma bardzo dobre filtry - dobre la alergików
to w sercu ma tylko nienawiść,
nigdy nie zazna miłości i szczęścia.
popatrz na ode24.pl, tam masz wszystkie dane
z tego co piszą:
filtr HEPA 13 – zatrzymujący prawie 100% zanieczyszczeń,
iltr antyalergiczny – doskonały dla zatrzymania wszelkich alergenów,
są też filmiki na YouTube o tym odkurzaczu
z tego co piszą:
to w sercu ma tylko nienawiść,
Przecież kiedyś tylko bez workowe były, albo był taki "worek" ale wielorazowego użytku
Ich podstawowa zaleta jest taka że nie trzeba kupować worków, worki to wynalazek leni 
aluglobal.eu
Ja mam electrolux bezworkowy z filtrem hepa. Nie polecam. Filtry są dwa na zmianę i ciężko je czyścić. Trzeba się babrać w pyle i dodatkowo chyba ma małą moc ssania jak tylko lekko się zapełni. Mam koty i filtr jest cały w sierści. Jak komuś nie przeszkadza czyszczenie to polecam, bo nie trzeba kupować worków, ale warto sprawdzić działanie. Elektrolit na nie bo ma króciótki kabel i słabo wciąga żwirek.
-
damarozpaczy
- Jestem tu nowa :)
Polecam filtrowe odkurzacze, te bezworkowe z którymi się spotkałam zawsze było ciężko doczyścić, zwłaszcza dlatego że mam w domu zwierzaki. Lepiej już chyba kupić te worki za grosze i mieć problem z głowy.
-
ence
Dzięki dopatrzyłam wszytkovpresto pisze:popatrz na ode24.pl, tam masz wszystkie dane
z tego co piszą:
Racja! Ale te z workami wielokrotnego użytku na pewno nie były higieniczneLemilla pisze:Przecież kiedyś tylko bez workowe były, albo był taki "worek" ale wielorazowego użytkuIch podstawowa zaleta jest taka że nie trzeba kupować worków, worki to wynalazek leni
Niedawno sprawiłam sobie nowy odkurzacz. Robiąc rozeznanie byłam pewna, że kupię bezworkowy (miałam już taki), ale poczytałam i przyznałam rację, że worki są zdecydowanie bardziej higieniczne. Więc jeśli już odkurzacz ma być bezworkowy, to optuję za wodnym (używałam kiedyś taki z górnej półki - rewelacja).
I see a red door and I want it painted black
No colours anymore, I want them to turn black
No colours anymore, I want them to turn black
A ja niedawno widziałam odkurzacz, który nazywa się Ergorapido. Czy ktoś się z nim spotkał i może coś powiedzieć o sprzątaniu nim. Zaciekawiło mnie to, ze ma łatwo odłączaną jednostkę ręczna i pozwala łatwo odkurzyć blat kuchenny, powierzchnie mebli lub wnętrze samochodu. Stanowczo by mi się taki przydał nawet mimo, ze z obecnego odkurzacza jestem zadowolona, ale jednak coś lekkiego co pozwoliłoby się wszędzie dostać jest przydatne. Ktoś coś?
Wchodzę pierwszy raz chorobie, a tu tak ładnie 
Theila, chodzi Ci o ten taki
?

Widziałam go w sklepie, świetna sprawa, też się właśnie zastanawiam nad nim. Przy większych porządkach zostałabym przy tradycyjnym odkurzaczu, ale do codziennego ogarnięcia i latania po schodach takie coś wydaje mi się idealne.
Więc jeśli ktoś ma to chętnie poczytam opinie
Theila, chodzi Ci o ten taki
Widziałam go w sklepie, świetna sprawa, też się właśnie zastanawiam nad nim. Przy większych porządkach zostałabym przy tradycyjnym odkurzaczu, ale do codziennego ogarnięcia i latania po schodach takie coś wydaje mi się idealne.
Więc jeśli ktoś ma to chętnie poczytam opinie
Tak. Mówie o takim bezworkowym, ręcznym na akumulator. I można go tak jakby rozmontować i powstaje niewielki ręczny odkurzacz, ale o tej samej mocy sprzatania co cały w wersji złożonej. Mój facet by sie ucieszył przy sprzątaniu auta, a i ja bym dotarła chyba we wszystkie zakamarki. Ogólnie bardzo fajny sprzęt i kolorystycznie można sobie wybrać 

o wow, widziałam tylko czarne, super, że jest taki wybór, lubię takie gadżety
cena taka sama wszystkich? Czerwony będzie mój 
a do odkurzania samochodu to rozumiem, ze ta rączka długa da się jakoś odpiąć, tak?
a do odkurzania samochodu to rozumiem, ze ta rączka długa da się jakoś odpiąć, tak?
Są świeta i nie zdążyłam jeszcze dotrzeć do sklepu żeby to obadać, ale na necie jest pokazane, że ta część ładująca się tak jakby wyjmuje z całości i to jest ten element przenośny. Co ciekawe jest ich kilka modeli. Muszę się tym bardziej zainteresować. A co do koloru to mnie najbardziej podoba się ten jasno niebieski. cudo.

Ciekawe rozwiązanie z tym wyciąganiem mniejszego odkurzacza.
Na pewno poręczne i przydatne raz do samochodów, a dwa gdy mamy masę latania po domu.
Na pewno poręczne i przydatne raz do samochodów, a dwa gdy mamy masę latania po domu.
.. bo w oczach tkwi siła duszy...