moczenie noce w wieku 19 lat
moczenie noce w wieku 19 lat
Witam jestem dziewczyną mam 19 lata od ponad 2 miesięcy mocze się w nocy ale również zdarza to mi się w dzień . Byłam z tym u lekarza i wyszło że mam osłabione mięśnie pęcherza podobno jest to od wstrzymywania co u mnie sie dosyć często zdarza . Lekarza zalecił żeby ćwiczyć mięśnie pęcherza i zakładać pampersa i mam się zgłosić za miesiąc na kontrolę wstydzie się trochę tego że będę nosić pampersy . Macie na to jakieś sposoby ? ?
Re: moczenie noce w wieku 19 lat
Ja nie mam bezpośrednio takiego problemu, ale słyszałam, że jeżeli chcie się ćwiczyć mięśnie kegla to słyszałam, że powinno się po prostu spiąć mięśnie.. 5 razy chyba i trzy razy dziennie.. są też chyba cwiczenia z piłka
Ćwiczenie mięśni kegla to zdecydowanie dobry pomysł, wręcz podstawa w takich sytuacjach. Popytaj też w aptekach, może znają tego typu przypadki i pomogą dobrać jakiś zamiennik standardowych pampersów.
Czysty Zysk - blog nie tylko o sprzątaniu
Poczytaj na stronie doz.pl jest dużo porad w takim temacie, można też kupić takie bardzo chłonne wkładki np. z Teny, których tak nie widać jak pampersa, no i oczywiście kontrole i ćwiczenia 
problem nietrzymania moczu pojawił się u i una s u osoby dorosłej. Mamy aptekę Doz i tam pani farmaceutka dał nam próbki środków higienicznych. Wybraliśmy co dla nas najlepsze i teraz korzystamy cały czas.
Też dostałam w doz próbki przed zakupem, jest to duże ułatwienie można zobaczyć czy na pewno odpowiadają naszym oczekiwaniom.
-
puderniczka
- Fajna Kobietka
Oczywiście, że to nie jest normalne i taki stan trzeba szybko leczyć. Farmakologia ok ale tu podejrzewam potrzebny jakiś zabieg już. Samo ćwiczenie mięśni to za mało. W Szpitalu Mazovia w Warszawie myślę, że najlepiej by pomogli. To dedykowana placówka urologiczna, najlepsza na mazowszu. Leczą z sukcesem nietrzymanie moczu.
http://msadvertising.pl/
A czy wiecie coś o refundacji? Chodzi mi o osoby starsze, już leżące. Ktoś gdzieś ostatnio w tv wspomniał o tym, a nie wsłuchiwałam się.Idźka89 pisze:Też dostałam w doz próbki przed zakupem, jest to duże ułatwienie można zobaczyć czy na pewno odpowiadają naszym oczekiwaniom.
Tak refundacjach w takich przypadkach przysługuje, zlecenie wypisuje lekarz, ale więcej na pewno dowiesz się w DOZ, tam chętnie udzielają informacji i pokierują.
A to nie wiedziałam w sumie że takie zabiegi są refundowane
Jasne, że są, warto korzystać z refundacji w końcu to nam się należy. Można dużo o tym poczytać na stronie doz.
Nie zabiegi, mi o podkłady i pieluchomajtki chodzi. Zabieg nie wchodzi w grę.Corn pisze:A to nie wiedziałam w sumie że takie zabiegi są refundowane
Dziękuję, zapytam w aptece, może się udaIdźka89 pisze:Tak refundacjach w takich przypadkach przysługuje, zlecenie wypisuje lekarz, ale więcej na pewno dowiesz się w DOZ, tam chętnie udzielają informacji i pokierują.
Tych wkładek z Teny jest naprawdę duży wybór każdy znajdzie coś dla siebie dostosowane do swoich potrzeb.
Zapomniałam już, że o to pytałam, melduję, że już wszystko załatwione
Gdyby ktoś był ciekaw jak z tą refundacją jest, to tutaj można się zapoznać. Bez wizyty u lekarza, który wypisze zlecenie się nie obejdzie, ale mylę, że gra jest warta swieczki.
A jeśli chodzi o refundację to takie wkładki higieniczne z Teny też się łapią?
Nie wiem dokładnie jakie sa wytyczne, ale zobacz na stronie https://www.doz.pl/czytelnia/a12549-Nie ... _chlonnych
najlepiej udac się do lekarza różne są przyczyny na przykłąd stres. A doraznie polecam zajrzyj do apteki Doz mają stojaki z darmowymi próbkami środków higienicznych. U nas używamy wkładek Tena są bardzo chonne
Widziałam te stojaki w aptece DOZ, bardzo fajna sprawa bo można sobie przetestować, żeby wiedzieć na jaki zakup się zdecydować.
Pewnie, że fajna sprawa nie trzeba kupować kota w worku, potem jak człowiek wie czego chce to może już online zamówić.
proponuje udać się do lekarza, różne mogą byc przyczyny, a na wpadki wkładki kupujemy w Doz
-
Księżyciwa
- Miła Kobietka
Może też fizjoterapia pomoże? Mi ćwiczenia pomogły i faktycznie wkładki Teny z DOZ są niezastąpione.
To prawda fizjoterapia to doby pomysł, a z pieluchomajtek ktoś korzystał z Teny?
Widziałam takie pieluchomajtki, ale nie korzystałam, może warto wziąć próbkę z doz, żeby zobaczyć czy się sprawdzają i dobrać rozmiar.
A myślałyście o refundacji? Słyszałam kiedyś Pani w doz mówiła, że jest możliwa.
też mi się zdjae ze bez zabiegu sie nie obejdzie, współczuję