mój styl

Nie wiesz w co się ubrać? Zastanawiasz się jakie panują trendy w modzie? W tym dziale odpowiemy Ci na wszystkie pytania związane z modą.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

mój styl

Post autor: Hadassa »

Czyli jak zazwyczaj się ubieramy.... jakie kolory królują w nazej garderobie ... i oczywiście jakie dodatki :)
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
AnaStazJa

Re: mój styl

Post autor: AnaStazJa »

Hmmm... sukienki to podstawa. Nienawidzę chodzić w spodniach dlatego już nie mogę doczekać się cieplejszych dni kiedy to wreszcie zrzucę z siebie jeansy. Ewentualnie legginsy lubię założyć od czasu do czasu (cała masa wzorów dlatego wyglądają ciekawie). Jeśli chodzi o kolory to ogólnie trudno powiedzieć. Raczej moja garderoba jest bardzo kolorowa. Często kolory ciuchów jakie mam na sobie opisują mój nastrój. Jak mam doła to założę coś ciemnego, a jak humor mi dopisuje to raczej będą to jakieś żywsze kolorki.
No i oczywiście uwielbiam szpilki. Mogłabym cały czas chodzić w obcasach :) No, ale niestety nie zawsze się da dlatego mam też i japonki i baletki i adidasy i tenisówki.
Mimo wszystko staram się ubierać kobieco. Nienawidzę dresów, noszę je tylko w domu, ewentualnie do spania, ale na ulicy bym się w nich raczej nie pokazała :P
Do tego wszystkiego cała masa różnorakiej biżuterii + apaszki i chusteczki jako fajne dodatki.
456
Kobietka Expert

Post autor: 456 »

W mojej garderobie dominują ciemne kolory. Czarne, niektóre z domieszką jaśniejszych kolorów. Różnie się ubieram, zależy od nastoju, chyba jak u każdej kobiety. ;)

Sukienek nie noszę, ewentualnie na jakieś uroczystości. Raczej wąskie tuniki przypominające sukienki, małe czarne lub jakieś inne krótkie spódniczki.
Z bluzek większość to -zwiewne tuniki i bokserki. Tak, uwielbiam tuniki o różnych fasonach.
Co do butów to zaczęłam unikać tych na wysokich obcasach, mimo że mam na ich punkcie obsesję i jest ich kilka w szafie. Szpilek mam tylko parę i zakładam je tylko na pewną okazję... :roll: Znajdą się nawet ciemne adidasy, wysokie trampki, trampy za kostkę.
Ze spodniami to różnie. Krótkie spodenki, długie z szerszymi nogawkami. Czasami lubię wbić się w zwykłe jeansy.
Bluzy w stylu japan też wypychają szafy + czarne swetry. Z bluz mam jeszcze "króliczą" czyli z kapturem w kształcie głowy królika (ma dłuuugie uszyska). Takie tam odchyłki ciuchowe.

Dodatki hmm... Moim ulubionym dodatkiem są zakolanówki i czapki, czarne kapelusze. A poza nimi to inne, srebrne klamoty. Kiedyś dusiki ale przeszło chyba z wiekiem.

"Czerwienią róż i w zapachu lilii kołysani - żeglujemy przed siebie. Niby niewidzialni, niby zakochani..."
kobietka1234
Miła Kobietka

Post autor: kobietka1234 »

pastele, biel , czern :) spodnie dopasowe i jakas fikusna bluzka no i wysokie buty oczywiscie :)
joasia.b
Miła Kobietka

Post autor: joasia.b »

Jeśli chodzi o moją garderobę to w szafie mam naprawdę tęczę - zarówno odzież koloru białego i czarnego, ale także róż, błękit, granat, czerwień, zieleń, pomarańcz i fiolet. Ubrania letnie są w żywych kolorach, natomiast te zimowe to raczej brąz, pastele i czerń. Spodnie noszę zarówno materiałowe, jak i jeansy :D A buty? Już sama dokładnie nie wiem ile ich mam :P Przeważnie szpilki i koturna, ale płaskie też się zdarzają (np. zimowe kozaki).
helenka814
Miła Kobietka

