nie wiem czy mam dalej pozostać w tym związku
-
gusia12344
- Miła Kobietka
Re: nie wiem czy mam dalej pozostać w tym związku
powiedzial ci tak dlatego...ze pewnie juz mial dosc twojego narzekania;)i skoro jak mowil ci ze jestes piekna a ty dalej swoje to powiedzial ci to bo myslal ze dasz mu spokoj z narzekaniem oczywiscie;)a skoro jestescie razem juz 3 lata to chyba twoj charakter jest do wytrzymania...poza tym kto ci tak powiedzial ze masz trudny charakter?;)mysle ze ja mam gorszy.pewnie nie jest tak zle jak myslisz;)))
Podjęłam decyzję o rezygnacji z tego związku.... nie chce zyc z kimś i dużej się męczyć a tak jest ... bez niego tez jest zle ale jakos dam rade
-
No Spinster
Z tym związkiem zdecydowanie postępuj jak uważasz. Ale błagam Cię, w następnym nie ustawiaj faceta przed lustrem i nie pokazuj mu wszystkiego co uważasz za niedoskonałe! I sama przed lustrem PODZIWIAJ siebie! Znajdź to, co Tobie się podoba i każdą swoją "inspekcję" zaczynaj właśnie z tego. I tym kończ. Co tam dziurki na biodrach kiedy masz TAK PIĘKNE RZENSY!!!!!!
Chyba jednak muszę zrobić o tym post na blogu....
Chyba jednak muszę zrobić o tym post na blogu....
-
Lily of the Valley
Twoje zachowanie sprzed lustra w niczym nie przypomina mi młodej dwudziestki, tylko co najmniej 70- letniej kobieciny, która utonęła w niskim poczuciu własnym wartości
. Czemu rezygnujesz?
rezygnuje, bo cala ta sytuacja mnie przerasta.... nawet wasze rady na chwilke mi pomogly ....moze jeden mnie nie docenił, drugi tez a moze kiedys znajdzie sie taki co doceni i nic nie wytknie bo nieskromnie mowiac w moim mniemaniu jestem atrakcyjna tylko w jego chyba nie to trudno jego strata
-
Lily of the Valley
Ale przecież sama pisałaś, że mówi Ci sporo komplementów, kochana. Nie uważasz, że powinnaś brać pod uwagę całokształt? A może Ty go już po prostu nie kochasz i szukasz pretekstu do zerwania, mimo że sytuacja z lustrem nie jest ku temu powodem?
Tez już pisałam o szukaniu głupiego pretekstu do zerwania.No bo przepraszam bardzo ale szczerze mówiąc to on Ci nic takiego strasznego nie powiedział,w sumie to sama się dopominałaś żeby potwierdził że z Twoimi nogami jest cos nie tak a Ty przez jedno głupie stwierdzenie,być może powiedziane w złości,zrywasz kilkuletni związek.Dla mnie to bardzo dziwne.Piszesz że może spotkasz w końcu kogoś kto Cię doceni.Jak dla mnie z Twoich opisów wynika że Twój chłopak Cię bardzo doceniał.Być może Twoje poczucie własnej wartości jest aż tak niskie że powinnaś udać się z tym problemem do specjalisty po poradę bo wydaje mi się że z takim podejściem to nigdy nie uda Ci się stworzyć szczęśliwego związku z NIKIM.A może po prostu przyznaj się sama przed sobą że już go nie kochasz i dlatego tak naprawdę go zostawiłaś.Pozdrawiam
http://karmimypsiaki.pl/pomagaj-codziennie/klik. Wystarczy codziennie kliknąć by nakarmić psiaka.
Hm... przepraszam, że długo mnie nie było, ale troche nauki i innych spraw...
Otóż przy rozstaniu rozmawialismy... on walczył póżniej o mnie, ale on wiecznie będzie mi dogryzał pod kątem wyglądu, bo jak sam stwierdził już taki jest, bo lubi się droczyć... tylko nigdy nie rozumiałam po co, po prostu może myslał, ze onaczej pewne rzeczy odbieram, odkrył mój słaby punkt i tyle... przykładowo przy rostaniu na dole (mieszka w domku jednorodzinnym) powiedział, że jestem atrakcyjna i kogoś sobie napewno znajdę, a do góry żeby mi dogryźć stwierdził, że w miare atrkacyjna i jak twierdził później (bo widzielismy sie pare razy od roztsania) ze chciał mi dogryzc i nie bedzie mi mówił komplementów, jak jest zly, kurde powiem wam ze go kocham, ale czemu on tak robi ....
Kochane, co mi poradzicie?
Do kitu z taką miłością,jesli by mój luby wytykał moje mankamenty,np krzywy nos,toż to byłaby złośliwość,a nie miłość.Miłość to okazywanie tego na każdym kroku,to branie tej drugiej osoby taką jaka jest, z jej wadami i zaletami,z całym bagażerm doświadczeń.Przecież prawdziwa miłość jak każda wie, jest ślepa i żadnych braków nie powinna widzeć,tylko same pozytywy. 
