moja ex przyjaciółka jako jego przyjaciółka

Co zrobić w trudnych chwilach? Jak stworzyć udany związek? Co denerwuje nas w mężczyznach? Czy kobiety są z Wenus a faceci z Marsa? Na te i inne pytania możemy porozmawiać właśnie w tym dziale.
ODPOWIEDZ
lulucafe
Jestem tu nowa :)

moja ex przyjaciółka jako jego przyjaciółka

Post autor: lulucafe »

Witam,
Kłótnia z chłopakiem łączy się z kłótnią z moją była przyjaciółką a jego przyjaciółką. chodzilo o sylwestra. przynajmniej na poczatku. Więc: Ogólnie od pewnego czasu ona mówi teksty takie zeby mnie i Przemka poróznic(na tle muzyki czy wyjsc wieczornych itd). myslalam ze jej przeszlo ale przed sylwestrem jak powiedziałam ze z Przemkiem zostajemy we Wrocku na sylwestra bo jego siostry urzadzaja to stwierdziłą "ze biedny Przemek" "jak mu współczuję" "będzie miał do dupy sylwka" to powiedziałam ze przesadza. a ona ze "Ty nie wiesz wszystkiego" to powiedziałam ze powiedz "nie mogę, jestem lojalna wobec przyjacioł" tak napisała. Przemek potem z nia gadał o sylwestrze i nie chce mi powiedziec co mówiła, najpierw coś gadał ze to bzdury, potem ze nie wazne. a na koncu ze to dotyczy tylko jego i jej Mam dość tego jak oni ciągle o czymś gadają i jak zawsze "nie mogę powiedziec" "bzdury". Tylko ja o niczym nie wiem. mam dość tego ze jak sie widzimy to oni sobie gadaja i smieja sie a ja oczywiscie nigdy nie wiem o co chodzi bo mi nie mówią. Wiem, że oni słuchają metalu ja rapu. ale za kazdym razem jak szłam na mój koncert z Przemkiem. to ciagle ona mówiła z tekstami ze biedny Przemek, że go ciagnę i że on wcale nie chcę, że go zmuszam. Rozumiem że mogą nie lubić rapu ale ja np bym mogła isc na jakis koncert metalu chociaz go nie słucham. albo jak chodzi o wyjscie do klubów/pubów jego i jej. to ona gada ze ja mu zabraniam itd. mam tego dosyc. Przemek niby nie dawno z nia gadał i ona mu powiedziała ze przeze mnie jest pantoflarzem i wspolczuje mu takiej dziewczyny... powiedziałam mu ze nie chce by z nia gdziekolwie wychodził wieczorem czy gdzies na piwo a on ze ma nadzieje ze sie pogodzimy, potem okazało sie ze spotkal sie z nia za moimi plecami... i ukrywał t przede mną...
co zrobić? Nie chcę z nią naprawić relacji bo po co mi taka przyjaciółka czy koleżanka. W wakacje z dnia na dzien powiedziała mi że nie chce sie juz ze mna przyjaznic... Więc to nie jej pierwszy odpał. Jedyne czego teraz chce to zeby chłopak ograniczył z nia kontakt... i w sumie, wiem ze to dziecinne, ale mam ochote sie odegrac sie na niej...
Malak11
Miła Kobietka

Re: moja ex przyjaciółka jako jego przyjaciółka

Post autor: Malak11 »

