Normcore
Normcore
Odkąd pamiętam moda zawsze mnie zaskakiwała i tak też stało się teraz w związku z normcore. Jest to nic więcej niż proste spodnie, sportowe buty, polarowe bluzy, dresy czy bawełniane, proste podkoszulki, czyli wszystko to co każdy ma w szafie, ponieważ kupił dla wygody. Owy artykuł o tej modzie znalazłam na moda cafe jeśli ktoś jest zainteresowany i chce trochę więcej o tym poczytać. Celem mojego postu jest pytanie do was: czy takie proste, trochę nudne ubieranie się jak hipster jest teraz modne? Osobiście ja taki styl ubierania się preferuję w domu gdzie najważniejsza jest dla mnie wygoda.
Re: Normcore
Jasne, że wygoda to najważniejsze, ale taki styl to raczej przystoi licealistom lub emerytom. Domowe zacisze , spacer z psem po parku, zakupy na ryneczku lub osiedlowym sklepiku, ale na inne okazje to nie za bardzo. Za szaro, za zgrzebnie, za nijako. Taka odzieżowa asceza troszkę trąci umartwianiem się. Sama tak chodzę na co dzień, pewnie tak jak większość Polaków i nijakiej wielkiej mody w tym nie widzę.Raczej bylejakość i przeciętność, oraz oczywiście oszczędność. A ciuchy są po to , żeby cieszyły. Nowa moda na bycie niemodnym jest dla mnie raczej rozpaczliwą próbą na stworzenie czegoś oryginalnego z niczego.Przerost formy nad treścią i robienie manifestu z noszenia zwyklaczków, czyli ciuchów, które zakładamy przypadkowo, żeby wtopić się w tłum.
-
weronicka1987
- Miła Kobietka
A ja lubię chodzić w dresach 
-
dziewczyna_szamana
- Miła Kobietka
Takie czasy, że wszystko trzeba nazywać skomplikowanie ;pdziewczyna_szamana pisze:normcore zawsze istaniał tylko się tak nie nazywał
-
dziewczyna_szamana
- Miła Kobietka
Beata111 pisze:Takie czasy, że wszystko trzeba nazywać skomplikowanie ;pdziewczyna_szamana pisze:normcore zawsze istaniał tylko się tak nie nazywał
no właśnie, nie kminie tego
takie posrane czasy,że zamiłowanie do prostoty i luzu to niewiadomo jaka ekstrawagancja i hipsteriada :d lol lol lol
Co złego to nie ja! Ole!
;D
;D
- vvivvienne
- Miła Kobietka
:DDDDD No cóż zrobić. Dres to dres i już!