Czym myć twarz

Rozmowy o urodzie, pielęgnacji twarzy,ciała, włosów, o zabiegach upiększających.
Jeżeli nie wiesz jaki kosmetyk wybrać lub zastanawiasz się jak się umalować na kolację z mężczyzną swoich marzeń - to pisz w tym dziale. Na pewno Ci pomożemy.
ODPOWIEDZ
andrat
Fajna Kobietka

Czym myć twarz

Post autor: andrat »

Czym myć twarz, jesli chcę odstawic mycie wodą. Podejrzewam uczulenie dlatego chciałabym sprawdzić czy coś sie polepszy
Allie
Fajna Kobietka

Re: Czym myć twarz

Post autor: Allie »

Właśnie tez sie nad tym zastanawiam tylko u mnie problem trochę inny, od pół roku mieszkam w innym miejscu niż wcześniej, mam wrażenie, ze tutaj woda jest gorsza bo myje buzie dwa razy dziennie, czasem i trzy, a mi ciagle syfy coraz to nowe wychodzą, gdzie wcześniej wgl nie miałam problemu z cera praktycznie.
Najlepiej sprawdzają mi sie środki z tym skladnikiem
SPAM
mhysa
Miła Kobietka

Post autor: mhysa »

Ja chcę sobie zamówić z Notino wodę micelarną Ziaja Jeju Young Skin, ponoć sprawdza się też przy skórze tłustej. Moża rzuć okiem?
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Post autor: Hadassa »

Najlepiej mi się sprawdza czarne mydło, albo żel do mycia twarzy z glinką.
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
liniana
Miła Kobietka

Post autor: liniana »

Mi się świetnie sprawdza delikatny żel Solverx sensitive, nadaje się także do demakijażu oczu. Nie zawiera SLS, jest bardzo delikatny i nie ma po nim uczucia ściągnięcia twarzy.
majkusia
Fajna Kobietka

Post autor: majkusia »

do mycia najlepszy jest tonik albo woda micelarna z bielendy, to seria eco sorbet, malina ananas albo brzoskwinia, wszystkie sa cudowne :)
zosiasamosia
Jestem tu nowa :)

Post autor: zosiasamosia »

Spróbuj wody micelarnej water balance z Bielendy. Ja zmywam tym makijaż i oczyszczam twarz.
Laraka
Miła Kobietka

Post autor: Laraka »

Oczywiście codzienna właściwa pielęgnacja twarzy jest bardzo ważna - szczególnie właściwe mycie i oczyszczanie jej. Ale warto też co jakiś czas skorzystać z profesjonalnego oczyszczania w gabinecie kosmetycznym. Ja co jakiś czas decyduję się na zabieg oczyszczania wodorowego - skóra po nim wygląda super jest napięta, gładka, ma wyrównany koloryt. Zabieg wykonuję w gabinecie kosmetycznym Senses Od Nowa w Tczewie. Bardzo dobry gabinet, profesjonalna i miła obsługa
szpilka
Fajna Kobietka

Post autor: szpilka »

Ja mam żel ananasowy z tołpy :) nie dosc , ze pieknie pachnie, to jeszcze naprawde fajnie domywa i nawilza cere, zamowilam sobie niedawno na Notino
bostona

Post autor: bostona »

Najlepsze jest oczyszczanie dwuetapowe: najpierw jakiś kolejek, a potem pianka/żel. Ja aktualnie używam pianki Aloe Organic z Eveline. Jeśli ktoś lubi dokładne oczyszczenie, ale ma cerę wrażliwą/delikatna to ta pianka jest dla niego :)

Obrazek
Hanulec

Post autor: Hanulec »

ja myję żelem Hello Daktyl od Orientany; oczyszcza i odświeża delikatnie, jest do każdej cery; produkt wegański co dla mnie jest bardzo ważne
donatka
Fajna Kobietka

Post autor: donatka »

ja mam mega problem ze znalezieniem czegoś
majkusia
Fajna Kobietka

Post autor: majkusia »

moze bielenda? kosmetyki ma z super skladem, rozne płyny toniki żele do twarzy :) osobiscie uwielbiam serie skin clinic professional
gaggatka

Post autor: gaggatka »

To zależy od potrzeb skóry :) W przypadku cer tłustych, mieszanych czy trądzikowych warto zastosować w oczyszczaniu piankę ze szczoteczkę Perfect Skin Acne z Eveline. Można ja kupić w Hebe. Ona super oczyszcza buzie.
ODPOWIEDZ