Nowe, ciekawe przyprawy z całego świata

Masz jakieś sprawdzone sposoby na dobre jedzonko? Znalazłaś właśnie smaczny przepis na romantyczną kolację i chcesz się nim podzielić? Nie masz pomysłu co zrobić na obiad? Odpowiedzi znajdziesz w tym temacie.
ODPOWIEDZ
Halinka
Jestem tu nowa :)

Nowe, ciekawe przyprawy z całego świata

Post autor: Halinka »

Takie przyprawy jak curry czy kebab/shoarma czy mieszanki ziół (prowansalskie, dalmatyńskie) są w powszechnym użytku od paru ładnych lat. Ostatnio zainspirowała mnie przyprawa harissa (papryka, chilli, czosnek, kmin, kumin, cebula, imbir) i teraz poszukuję nowych, oryginalnych mieszanek do gotowania. Macie coś dobrego do polecenia? Możemy wprowadzić trochę egzotyki do codziennego gotowania ;-)
kocimietka

Re: Nowe, ciekawe przyprawy z całego świata

Post autor: kocimietka »

Knorr wypuscil ostatnio serie orientalnych mieszanek z roznych stron swiata, calkiem fajne.
ps1

Post autor: ps1 »

Ja uwielbiam dodawać curry do wszystkiego!
AnnaW

Post autor: AnnaW »

kocimietka pisze:Knorr wypuscil ostatnio serie orientalnych mieszanek z roznych stron swiata, calkiem fajne.
No, to prawda, czerwone curry jest bardzo fajne :)
KaLipka

Post autor: KaLipka »

Ja w ostatnią niedzielę postanowiłam zaszaleć i przygotowałam kaczkę w takim wydaniu https://drosed.pl/przepis/kaczka-z-sosem-miodowym/ to moje pierwsze "spotkanie" z tym mięsem i przyznam, że wyszło bardzo smacznie;)
ODPOWIEDZ