nasze ulubione sprzęty

Nie wiesz jak urządzić mieszkanie? Jak uporać się z remontem? Jakie kwiaty kupić do ogrodu? Czyli tematy związane z naszym domowym zaciszem.
ODPOWIEDZ
Marina

nasze ulubione sprzęty

Post autor: Marina »

Witam :)
pochwalcie się jakie są wasze ulubione sprzęty kuchenne? Może wzajemnie się natchniemy na zakupy takowych :) Piszcie nie tylko o agd ale i o innych różnych sprzętach :)
candy201

Re: nasze ulubione sprzęty

Post autor: candy201 »

Ja chciałam polecić piekarnik firmy Beko.Wiele osób mówi że jest to słaba firma, bo turecka podobno, i stąd niskie ceny. Ja osobiście ze swojej strony bardzo polecam. Przynajmniej piekarniki.
marta_wiga

Post autor: marta_wiga »

Zmywarka do naczyń musi być :mrgreen:

Ale poza tym to dla mnie najważniejszy jest dobry, ostry nóż w kuchni. Niby taka zwyczajna sprawa, ale dopiero jak kupiłam porządny, to się zorientowałam jak długo męczyłam się bez sensu. :roll:
milanogirl

Post autor: milanogirl »

hehe, no w sumie, bez dobrego noża to średnio cokolwiek idzie w kuchni :|
Ostatnio zmieniony śr cze 05, 2013 2:29 pm przez milanogirl, łącznie zmieniany 1 raz.
babinka

Post autor: babinka »

Ulubione sprzęty> Na razie należy do nich bez w apienia moja kuchenka mikrofalowa- jest absolutnie bezcenna, xzaledwie w kilka chwil mogę sobie dzięki niej przygotować obiad( oczywiście gotowe dania:(). Marzy mi się natomiast zmywarka do zabudowy. NA razie myję naczynia w zlewie i muszę pryznać,że jest to czynność przeze mnie znienawidzona
aura

Post autor: aura »

moim ulubionym sprzętem jest ekspres do kawy, który pomaga mi się obudzić każdego dnia, mam zwykły ekspres przelewowy, który kupiłam na wasserman.pl za 69 zł i zawsze podczas ciężkiego dnia jest moim najlepszym przyjacielem ;)
Cukiereczek19

Post autor: Cukiereczek19 »

Oczywiście dobry nóż ale każdy element wyposażenia jest ważny tj patelnie, garnki czy też jakiś sprzęt typu robot kuchenny idt..;)
Ale mój narzeczony jest kucharzem więc on mi jest jak najbardziej potrzebny w kuchni...;)
wenecja

Post autor: wenecja »

Blender to niezastąpione urządzenie. Zrobię z nim przeróżne pyszne koktajle, oraz wszelkiego rodzaju dresingi. Polecam
kredka

Post autor: kredka »

Moim ulubionym sprzętem kuchennym jest mikrofala firmy Clatronic. Jest duża, ma wszystkie funkcji jakich potrzebuję i mimo, że mam ją już od jakiś 2 lat nigdy nie było z nią problemów, żadnych awarii. A nigdy nie byłam przekonana do tej firmy;). Teraz natomiast myślę nad kupnem nowego czajnika. Podoba mi się kilka marki Savion, ale nie mogę się zdecydować, który wybrać. Są bardzo pomysłowe, a jednocześnie stylowe:)
Marina

Moim ulubionym chyba zawsze będzie szybkowar, tyle mi czasu zaoszczędza :) A co do noży to może używa któraś z Was noża ceramicznego??
Angeel

Post autor: Angeel »

Ja uwielbiam swój odkurzacz Philipsa :) Mam wreszcie coś co porządnie ciągnie ;) żaden kurzyk nie jest w stanie mi się przeciwstawić;]
dione

Post autor: dione »

U mnie najważniejszym sprzętem jest czajnik elektryczny. Jako fanka herbat wszelakiego rodzaju ten sprzęt jest najważniejszym gadżetem w mojej kuchni. Lubię, jeżeli oprócz tego, że spełnia on swoją funkcję, również dobrze wygląda. Dlatego podobają mi się czajniki Savion, ponieważ mają naprawdę fajny design.
Marina

Widziałam je ale nie bardzo mi się podobają..
Zamówiłam sobie noże w końcu - dwie sztuki na początek, podobno są świetne do warzyw, bardzo ostre (a rzadko się je ostrzy)
Obrazek
I można myć w zmywarce :) w poniedziałek powinny już dojechać :)
roksanna

Post autor: roksanna »

A moim ulubionym sprzętem jest ekspres do kawy! :) To jest to czego nigdy nie zabraknie w moim domu - niezależnie od tego gdzie będę mieszkać :) Jest teraz na rynku mnóstwo ekspresów o ciekawym designie ale niestety bardzo drogich. Nie mam zbyt wygórowanych potrzeb dlatego "wystarczyłby" mi taki ekspres jak na zdjęciu ;)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
MoniczkaM

Post autor: MoniczkaM »

roksanna - ja mam podobnie! Nie wyobrażam sobie poranków bez wielkiego kubka kawy przygotowanej w ekspresie. To mój codzienny (prawie codzienny ;)), poranny rytuał. I powiem Ci, że te ekspresy z medialuxu przypadły mi do gustu. Szkoda, że sama takiego nie mam :(
Anastazja-A

Post autor: Anastazja-A »

To moim ulubionym sprzętem są wszelkiego rodzaju sztućce oraz garnki ;) Może to dziwne ale naprawdę - przecież nie wyobrażam sobie kuchni bez nich właśnie. W zupełności wystarczają mi takie ze stali nierdzewnej z magicznej planety ale lubię tez od czasu do czasu postawić na nowoczesny dizajn ;)
Lady_Sisi

Post autor: Lady_Sisi »

Anastazja-A, ja mam podobnie - zwłaszcza sztućce muszą być u mnie piękne i eleganckie (labo na każdą okazję ;)). Natomiast w kwestii garnków - staram się nie przesadzać ale tak tak - jakość zawsze w cenie więc kupuję te raczej droższe i na magiczną luknę w ich poszukiwaniu ;)
Marina

A jakie macie na myśli sztućce o nowoczesnym designie? :) koniecznie dajcie jakiś przykład.
agusnysa

Post autor: agusnysa »

Ja kocham moj ekspres do kawy dolce gusto wszyscy wpadaja do mnie do domku na kawe bo robie lepsza nic w restauracji:)
dzo

Post autor: dzo »

agusnysa pisze:Ja kocham moj ekspres do kawy dolce gusto wszyscy wpadaja do mnie do domku na kawe bo robie lepsza nic w restauracji:)
tylko wkłady do tego są drogie :|
agusnysa

Post autor: agusnysa »

Oj niestety...
ODPOWIEDZ