Post autor: helenka814 »

jeansy, t-shirt, conversy... mioodzio ;] ale mam takze szpilki, legginsy i tuniki.
kolory: czarny, niebieski, biały, znajdzie się takze cos zielonego.
ObrazekObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Zazwyczaj do pracy śmigam w dzinsach i jakiś swetrach... do tego najczęsciej glany, latem inaczej, bo często w spódnicach...
Ogólnie.. lubię mieszać style ;) Przede wszystkim istotne są dodatki ;)
Ktoś kieryś mój styl ubierania określił jako rockowy, może coś w tym jest ;)

Chodzę i w szpilkach i glanach i trampkach....
Po większości kolory to czarny i czerwony ;) ale od innych nie stronię ;) oczywiście nie mowię o rózowym, o to dla mnie nie kolor :P
Jeżeli chodzi o dodatki... to kolczyki przede wszystkim, uwielbiam oryginalną biżuterię ;) do ego bransoletki, pierścionki trochu mniej ;)
Ale do tego wszystkiego paski i krawaty :)
Awatar użytkownika
Żela
Miła Kobietka

Post autor: Żela »

Ubieram się raczej klasycznie, nie lubię wariacji w kolorach. Barwy to przede wszystkim wszelakie brązy, dobrze się w nich czuję. Jednak w szafie dominują także szarości, fiolety i oczywiście czerń.

Lubię rzeczy obcisłe które podkreślają figurę. Jestem osobą wysoką więc stawiam na długie nogi. Często zakładam legginsy, dłuższą bluzkę, koturny. Lubię czuć się kobieco i przyciągać swoim strojem (choć jest klasyczny) spojrzenia. Nie stronie od slim jeansów, często są one z wyższym stanem. Gdy nie mam humoru wychodzę z domu w zwykłych trampkach i luźniejszym t-shircie i także czuję się dobrze. ;)

Na poprawę humoru i aby dodać troszkę oryginalności stylizacjom staram się fajnie dopasować lakier do paznokci, czy założyć oryginalne kolczyki, zegarek. Uwielbiam też przekombinowane torebki. Gdy taką zarzucę na ramię strój staje się mniej klasyczny. ;)
Awatar użytkownika
CynamonkaZrodzynkiem
Extra Kobietka

Post autor: CynamonkaZrodzynkiem »

Ja czuję się super i w ciemnych i w jasnych kolorach ale zdecydowanie zimą stawiam na ciemne ciuchy, długie swetry, dżinsy i długie kozaki.
Latem ubieram sukienki, których mam naprawdę dużo i spódnice. Nie lubię się wyróżniać z tłumu ale lubię kolorowe ciuchy latem :lol: klapki, spodnie raczej bawełniane, nie cierpie dżinsu kiedy jest cieplutko. Obcasy nie dla mnie chociaż bardzo mi się podobają. Jeśli okazja tego nie wymaga stawiam na balerinki albo adidasy.
Amantium irae amoris integratio.
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Stwierdziłam że się zaniedbałam, jeżeli chodzi o dodatki... muszę to koniecznie naprawić :)
Awatar użytkownika
karolineczka
Jestem tu nowa :)

Post autor: karolineczka »

mój mogę nazwać raczej sportowym. Jeansy, tshirty, longsleevy, tenisówki :) Oczywiście to też zależy od sytuacji, ale na co dzień preferuję takie kombinacje.
vaniliiia
Kobietka Expert

Post autor: vaniliiia »

A ja zależy od dnia. Po domu lubię chodzić w luźnych ciuchach.. t-shirt, dresy ..
Poza domem w zależności jaki mam humor i jak chcę wyglądać. Jak mam ochotę "poszaleć" i postawić na elegancję, to sukienka, spódniczka...
A tak to przeważnie legginsy, krótkie spodenki.. raczej na sportowo i "luźno". Lubie czuć się swobodnie ;)
Obrazek

♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦
Vice Miss Babskich Spraw 2013
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

podbijam stary temat ;)
BlancaWawa2606

Post autor: BlancaWawa2606 »

U mnie przeważają białe i czarne rzeczy. Jak urodzę to muszę sobie sprawić nowe ciuszki.
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Na kiedy masz termin ?? i witaj tak w ogóle ;)
może w przywitaniach założysz temat i co nieco o sobie opowiesz ;)
eleganckaPani_pl

