Praca w marketingu a studia
Praca w marketingu a studia
Dziewczyny (i chłopaki
) czy ktoś z Was pracuje w marketingu? Zastanawiam się, czy kierunek zarządzanie ze specjalnością „marketing i reklama w sieci” to dobry wybór, jeśli chcę potem pracować w agencjach marketingowych.
- kochamzakupy
- Miła Kobietka
Re: Praca w marketingu a studia
Myślę, że tak, teraz już się chyba odchodzi od marketingu tradycyjnego typu ulotki, czy TV, więc marketing w sieci brzmi dobrze.
Ciężko jest znaleźć słowa, kiedy człowiek ma naprawdę coś do powiedzenia.
Erich Maria Remarque – Trzej towarzysze

Pierwszy raz słyszę o takiej specjalności na zarządzaniu, gdzie to?
Zgadzam się z kochamzakupy, myślę, że to przyszłościowy kierunek, bo teraz nastała era marketingu internetowego, social media, te reklamy w google co nas gonią i te sprawy. Przejrzyj sobie program, jakie będziesz miała przedmioty, bo to jest chyba najważniejsze.
Zgadzam się z kochamzakupy, myślę, że to przyszłościowy kierunek, bo teraz nastała era marketingu internetowego, social media, te reklamy w google co nas gonią i te sprawy. Przejrzyj sobie program, jakie będziesz miała przedmioty, bo to jest chyba najważniejsze.
specjalizacja wydaje się być ok, choć myśle że w tej branży wcale nie trzeba mieć studiów, moja koleżanka skończyła studia humanistyczne i ma pracę w agencji interaktywnej
Na krakowskim WSEI. Przeglądałam przedmioty i wydają się spoko, jakieś z social media, e-commerce. Tylko się zastanawiam, czy jak skończę to to będzie aktualne.
- kochamzakupy
- Miła Kobietka
Nigdy nie przewidzisz dokładnie, co będzie za 5 lat. Kiedyś mówili, że jest za dużo psychologów, a teraz kolejki do ich gabinetów są ogromne. Idź na to, co Cię interesuje i staraj się w czasie studiów łapać doświadczenie, może być nawet pół etatu w jakiejś firmie marketingowej. Człowiek całe życie się musi uczyć, nieważne w jakiej branży 
Ciężko jest znaleźć słowa, kiedy człowiek ma naprawdę coś do powiedzenia.

Fajny kierunek, dobrze jest zrobić podstawy marketingu - żeby mieć jakąś bazę a później specjalizacje. To jest dziedzina która stale się zmienia, ale w danym momencie marketing w sieci to jest to 
Mój blog z modą damską Dress-Room.pl.
Marketing to tak szeroki temat, że same studia nie wystarczą. Rób kursy, czytaj, analizuj abyś była lepsza od przeciętnej osoby po studiach, dużo osób chce dostać się do marketingu.
https://ktosiek.pl zdecydowanie polecam zapoznać się z artykułem jak pozbyć się zaskórników i wagrów oraz odpowiednio dobrać podkład do naszej cery.
Proponuję też studia dziennikarskie na specjalizacji z reklamy
podłogi koszalin domstyl
-
Agateska
Bardzo dobry pomysł. Po takim kierunku można np. zajmować się Social Mediami, kampaniami reklamowymi AdWords, Google Shopping czy chociażby reklamami na Facebooku i Instagramie 
-
olakwiat95
- Jestem tu nowa :)
Wiesz jeśli chodzi o pracę w marketingu to owszem możesz wybrać studia pod marketing, jest parę większych miast w Polsce co ma kierunek dosłownie Marketing...ale zauważyłam, że to nie zawsze musi tak być. Mam znajomego co robi w marketingu, a skończył podyplomówkę z Marketingu Internetowego. Są często ludzie po ekonomii (chociaż sama ekonomia nie zawsze ma wiele wspólnego z marketingiem).
Fajnie jest się też zaangażować na studiach w koła naukowe (ja akurat pod swój kierunek znalazłam
).
Wiadomo, wszyscy prawie teraz mają FB czy tam Instagram więc nawet angażowanie się w to dużo może pomóc. Zobaczcie przecież ile jest dziewczyn na samym YT, co zdobyły popularność. A wydaje mi się, że szef w przyszłej pracy doceniłby to, że zaangażowałyście w social.
Fajnie jest się też zaangażować na studiach w koła naukowe (ja akurat pod swój kierunek znalazłam
Wiadomo, wszyscy prawie teraz mają FB czy tam Instagram więc nawet angażowanie się w to dużo może pomóc. Zobaczcie przecież ile jest dziewczyn na samym YT, co zdobyły popularność. A wydaje mi się, że szef w przyszłej pracy doceniłby to, że zaangażowałyście w social.
olakwiat95 pisze:Wiesz jeśli chodzi o pracę w marketingu to owszem możesz wybrać studia pod marketing, jest parę większych miast w Polsce co ma kierunek dosłownie Marketing...ale zauważyłam, że to nie zawsze musi tak być. Mam znajomego co robi w marketingu, a skończył podyplomówkę z Marketingu Internetowego. Są często ludzie po ekonomii (chociaż sama ekonomia nie zawsze ma wiele wspólnego z marketingiem).
Fajnie jest się też zaangażować na studiach w koła naukowe (ja akurat pod swój kierunek znalazłam). stomatolog.walbrzych.pl - dentysta Wałbrzych
Zgadzam się w stu procentach! To jest bardzo dobry pomysł i fajnie jest działać już na studiach!
Cześć wszystkim! Polecam wam zapoznać się z moją stroną dentysta w Wałbrzychu
Jakieś szkolenie z pewnością się przyda, ale nie jest to konieczne. Doświadczenie się liczy. Może jakiś staż?
ATOM Comics - Wielka kolekcja komiksów Marvela sklep
Warto zrobić studia, alee musisz się nastawić na szukanie praktyke i pierwszych prac juz w trakcie studiów.