Posluchaj. Widac ewidentnie ze probuje sie wgryzc do Twojego zwiazku. Probuje go zepsuc. (nie lubie takich lasek). Stawia Ciebie w oczach chlopaka w zlym swietle, mowi mu jaka jestes zla (sugeruje ze byla by lepsza to jest taka podswiadoma sugestia), super ze ona tez lepiej od Ciebie wie co on woli, co lubi a czego nie. Ja na Twoim miejscu bym czegos takiego nie wytrzymala. Zreszta gdyby on byl FACETEM Z JAJAMI to by nie pozwolil zeby ot jakas tam przyjacioleczka obrazala JEGO dziewczyne. Tak samo z tym sylwestrem. Ona wie co mu sie w planach na sylwestra nie podoba a Ty nie wiesz i musisz sie dopytywac? To wkoncu kto jest jego dziewczyna ty czy ona? Tu jest jakis chaos, pozamieniane role. Chlopak chyba sie pogubil i nie wie kto jest jego dziewczyna i jak wyglada zwiazek. Moim zdaniem jesli on sam nie widzi co sie dzieje to zwroc mu uwage, powiedz co Cie boli i daj mu szanse zeby cos z tym zrobil. Jesli nic nie zrobi a sytuacja dalej bedzie taka sama - powtorz drugi raz. Ale za trzecim ja bym po prostu odeszla. Zreszta co to wogole za tajemnice jakies TY JESTES JEGO DZIEWCZYNA MASZ PRAWO WIEDZIEC O WSZYSTKIM NADODATEK TO TY POWINNAS MIEC Z NIM JAKIES TAJEMNICE A NIE TA POZAL SIE BOZE PRZYJACIOLECZKA. Zakoncz te ich kontakty jak najszybciej bo to sie zle skonczy. Szczegolnie ze jak widac dla niej oklamuje nawet Ciebie - spotyka sie z nia za Twoimi plecami. No i juz jak nic nie pomoze to zostanie ostatecznosc czyli tekst - Albo ona albo ja. Ale nie polecam. To jest naprawde ostatecznosc jak nic juz wiecej nie zadziala.
lulucafe

Rozmawiałam z nim 2 razy szczerze. Za każdym razem on mówił ze to jego przyjaciołka i że wymysliłam sobie ze ona próbuje rozbic nasz zwiazek.
Awatar użytkownika
berta23
Miła Kobietka

Post autor: berta23 »

Dla mnie to żałosne. Skoro jest z Tobą to raczej powinien być z Tobą szczery! A tamta dziewczyna ewidentnie chce Was poróżnić co raczej wskazuje, że pewnie chce zająć Twoje miejsce. Ja wyłożyłabym karty na stół przed Chłopakiem i opowiedziała wszystko, włącznie z tym jak się czujesz bo to troche wygląda tak, jakbyś była jakimś piątym kołem u wozu... Ja na taką sytuację bym sobie nie pozwoliła. Piszesz, że chcesz sie na Niej odegrac... Tylko po co?? Naprawdę chcesz zachowywać się tak jak ona i "grać" nieczysto? Musisz szczerze powiedzieć jak się w tym wszystkim czujesz, a jeśli Chlopak tego nie zobaczy i nie zmieni to nie wiem czy jest wart dalszej uwagi... Dziewczyna powinna odgrywać ważniejszą rolę niż "przyjaciołka".
Where you invest your love, you invest your life...
lulucafe

Czyli powiedzieć wprost: ja albo ona?
Malak11
Miła Kobietka

Tak. Jesli nie docieraly do niego Twoje proby rozmowy z nim o tym to niestety ale msi wybrac
lulucafe

boje się trochę tego co usłyszę..
Awatar użytkownika
berta23
Miła Kobietka

A ja bym absolutnie nie mówiła "ja lub ona". To już raczej chyba ostateczność, która dla faceta nie jest przyjemna. Chodzi mi o to, że to oznacza totalny brak zaufania, a Ty chcesz przecież dowiedzieć się prawdy. Spróbuj szczerze z Nim jeszcze pogadac. Powiesz mu wybieraj, on powie ze wybiera tamta i coo? A tak, jak szczerze powiesz mu jak sie czujesz, co ona wygaduje to może w koncu przejrzy! A jeśli nie, to nie mow mu " ja lub ona" tylko sama to zakończ. Miej swoją godność i nie daj się tak traktować!
lulucafe

