Nieprzyjemny zapach w domu
Nieprzyjemny zapach w domu
Witajcie, mam problem z zapachem w domu..
sprzątam regularnie, wietrze, mieszkanie ma dobrą cyrkulację powierza a pomimo to czuję w nim nieprzyjemny zapach. Czy macie jakieś godne polecenia sposoby, produkty? Mam dość tego zapachu, odnoszę wrażenie że czuję go nie tylko ja ale odwiedzający mnie goście...proszę do radę
Re: Nieprzyjemny zapach w domu
No ale jaki to zapach, co Ci przypomina ,z czym kojarzy ?
Zawsze trzeba podejmować ryzyko.Tylko wtedy uda nam się pojąć, jak wielkim cudem jest życie...
Przypomina mi to zapach wilgoci, starego mieszkania
kjoanna pisze:Witajcie, mam problem z zapachem w domu..sprzątam regularnie, wietrze, mieszkanie ma dobrą cyrkulację powierza a pomimo to czuję w nim nieprzyjemny zapach. Czy macie jakieś godne polecenia sposoby, produkty? Mam dość tego zapachu, odnoszę wrażenie że czuję go nie tylko ja ale odwiedzający mnie goście...proszę do radę
Skoro to przypomina zapach wilgoci,niestety musi ona gdzieś być.Obejrzyj dobrze wszystkie kąty,za meblami też,chyba,że coś pod podłogą się robi,zależy jaką i z czego ją masz i jak ją myjesz. Zależy też jak stary jest dom.
Gdzieś się musiała wdać cholera, a może masz stare meble i one tak pachną ?
Zawsze trzeba podejmować ryzyko.Tylko wtedy uda nam się pojąć, jak wielkim cudem jest życie...
Problem tkwi w tym że mieszkanie po remoncie a meble nowe:( szukałam już dosłownie wszędzie
potrzebuję jakiegoś solidnego środka do odświeżenia, najlepiej taki który długo się utrzymuje
kjoanna pisze:potrzebuję jakiegoś solidnego środka do odświeżenia, najlepiej taki który długo się utrzymuje
Żaden środek nic nie pomoże, należy znaleźć żródło tego "zapachu".
Nie napisałaś czy mieszkasz w domku czy w bloku... Jeśli w bloku to powąchaj wentylację w kuchni i łazience, czasem przechodzi zapach od sąsiadów niestety...
Mieszkam w bloku... masz rację wąchałam i wydaje mi się że to może być od sąsiadów
Mam ten sam problem
Nie zawsze czuć ale czasem zaleci mieszkaniem sąsiadów, taki dziwny mydlany zapach.
dlatego pomoże tu tylko dobry środek
a odświeżacze które używałam są nietrwałe, pachną chwile po psiknięciu, szukam czegoś profesjonalnego
Faktycznie po pionie potrafi zapach przejść, że ho, ho . Nie wyobrażam sobie co przeżywasz
https://gepetto.com.pl/
Niestety
nic na to nie pomaga niestety
Może kominiarz by coś na to zaradził? Coś podpowiedział?
Kominiarz powiedział żebym sobie zamontowała wywietrzniki w oknach i zamontowałam a zapach dalej jest. Koleżanka mi poleciała kala chanti olejki zapachowe, właśnie testuje je w domu. Dam znać jaki efekt
Olejki na dłuższą metę zaczną Cię drażnić w nozdrza, no ale próbuj może Tobie akurat podpasuja 
Właśnie fenomen tego produktu polega na tym że to jest olejek ale nie z tych eterycznych do kominków itp. używam i nie drażni a zapachy mają przeróżne. Mi najbardziej podpasował czarny winogron i pachnie w domu jak w ogrodzie, naprawdę super jestem zadowolona. I co najważniejsze nie pchanie chwile po psiknięciu. Kto wchodzi do domu czuje od wejścia, piękny zapach.
wystarczy zainteresować się tematem oczyszczaczy powietrza, które skutecznie pozbywają się nieprzyjemnych zapachów, alergenów, smogu czy kurzu i roztoczy 
Oczyszczacze powietrza na smog i dla alergików