mega wytrzymały podkład

Rozmowy o urodzie, pielęgnacji twarzy,ciała, włosów, o zabiegach upiększających.
Jeżeli nie wiesz jaki kosmetyk wybrać lub zastanawiasz się jak się umalować na kolację z mężczyzną swoich marzeń - to pisz w tym dziale. Na pewno Ci pomożemy.
ODPOWIEDZ
papuzka
Jestem tu nowa :)

mega wytrzymały podkład

Post autor: papuzka »

Macie jakieś sprawdzone, wytrzymałe podkłady? Takie które nie zaczną schodzić po godzinie czy dwóch.
szpilka
Fajna Kobietka

Re: mega wytrzymały podkład

Post autor: szpilka »

No wlasnie... tylko jak taki znalezc? Na co zwracac uwage? Cena, firma?
donanka

Post autor: donanka »

No dla mnie absolutnie bezkonkurencyjny jest aktualnie Better Than Perfect z Eveline. A w ich sklepie online jest teraz w promocji do końca miesiąca i kosztuje 14 złotych z groszami :) Ten podkład bardzo długo trzyma się na buzi.
malinowatrufla
Fajna Kobietka

Post autor: malinowatrufla »

No cena to nie wiem czy ma takie duze znaczenie... niekoniecznie, Ja mam podklad ze sredniej polki i musze przyznac, ze jest mega
szpilka
Fajna Kobietka

Post autor: szpilka »

a pochwalisz sie jakiego uzywasz? chetnie wypróbuje
malinowatrufla
Fajna Kobietka

Post autor: malinowatrufla »

mam z Loreal, jest naprawde super, na Notino czesto mozna go wyhaczyc w fajnej promocji :)
kluczek

Post autor: kluczek »

Ja ostatnio kupiłam podkład z MAC w drogerii internetowej Glowskin. Bardzo polecam, nigdy wcześniej nie miałam tak dobrze utrzymującego się podkładu ]:-) Plus mają tak szeroką gamę kolorów, że na pewno każdy dobierze coś dla siebie. Znajdziesz go tutaj: https://glowskinpl.pl/makijaz-twarzy
puderniczka
Fajna Kobietka

Post autor: puderniczka »

A to nie tylko od podkładu zależy jak się długo będzie trzymał na twarzy. Kluczowe jest to też jak przygotujemy skórę, odpowiednie oczyszczenie, nawilżenie jest mega ważne. Ja zamiast bazy nakładam krem na twarz nawilżający z Herbapol Polana, używam mgiełki do twarzy, serum. Jak solidnie pielęgnuję skórę to i taki podkład za 20 zł mi się trzyma cały dzień.
MakarenaMarena

Post autor: MakarenaMarena »

Słyszałyście może o podkładzie Max Factor Miracle Second Skin? Trafiłam przez przypadek tutaj

Kod: Zaznacz cały

https://makeup.pl/product/514997/
i jestem miło zaskoczona! Krycie lekkie, trochę bardziej jak w kremie BB, ale za to nie zapycha porów. Wreszcie przestałam się świecic, a to była moja zmora :/ Spróbujcie!
Witalka
Fajna Kobietka

Post autor: Witalka »

Raczej nie uzywam podkladow, czuje sie w nich jak w masce ale ostatnio skusilam sie na Clinique Even Better i przepadlam.. Jest boski
mamamia

Post autor: mamamia »

Jeśli zależy Ci na trwałym podkładzie, spróbuj użyć podkładu o wysokiej zawartości substancji budulcowych.
bojowniczka
Fajna Kobietka

Post autor: bojowniczka »

ja tez nie lubie podkladow bo czuje sie ograniczona.. ten podklad jest lekki co piszesz witalka?
Witalka
Fajna Kobietka

Post autor: Witalka »

wydaje mi sie ze tak, zamowilam go na promocji na notino z nadzieja ze bedzie ok i okazalo sie ze mi pasuje :D
bojowniczka
Fajna Kobietka

Post autor: bojowniczka »

no to tez zamowie :D dzieki za poleconko
gosiakos

Post autor: gosiakos »

papuzka pisze:Macie jakieś sprawdzone, wytrzymałe podkłady? Takie które nie zaczną schodzić po godzinie czy dwóch.
Ważne jest jak nakładasz podkład ;) Wilgotna gąbeczka dla mnie sprawdza się najlepiej a oprócz podkładu bardzo ważny jest puder :) Ja uwielbiam z Douglasa Sensai lub Laurę Mercier. Jeżeli chcesz aby podkład trzymał się dłużej to spróbuj nakładać go metodą baking ;)
A wracając do podkładu to z tych droższych trwały jest estee lauder double wear a z tańszych revlon (mieszam z jakimś nawilżającym no bourjois)
asdafa

Post autor: asdafa »

Żeby jeszcze utrwalić podkład to warto zastosować odpowiedni puder. Eveline ma bardzo fajne pudry. Ten z lawendą i skwalanem Variete bardzo dobrze utrwala makijaż i przedłuża dobry wygląd pudru :)
oleskowa
Miła Kobietka

Post autor: oleskowa »

Ważne, żeby podkład nakładać beauty blenderem. Dzięki temu też będzie nie tylko wyglądał inaczej na buzi, ale też dłużej się trzymał. Jak coś to Eveline ma bardzo fajny nowy beauty blender, ten fioletowy. Ja go uwielbiam.

Obrazek
ODPOWIEDZ