Mój mąż ma problem z łysieniem
Mój mąż ma problem z łysieniem
Mój mąż ma problem z łysieniem, zakola są coraz bardziej widoczne, z tyłu też tych włosów coraz mniej i szukam dla niego jakiegoś sposobu na to, by to łysienie zahamować. Może, któryś z Panów miał taki problem i jakoś sobie z tym poradził i może podpowiedzieć sposób na łysienie. Jak macie pomysły na to to chętnie skorzystamy.
Re: Mój mąż ma problem z łysieniem
U mnie też w ostatnim czasie zaczęłam zauważać, że włosy są jakby słabsze i zaczęłam sięgać po różne kosmetyki, które miały mieć wzmacniające działanie. Ostatecznie udało mi się trafić faktycznie dobry produkt jeśli chodzi o firmę KV1, dokładniej to w sumie zestaw wzmacniający, w tym maskę https://kv1.pl/pl/p/Mascarilla-Advanced ... -300ml/372, którą jak zacząłem stosować to wyraźnie włosy zaczęły się odbudowywać i widać tą różnicę w stosunku do tego co było wcześniej więc jak takich propozycji szukasz to warto zwrócić uwagę na te produkty.
- redorange666
- Samiec
Na łysienie nic się nie da zrobić poza przeszczepem włosów. Żadne maski, tajemne środki nie pomogą. Sprawdziłem, testowałem nic nie działa...nawet nie spowalnia. Powodem jest testosteron a im wyższy jego poziom tym szybszy efekt. Więc pozostaje tylko to zaakceptować. Taka smutna prawda.
warto wybrać się do trychologa i sprawdzić co jest przyczyną wypadania włosów. mój mąż też łysiał, ale był to wynik stresującej pracy i niewłaściwej diety, teraz odżywia się zdrowo i stara się mniej stresować. aby przyśpieszyć wzrost włosóę zdecydowałam się na leczenie wypadania włosów w krakowskiej klinice vesuna. bał się trochę, że jak wyłysiał to włosy mu nie odrosną, dlatego zdecydował się na leczenie. dziś wygląda normalnie, oznak łysienia brak.
Cześć 
W pewien sposób można trochę zahamować ten proces. Możesz udać się z mężem do trychologa lub spróbować naturalnych sposobów przy codziennej pielęgnacji. Kiedyś napisałam na swoim blogu Sandina wpis pt. Sposób na ładne i gęste rzęsy, ale tak naprawdę to wpis o olejku rycynowym i jego zastosowaniach - tam kilku panów się wypowiedziało, że używa również na zakola
W pewien sposób można trochę zahamować ten proces. Możesz udać się z mężem do trychologa lub spróbować naturalnych sposobów przy codziennej pielęgnacji. Kiedyś napisałam na swoim blogu Sandina wpis pt. Sposób na ładne i gęste rzęsy, ale tak naprawdę to wpis o olejku rycynowym i jego zastosowaniach - tam kilku panów się wypowiedziało, że używa również na zakola
-
superfoods
- Miła Kobietka
Zakup mu koniecznie wcierki kaminomoto - to uratowało włosy mojemu facetowi. najlepszy produkt na łysienie
Znajdziesz to tu: https://kaminomoto.pl/produkty/
Nie tylko Twój mąż ma taki problem. Łysienie dotyczy coraz większej liczby mężczyzn i kobiet też. Ale można ten problem w miarę łatwo rozwiązać. Wystarczy przeszczep włosów. Odezwij się do specjalistów z Kliniki Elite w Warszawie. Wykorzystują najbardziej zaawansowaną metodę przeszczepu włosów na świecie. W sieci bez problemu ich znajdziesz.
Dziewczyny, jak łysienie jest genetyczne, czyli androgenowe to wcierki, ani żadnej inne reklamowae specyfiki nie pomogą. W tym wypadku tylko transplantacja włósów będzie skuteczna.
-
stylistamody
- Miła Kobietka
hej, przetestuj japońskie szampony - mam sprawdzone marki Kaminomoto , jesli chodzi o łysienie to działają cuda. Polecam Ci dobry sklep z koreańskimi kosmetykami sachi.pl
-
wiesolek555
- Miła Kobietka
Może jakieś preparaty na porost włosów?
Tak, to by mógłbyć dobry pomysł. Moja siostra miała przez chwilkę problemy zdrowotne, które objawiały się m.in. strasznym wypadaniem, bardzo przerzedziły się jej włosy i stosowała "Dermedic Capilarte serum kuracja stymulująca wzrost i odrost włosów" (dostępny na notino). Uratowało to jej włosy bo naprawdę się bałyśmy, że zostanie łysa, włosy strasznie wypadały...wiesolek555 pisze:Może jakieś preparaty na porost włosów?
To prawda, cowięcej trzeba wiedzieć, jakiemu zabiegowi się poddać. Całe szczęściej teraz do transplantacji wykorzystywany jest robot, więc ryzyko blizn jest niewielkie. Zabieg nazywa sie Artas iX, między innymi w klinice Elite można go wykonać. Nie każda klinika dysponuje takim nowoczesnym urządzeniem, a tak naprawdę od sprzętu zależy skuteczność przeszczepu włósów, warto o tym pamiętać,jadźkax pisze:Dziewczyny, jak łysienie jest genetyczne, czyli androgenowe to wcierki, ani żadnej inne reklamowae specyfiki nie pomogą. W tym wypadku tylko transplantacja włósów będzie skuteczna.
Domowym sposobem na te problemy mogą być wcierki. Na porost włosów sprawdzą się te ze skrzypem polnym lub kozieradką. Wcierki do włosów na przetłuszczające się włosy zawierają alkohol tłuszczowy na bazie wody brzozowej. Albo też dobrej jakości szampon powstrzymujący wypadanie włosów
Jak są wskazania do takiego zabiegu tj. nie ma innego sposobu na to, żeby uratować włosy to przeszczep to dobra opcja. Zabieg Artas iX takim nowoczesnym robotem będzie skuteczny, wiem, bo mój mąż się orientował w temacie (zakola). O zletach zabiegu można sobie poczytać tutaj przeszczep-wlosow-artas.pl no i powodzenia życzę. A moze lepiej pogodzić się z utratą włosów? Mężczyznom na pewno jest łatwiej w tej kwestii.
-
CherylCole
- Miła Kobietka
Ojj
No to tutaj tak na prawdę nic innego nie pomoze jak po prostu przeszczep włosów. Można to generlanie robić na dwa sposoby jeden to np przeszczep metodą ręczną a drugi to robotem Artas iX jak np tu https://przeszczep-wlosow-artas.pl/