Post autor: eleganckaPani_pl »

Bardzo chciałabym napisać,że mój styl jest tym typowo sportowym,jednak niestety na co dzień prezentuje się on po prostu elegancko i często też mało wygodnie.
mersi

Post autor: mersi »

Kiedyś był to czarny, a teraz jest kolorowo... z wiekiem coraz bardziej kolorowo :D powiedziałabym, że mój styl jest eklektyczny :D
Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Post autor: malinka 61 »

Bardzo lubię ubiór w kolorach pastelowych , jakoś jest mi wtedy weselej ,ubieram się raczej elegancko , sportowe tylko na wypady za miasto :lol:
Przy po­dej­mo­waniu de­cyz­ji, nie zważaj na in­nych, kieruj się głosem ser­ca i włas­nym instynktem...

Obrazek
Awatar użytkownika
myszka28
Super Gaduła

Post autor: myszka28 »

ja różnie przeważnie materiałowe spodnie i jakaś bluzka do tego ,szpilki rzadkość wolę na płaskim obuwie
Awatar użytkownika
wish.
Miła Kobietka

Post autor: wish. »

Gdybym miała określić swój styl jednym słowem, to napisałabym, że jest... normalny. Wszystko zależy od dnia i nastroju. Czasami lubię założyć krótkie spodenki albo krótką spódniczkę, a czasami paraduję po mieście w spodniach dresowych. Czasami potrafię biegać w 10-centymetrowych szpilkach, a czasami nie wyobrażam sobie, że mogłabym założyć buty inne niż trampki. Lubię luźne swetry, ale nie pogardzę też obcisłą koszulką. Jeżeli o kolory chodzi to wybieram głównie te delikatne, pastelowe. Źle się czuję w zdecydowanych barwach, np. w czerwonym.
my nawet nie mieliśmy siebie w planach, a
teraz budzę się i zasypiam z Twoim imieniem
na ustach
ola.bak29

Post autor: ola.bak29 »

najwiecej bialego i czarnego :) ew. jakies stonowane barwy. rzadko zakladam cos kolorowego :)
josari

Post autor: josari »

Na co dzień ubieram się na sporotwo. Bardzo odpowiada mi na przykład styl ciuchów o Roxy: SPAM. No ale nie powienm, od czasu do czasu fajnie jest też wskoczyć w sukienkę i szpilki :) Od razu bardziej kobieco się czuję.
Ostatnio zmieniony pn lis 04, 2013 4:51 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: prosimy bez linków, jak już to zdjęcia
Awatar użytkownika
inek
Extra Kobietka

Post autor: inek »

Raczej ubieram się tak, żeby nie rzucać się w oczy. Kolory bardzo stonowane.
Szczęście to radość z nowego dnia,
bezchmurne niebo w południe i słowo "kocham" na dobranoc...
Awatar użytkownika
Lila89

Post autor: Lila89 »

w mojej szafie dominuja glownie zimne kolory mianowicie czern, szary i granat. od czasu do czasu kupuje cos kolorowego ale najczesciej to stawiam na kolorowe dodatki ;)
Awatar użytkownika
laelia
Gadatliwa Kobietka

Post autor: laelia »

odswieżam temat

na bardziej oficjalne okazje najbardziej pasuje mi styl klasyczny - trencze, itd, moim wzorem jest Carolyn Bessette-Kennedy, żona JFK Juniora

lubię na wiosnę i lato styl marynistyczny (ale troszeczkę ubrań w takim stylu, nie wszystko)

do hipermarketu czy na spacer z dzieckiem mogę pojechać w dżinsach czy bojówkach, w t-shircie z nadrukiem :)

kolory - lubię granatowy, brązowy, khaki, szary, koralowy, część t-shirtów mam różowych :)

ale nie mam dużo ubrań, przez jakiś czas byłam mocno przytyta i w rozmiarze 44 nie jest łatwo wybierać ładne ubrania, w dodatku ostatnio sobie uzmysłowiłam, ze przyzwyczaiłam się, że muszę obkupić dzieci, męża - bo on w pracy musi się jakoś prezentować , a moje potrzeby ciuchowe na samym końcu. Postanowiłam to zmienić i powoli uzupełniam garderobę :)
Obrazek
ODPOWIEDZ