Nauka przez internet?!
Re: Nauka przez internet?!
Nauka przez Internet to ciągle jeszcze nowa forma, choć rozwija się bardzo szybko. Oczywiste jest, że sam proces uczenia się musi przebiegać inaczej niż tradycyjne formy. Wymaga samodzielnego przepracowania tematów, co ułatwia ich utrwalenie, wymaga samodyscypliny, żeby nie rozpraszać się na inne atrakcje Internetu, nie daje możliwości przećwiczenia wielu umiejętności wymagających działania poza Internetem. Mimo to rozwijają się bardzo dobrze najróżniejsze kursy i także kierunki studiów. Prawdopodobnie najszerszą ofertę różnych kierunków proponuje Polski Uniwersytet Wirtualny w Łodzi na AHE . Studenci uczą się samodzielnie za pośrednictwem platformy wirtualnej i przyjeżdżają co jakiś czas na uczelnię, aby zaliczyć praktyki, odbyć konsultacje czy zdawać egzaminy.
Ja zapisałam się na kurs ang online do tutlo i jestem bardzo zadowolona z takich lekcji. Nie tracę czasu na dojazdy, sama ustalam sobie czas nauki a efekty są bardzo zadowalające;)
Właśnie nauka angielskiego przez internet razem z Tutlo pomogła rozwinąć mi skrzydła i w końcu uwierzyć w siebie, że jestem w stanie opanować język obcy. Niestety wcześniejsze przygody ze szkołami językowymi tylko mnie pogrążały..
-
MAGDAkuz32
- Jestem tu nowa :)
Wydaje mi się, że to ciekawa opcja.
U mnie super się sprawdziła taka opcja. Uczę się z tutlo, przekonała mnie do nich koleżanka. Fajnie, że można się osłuchać z różnymi akcentami i co ważniejsze- sama decyduję kiedy i o której się uczę;)
Też się z nimi uczę. Faktycznie, tutaj elastyczność godzin nauki jest bardzo fajną opcją. Podoba mi się również struktura kursu i czas trwania lekcji- takie 20 min łatwo wcisnąć w plan dnia;)MartaMM pisze:U mnie super się sprawdziła taka opcja. Uczę się z tutlo, przekonała mnie do nich koleżanka. Fajnie, że można się osłuchać z różnymi akcentami i co ważniejsze- sama decyduję kiedy i o której się uczę;)
Masz rację, taki system uczenia się znalazłam na Polskim Uniwersytecie Wirtualnym . Studiujesz na platformie internetowej, gdzie masz kontakt z wykładowcami i innymi studentami podczas wykładów czy przygotowywania projektów. Na uczelnie trzeba pojechać tylko na okresowe zjazdy z egzaminami czy konsultacjami.
-
Milosz0554
- Jestem tu nowa :)
z perspektywy czasu i przymusu nauczania przez internet uważa że to jest porażka na którą nikt nie był przygotowany. Wszystko siało i tak szczerze to cześć nauczycieli/wykładowców olala temat zadając prace domowe i tyle inni się starają coś robić a inni nawet nie ogarniają co to te całe internety są
- redorange666
- Samiec
Miłosz: to zapraszam Cię do nauczania zdalnego. Zrób chociaż jedną lekcje zdalnie. Przy ogromie uczniów (dajmy na to 60 łbów dwie klasy) bez odpowiedniego oprogramowania: tak na gsiut się czeka, tak samo jak na na akceptacje microsoftu do office 360). Do tego chciałbym zobaczyć jak prowadzisz lekcję zdalnie przez kamerkę w klasach 1-6 bo gwarantuje Ci że się to nie uda.
Nie cierpie nauki przez internet - wszystko mnie rozprasza, materialy sa nieciekawe a testy pozwalaja oszukiwac zamiast zmuszac do nauki.