Nieregularne miesiączki.

Rozmowy o seksie i seksualności,o naszych pragnieniach, fantazjach erotycznych. Jak zabezpieczyć się przed niechcianą ciążą? Te i inne tematy związane z seksem i antykoncepcją poruszamy tutaj.
ODPOWIEDZ
Mandarynka
Jestem tu nowa :)

Nieregularne miesiączki.

Post autor: Mandarynka »

Witam. Nie wiedziałam czy zadać pytanie w dziale zdrowie, czy tutaj, także przepraszam jesli wybrałam zły dział. Otóż kiedys miałam regularne miesiączki ale od okolo 3 lat ciągle coś jest nie tak. Zdarza się, że mam miesiączki co miesiąc, ale co jakiś czas nie pojawia się nawet przez 3 miesiące. Byłam z tym u ginekologa i on zamiast zrobić cos żeby wyregulować miesiączki, to zapisał mi tabletki Luteina na wywołanie miesiączki i owszem wywołały, ale co z tego skoro teraz znowu zaczyna się trzeci miesiąc i nie mam okresu. Lekarz nawet nie odpowiedział mi z jakiej przyczyny tak się dzieje, ale nie o to chciałam zapytać. Oczywiście udam się pod koniec miesiąca do ginekologa, ale zanim to zrobię wole zapytać tutaj. Pod koniec roku z mężem chcemy zacząć się starać o dziecko i teraz pytanie, czy te nieregularne miesiączki mogą utrudnić zajście w ciążę? Czy powinnam najpierw wyregulować miesiączki, czy raczej nie będzie miało to wpływu na zajście w ciążę? Z góry dziękuję za odpowiedzi. :)
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Re: Nieregularne miesiączki.

Post autor: Hadassa »

Zdecydowanie może to spowodować trudności z zajściem.
Przede wszystkim może warto zmienić lekarza.
Jakies przyczyny tych nieregularnych miesiączek są.
Może to byc np PCOS, więc zdecydowanie warto najpierw zdiagnozować przyczynę
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Mandarynka
Jestem tu nowa :)

Re: Nieregularne miesiączki.

Post autor: Mandarynka »

Tak myślałam. :( Dziwnego mam lekarza. On jakby bagatelizuje problem. Choc jest doświadczony ma kolo 50-60 lat, to mam wrażenie, że on nie jest dobrym lekarzem. Chyba zmienię ginekologa. Poszukam kogoś innego. Dzieki za odpowiedź. :)
ODPOWIEDZ