najlepsze sposoby na kaszel
najlepsze sposoby na kaszel
zdradźcie swoje sposoby, stosujecie jakieś babcine sztuczki?
Re: najlepsze sposoby na kaszel
Różnie w sumie. Czasem jakieś syropy a czasem domowe sposoby. Zależy od kaszlu i czy to dziecko czy dorosły.
babcinych w sumie nigdy nie stosowałam, zawsze w domu mam coś na kaszel, dobry jest verbascon, kupuję te saszetki do domowej apteczki, mają pelargonię afrykańską w składzie i wyciąg z kwiatów bzu, fajnie się sprawdzają przy kaszlu i bólu gardła, słyszałam że tez picie melisy pomaga szczególnie na suchy
Też używam Verbasconu, nic tak mi nie pomaga przy przeziębieniach jak to. Dzieciakom też podaję.lexyy pisze:babcinych w sumie nigdy nie stosowałam, zawsze w domu mam coś na kaszel, dobry jest verbascon, kupuję te saszetki do domowej apteczki, mają pelargonię afrykańską w składzie i wyciąg z kwiatów bzu, fajnie się sprawdzają przy kaszlu i bólu gardła, słyszałam że tez picie melisy pomaga szczególnie na suchy
syrop ale przepisany przez lekarza taki robiony w aptece najlepszy
ja za to nie tylko z kaszlem mam problem, nagminnie przytrafiaja mi sie jakies infekcje gardla, bol byl juz nie do zniesienia.. zadne tabletki nie pomagaly, mialam wrazenie, ze juz nie moge nic zrobic, az wreszzcie trafilam na septogard - poczatkowo sceptycznie nastawiona jak to do lekow zaczelam psikac gardlo - srodek faktycznie dziala - przeciwzapalnie i przeciwbolowo a dodatkowo odkaza zainfekowane miejsce