nowa prostownica

Rozmowy o urodzie, pielęgnacji twarzy,ciała, włosów, o zabiegach upiększających.
Jeżeli nie wiesz jaki kosmetyk wybrać lub zastanawiasz się jak się umalować na kolację z mężczyzną swoich marzeń - to pisz w tym dziale. Na pewno Ci pomożemy.
ODPOWIEDZ
Spragga

nowa prostownica

Post autor: Spragga »

Słuchajcie, moja prostownica odmawia posłuszeństwa, boję się ją włączać. Ma jakieś zwarcia i działa jak chce. Chcę tym razem kupić coś porządnego, chroniącego włosy. Jakąś profesjonalną prostownicę. Możecie mi polecić jakiś model albo markę?
roksanna

Re: nowa prostownica

Post autor: roksanna »

Nie wiem czy nie jest za późno i czy już przypadkiem nie zakupiłaś sobie prostownicy, ale jednak spróbuję ;) Przy zakupie takiego urządzenia ;) trzeba pamiętać, że niezależnie od tego jaka to będzie marka itp. - prostownica i tak w jakiś sposób naruszy strukturę włosa i przyczyni się do jego niszczenia. Można ten efekt jednak zmniejszyć i złagodzić stosując do prostowania np. mleczka czy inne preparaty ochronne :) Płytki ceramiczne to już standard przy tego typu produktach, no i oczywiście regulacja temperatury. Nie wiem czy wolisz kupować w stacjonarnych sklepach czy w internecie, ale jeśli w necie właśnie to zajrzyj na medialux.pl - bo jest tam wiele modeli i spokojnie możesz sobie tam coś wybrać.
kilofka

Post autor: kilofka »

Ja mam z rowenty i nie narzekam :)
aura

Post autor: aura »

A nie myślałyście o stałym prostowaniu włosów? Jest to na pewno o wiele wygodniejsze niż codziennie męczenie się z prostownicą. Widziałam, że w łódzkim salonie Berendowicz&Kublin (przy Good Time Day SPA) zabieg ten jest robiony metodą Global Keratin. Nie niszczy ona włosów, a przez 4 miesiące ma się spokój z ich układaniem. Moim zdaniem jest to niezła alternatywa dla samodzielnego prostowania.
bodomka

Post autor: bodomka »

A ile takie coś kosztuje?
aura

Post autor: aura »

Cena zależy od długości włosy. Wiem, że kosztuje to ok. 350 zł Na pewno taki zabieg się opłaca biorąc pod uwagę, że przez parę miesięcy ma się święty spokój. No i najlepiej wybrać taki zabieg, który nie zniszczy bardzo włosów (najlepszy jest właśnie Global Keratin)
dione

Post autor: dione »

Jeżeli chodzi o dobre prostownice to ja już od jakiegoś czasu korzystam z Philipsa. Ten model jest bardzo dobry: http://magicznaplaneta.pl/dzial/drobnea ... rod=118480 Szybko się nagrzewa, dobrze prostuje włosy, ma czytelny wyświetlacz, a pomocny też jest obrotowy kabel, także naprawdę warto w tę prostownicę zainwestować.
reski

Post autor: reski »

ja uzywam z philipsa z ceramicznymi płytkami + do tego preparat odp
Awsomegirl

Post autor: Awsomegirl »

ja uważam, że w dobrą prostownice to trzeba zainwestować , bo od tego zależy kondycja naszych włosów i to jak będzie się nam układa fryzura, także nie ma co oszczędzać tylko kupić dobrą np taką ...

treść zmieniona przez moderatora

proszę nie spamować
ODPOWIEDZ