Nieregularne miesiączki.
-
Mandarynka
- Jestem tu nowa :)
Nieregularne miesiączki.
Witam. Nie wiedziałam czy zadać pytanie w dziale zdrowie, czy tutaj, także przepraszam jesli wybrałam zły dział. Otóż kiedys miałam regularne miesiączki ale od okolo 3 lat ciągle coś jest nie tak. Zdarza się, że mam miesiączki co miesiąc, ale co jakiś czas nie pojawia się nawet przez 3 miesiące. Byłam z tym u ginekologa i on zamiast zrobić cos żeby wyregulować miesiączki, to zapisał mi tabletki Luteina na wywołanie miesiączki i owszem wywołały, ale co z tego skoro teraz znowu zaczyna się trzeci miesiąc i nie mam okresu. Lekarz nawet nie odpowiedział mi z jakiej przyczyny tak się dzieje, ale nie o to chciałam zapytać. Oczywiście udam się pod koniec miesiąca do ginekologa, ale zanim to zrobię wole zapytać tutaj. Pod koniec roku z mężem chcemy zacząć się starać o dziecko i teraz pytanie, czy te nieregularne miesiączki mogą utrudnić zajście w ciążę? Czy powinnam najpierw wyregulować miesiączki, czy raczej nie będzie miało to wpływu na zajście w ciążę? Z góry dziękuję za odpowiedzi. 
Re: Nieregularne miesiączki.
Zdecydowanie może to spowodować trudności z zajściem.
Przede wszystkim może warto zmienić lekarza.
Jakies przyczyny tych nieregularnych miesiączek są.
Może to byc np PCOS, więc zdecydowanie warto najpierw zdiagnozować przyczynę
Przede wszystkim może warto zmienić lekarza.
Jakies przyczyny tych nieregularnych miesiączek są.
Może to byc np PCOS, więc zdecydowanie warto najpierw zdiagnozować przyczynę
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
-
Mandarynka
- Jestem tu nowa :)
Re: Nieregularne miesiączki.
Tak myślałam.
Dziwnego mam lekarza. On jakby bagatelizuje problem. Choc jest doświadczony ma kolo 50-60 lat, to mam wrażenie, że on nie jest dobrym lekarzem. Chyba zmienię ginekologa. Poszukam kogoś innego. Dzieki za odpowiedź.