Ale ja już 2 razy gadałam z nim szczerze... Ale o tego nie widzi że ona to psuje
Awatar użytkownika
berta23
Miła Kobietka

To musisz sobie zadać podstawowe pytanie... Czy warto być z kimś, kto nie widzi, że osoba trzecia źle wpływa na Wasze relacje??? Skoro teraz to nie jest dla Niego problem to jak będzie to wyglądało dalej? Tylko się w tym męczysz, zjadają Cie domysły co może byc między nimi, jakie mają tajemnice... No przecież to jest troszke nienormalne. Tymbardziej, że tamta dziewczyna wykorzystuje ten fakt i stawia ich wspolną "przyjaźń" ponad Wasz związek. Jeśli On teraz tego nie widzi i nic z tym nie robi to chyba nie ma to sensu.
Malak11
Miła Kobietka

To jest bardzo nienormalne. Ja uwazam tez ze to ostatecznosc "ja albo ona" ale tu nie ma juz innego wyjscia tzn zostaje - po prostu z nim zerwac. Wydaje mi sie ze to nie jest tak ze on nie widzi problemu (przeciez rozmawialas z nim juz dwa razy i zwracalas uwage na problem, zapewne mowilas ze jest Ci zle itd) tylko on nie chce widziec problemu, to przykre ale on NIE UMIE zrezygnowac z tej pseudo przyjaciolki dla dobra Waszego zwiazku. Przeciez widzi ze Cie to boli, ze sie denerwujesz, chyba sam wie ze Cie oklamuje i co, to sie nazywa milosc? On Ciebie kocha? Musisz cos z tym zrobic i on musi podjac wkoncu jakas decyzje a Ty mu to po prostu ulatwisz czyli np. zerwiesz ii... zaczekasz. Bedziesz obserwowac jego reakcje. Jesli wroci to masz pewnosc ze cos sie zmieni bo on wtedy bedzie w stanie zaakceptowac Twoje tzw reguly, czyli powiesz ze nie chcesz zeby sie z nia spotykal itd, jesli nie wroci to ciesz sie ze nie stracilas wiele czasu na kogos takiego ;) no a karma - zawsze wraca, a ex przyjaciolka na Twoim nieszczesciu swojego szczescia nie zbuduje.
Ale miejmy nadzieje ze chlopak sie opamieta ze zrozumie ze to TY jestes jego dziewczyna i zawalczy o Wasz zwiazek i wkoncu sie cos zmieni :)
samiljanka

Post autor: samiljanka »

Zgadzam się w stu procentach z przedmówczynią!!! W zasadzie to nie mam już co dopisywać, moim zdaniem sytuacja nie jest normalna, żeby jakaś kobieta, w dodatku nie spokrewniona, była dla faceta ważniejsza od jego kobiety. Zrób jak wyżej, skoro taki z niego kretyn (przepraszam za brutalność), to naprawdę nie masz nic do stracenia.
http://bielsko.przeprowadzam.eu/
pandorola

Post autor: pandorola »

Uważam tak, jak samiljanka - dla mnie generalnie cała sytuacja jest chora i skoro on tak się zachowuje, to albo miał z nią romans, albo ma albo planuje. Nie ma co głowy zawracać sobie takim facetem, serio kobieto, daj sobie z nim spokój, nic dobrego z tego nie będzie, skoro ty - rzekomo jego dziewczyna - jesteś traktowana w tej "relacji" jako ta trzecia. Facet chyba kompletnie nie mam jaj, skoro nie wie, czego chce i planuje jedynie ciągnąć dwie sroki za ogon... Porażka;/
http://bitcity.torun.pl/
karolinq12
Miła Kobietka

Post autor: karolinq12 »

fajna ta przyjaciolka skoro chce was rozdzielic
Myślałam, że do końca życia nie będzie stać mnie nawet na głupie waciki, ale czuję, że dzięki tv.sexbook.com.pl niedługo wszystko się odmieni!:)
ODPOWIEDZ