Dobre prodkty konnopne

Masz problemy ze zdrowiem? Jak dbasz o swoje zdrowie? Wszystko na temat chorób, leczenia, profilaktyki oraz opinie na temat służby zdrowia piszemy tutaj.
ODPOWIEDZ
Sihyara
Miła Kobietka

Dobre prodkty konnopne

Post autor: Sihyara »

Jeśli stosowaliście produktu konopne na problemy z endometriozą i możecie coś pod tym kątem podpowiedzieć jak je dobierać to dajcie znać. Chętnie skorzystam z podpowiedzi, bo samemu trudno mi wybierać oleje, nie wiem też jak powinnam je dawkować.
Hivaa
Fajna Kobietka

Re: Dobre prodkty konnopne

Post autor: Hivaa »

Na Facebooku istnieje taka grupa, którą prowadzi Andrzej Andrew - facebook . com/groups/2073520546292917/, która zajmuje się właśnie terapiami konopnymi i można tam ewentualnie liczyć na pomoc. Jak się do nich zgłosisz, powiesz jakie problemy to podpowiedzą jakie oleje stosować i jak dawkować.
dobek
Miła Kobietka

Re: Dobre prodkty konnopne

Post autor: dobek »

Kiedy zaczęłam mieć problemy z endometriozą, szukałam wszystkiego, co mogłoby mi pomóc. Ból, skurcze – to była straszna męka. Próbowałam różnych leków, ale nic nie dawało mi ulgi na dłużej. W końcu po latach  trafiłam na olej CBD, o którym słyszałam od kilku osób, ale nie wiedziałam, od czego zacząć.

Zdecydowałam się na olej  CBD w wersji decaroxylated  ponieważ podobno szybciej działa. Kupiłam go w Konopnej Farmacji w Poznaniu, bo mają świetną opinię !!!!

Po kilku dniach zaczęłam zauważać, że ból mija, a skurcze nie były już tak intensywne. Czułam się po prostu lepiej.

Chociaż nie jestem specjalistą, olej CBD naprawdę pomógł mi zminimalizować objawy endometriozy, a co najważniejsze – mogłam normalnie funkcjonować przez większą część dnia bez bólu. CBD ma udowodnione właściwości przeciwzapalne i przeciwbólowe, które pomagają w łagodzeniu objawów endometriozy, a także wspierają równowagę hormonalną. To sprawia, że jest to świetne wsparcie w walce z chronicznym bólem i stanami zapalnymi, które towarzyszą tej chorobie. Warto spróbować, jeśli macie podobne problemy.

A oprócz tego warto również wprowadzić okłady z ciepłego oleju rycynowego, który ma właściwości przeciwzapalne, łagodzące ból i wspomagające detoksykację organizmu. Ważne, żeby był on bez trujących haksenu i barwników. Mój ulubiony to olej rycynowy firmy Retter, który jest naturalny i skuteczny. Dodatkowo piję mieszankę ziołową: krwawnik pospolity, bylica pospolita, skrzyp polny, nagietek lekarski, mniszek lekarski. Zioła te działają przeciwzapalnie, wspomagają krążenie, a także pomagają w oczyszczaniu organizmu z toksyn, co jest kluczowe w leczeniu endometriozy.

Wymieszać te zioła w słoiku, następnie 1 łyżeczkę takiej mieszanki zalać 90% wodą w szklance, odczekać 10 minut, przecedzić i pić dwa razy dziennie. Do tego olej z wiesiołka, który jest bogaty w kwasy tłuszczowe omega-6, wspomaga równowagę hormonalną i działa przeciwzapalnie. Wszystko to można znaleźć w Konopnej Farmacji w Poznaniu, która oferuje również zakupy online.

Doczytałam, że połączenie CBD, ziół oraz olejów roślinnych to świetna terapia wspomagająca leczenie endometriozy. To naturalna alternatywa, która nie obciąża organizmu tak jak tradycyjne leki, a efekty mogą być naprawdę zadowalające.
ODPOWIEDZ