-
Justii2612
Moim zdaniem, nie masz powodu, żeby zakończyć ten związek. Powinnaś porozmawiać z partnerem na ten temat. Chociaż jeśli patrzeć z innej strony, to chyba oczekiwałaś szczerości, więc odpowiedział ci szczerze. Nie powinnaś przejmować się aż tak swoim wyglądem. Jeżeli partner mówi ci że jesteś dla niego śliczna, to znaczy że jesteś, jeśli nawet masz dziurki na udach
Sam nie zwrócił ci na to uwagi, więc na pewno mu to nie przeszkadza. Raczej ja miałam o co się obrazić na mojego chłopaka, kiedy byliśmy na plaży i on leżał sobie na leżaku a ja stałam i patrzyłam na morze, a on nagle krzyknął "o fuuuj, jakie ty masz rozstępy!!!". Rozpłakałam się i uciekłam do hotelu...
Dzięki Justi
)) Ja mam troszkę mały problem w tym aspekcie (wyglądu) i właściwie przewija sie w każdym moim związku... po tej sytuacji o której ty sie wypowiedziałaś i większość forumowiczek właśnie miała miejsce inna sytuacja, która równiez wytrąciła mnie z pantałyku. Pisałam trochę o niej powyżej ale nikt się nie wypowiedział. Już nie wytrzymywałm tego napięcia i tak strasznie się przejmowałam tym co powiedział, że chciałam z nim zerwac pomimo tego, że go strasznie kocham. Pokłóciliśmy się o to i on zadecydował, że już dosyć ma życia z osoba, która wiecznie przejmuje się wyglądem i że wygląd to nie wszystko i że znajdzie sobie dziewczynę może brzydszą, ale mądrzejszą. Ja po całej nocy przepłakanej postanowiłam, że do niego pojadę. Nie było go, ale byli jego rodzice, którzy przyjęli mnie kawą i ciastem, powiedziałam im o wszystkim, ale w sumie po raz pierwszy, bo nie mówimy o sowich kłótniach zazwyczaj rodzicom... potem przyjechał on ze studiów i siadł do stołu z nami jakby nigdy nic... z jego rodzicami gadaliśmy ze 3 godziny, ale na calkiem inne tematy, do tego piliśmy... Potem rodzice powiedzieli, że uważają, iż powinnysmy sobie porozmawiać sami, a on na to, że on już nie chce ze mną byc i że jestem atrakcyjna i napewno sobie kogoś znajdę... zgodził sie jednak, abyśmy poszli do niego do pokoju pogadać.... tam w trakcie rozmowy powiedział, że jestem w miare atrakcyjna i napewno sobie kogoś poznam.... póxniej pogodzilismy się ale jakos znowu te słowa mnie zabolały (w miare atrakcyjna napewno sobie kogos znajdziesz) , rozmawialam z nim na ten temat parę dni później to powiedizał, że chodziło mu ogólnie, że jestem w miare atrakcyjna dla innych facetów, bo dla wszystkich ładna być nie pomogę (odebrałam to jako ocenę obiektywną), ale, że jemu niezmiernie się podobam i że jeszcze żadna dziewczyna mu się nie spodobała tak jak ja... (odebrałam jako subiektywną opinię)... Co o tym sądzisz....znowu jestem przewrazliwona...? W piatek mam wizytę u psychoterapeuty....
Myślę że za bardzo to bierzesz do siebie i że doszukujesz się w niektórych słowach drugiego dna.Faceci nie zawsze potrafią wyrazić to co mają na myśli.Mam nadzieję że psychoterapeuta coś poradzi i że będziesz w końcu szczęśliwa 
http://karmimypsiaki.pl/pomagaj-codziennie/klik. Wystarczy codziennie kliknąć by nakarmić psiaka.
Kiedyś przeczytałam pewne przysłowie cytat który brzmiał, że kto się nie czuje ze sobą szczęśliwy ten nigdy nie będzie szczęśliwy w związku. Moim zdaniem ten problem dotyczy Ciebie:) Musisz zacząć wierzyć w siebie, być pewna swoich wartości , polegać na sobie a nie sugerując się innymi ludźmi! W tym wieku ludzie są bezpośredni nie myślą, że mogą kogoś swoim nie wyparzonym językiem bądź zachowaniem skrzywdzić. Z tego co pisałaś na pewno jesteś ładną dziewczyną, widać że Twój partner jest w Tobie zakochany:) powinnaś być z tego dumna! Cieszyć się tak piękną relacją, pielęgnować ją a nie doszukiwać się w niej wad. Powodzenia!!!!!!:)
Pewnie,że każdy facet inaczej okazuje swoje uczucia,ale mówi miłe słowa,przytuli,czy po upojnej nocy powie coś miłego,pocałuje,jest miły,serdeczny.A u niuni faceta tego jakoś nie widać.On tak jak w kopalni,górnik po szychcie się wykąpie i idzie do domu na obiad,czasem nawet nie powie ani me ani be,ani kukuryku....Przecież każda kobieta potrzebuje minimum jakiejś czułości,ona zbyt wiele chyba od swojego nie wymaga?.