tabletki

Rozmowy o seksie i seksualności,o naszych pragnieniach, fantazjach erotycznych. Jak zabezpieczyć się przed niechcianą ciążą? Te i inne tematy związane z seksem i antykoncepcją poruszamy tutaj.
ODPOWIEDZ
smerfetkaa
Jestem tu nowa :)

tabletki

Post autor: smerfetkaa »

Wspomniałam już wcześniej o zmianie tabletek, ale mam jeszcze jedno pytanie. Tabletki które biorę są z 7 dniową przerwą. Jest 28 tabletek, a potem robie 7 dni przerwy. Te inne które chcę zmienić mają 24 powlekane i 4 tzw placebo. W ulotce nic nie pisza, lub nie odnalazłam, ale czy jak biore takie tabletki to czy po wzięciu tych placebo mam robić 7 dni przerwy czy od razu zacząć kolejne opakowanie? Czy któraś z was posiada takie tabletki? Proszę o pomoc bo w ogólę nie orientuje się o co tu chodzi. W tych z 7 dniową przerwą zazwyczaj 2-3 dnia przerwy dostaje okres, natomiast tutaj jest napisane w ulotce ze 2-3 dnia brania tych placebo czyli mi sie nie zgadza. Ponieważ z tamtym opakowaniem okres dostaje tak jakby 30-31 dnia miesiąca, a tutaj 26-27. klompletnie tego nie rozumiem.
młoda.kobieta
Miła Kobietka

Re: tabletki

Post autor: młoda.kobieta »

Tabletki placebo są po to abyś nie musiała pamiętać kiedy zakończyć przerwę w nie braniu tabletek. Bierzesz tabletki ciągle bez jakiekolwiek przerwy. Bynajmniej tak mi tłumaczył lekarz, ale lepiej jeszcze dokładnie poczytaj ulotkę, tam musi być wszystko napisane.
Awatar użytkownika
CynamonkaZrodzynkiem
Extra Kobietka

Re: tabletki

Post autor: CynamonkaZrodzynkiem »

Powinnaś przy zmianie tabletek poradzić się lekarza. To właśnie lekarz ginekolog mi dobierał tabletki i myślę, że on najlepiej by Ci to wytłumaczył.
Amantium irae amoris integratio.
ODPOWIEDZ