matura studia

Dział dla uczących się dziewczyn, jakie studia wybrać? Szkolenia, warto?
ODPOWIEDZ
ewunia
Jestem tu nowa :)

matura studia

Post autor: ewunia »

Nie udalo mi sie zdac matury
czy warto zdawac ponownie
czy skonczyc szkole policealna
poradzcie co robic cxas biegnie.
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Re: matura studia

Post autor: Hadassa »

Moze warto zrobic jakas szkole przez ten rok i podrjsc znow do matury.
W sumie to czy szkola czy studia .. nic Ci teraz nie zagwarantuje pracy
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Mireczka

Post autor: Mireczka »

Ja bym poprawiała, teraz w wielu ogłoszeniach jest, że potrzebują chociaż średniego. Nie martw się, ucz się powoli, codziennie trochę, ale systematycznie i dasz radę :) Jaki przedmiot Ci poszedł najgorzej i z jakiego się czujesz najsłabiej? Do tego się przyłóż, jak Ci na przykład rodzice załatiwą korki, to super, a może sama pójdziesz do pracy choćby dorywczej i sobie zapłacisz.
88Mariolka
Fajna Kobietka

Post autor: 88Mariolka »

Ja tez nie zdalam matury od razu, za rok mialam poprawke i wszystko zaliczylam, a w tym czasie zeby sie nie nudzic i nie odwyknac od nauki zaczelam szkole policealna. To nie koniec swiata, trzeba isc do przodu.
sama natura :D
five

Post autor: five »

Lepiej zacznij policealkę, a maturę możesz jeszcze raz.
Valentile.pl - kafle cementowe
MaggieSi

Post autor: MaggieSi »

Warto poprawić maturę, bo nie wiadomo czy kiedyś się nie przyda. Nie warto jednak tracić roku na nic nie robienie, lepiej zapisać się do szkoły policealnej. Jeśli planujesz iść za rok na studia, to idealna będzie dla Ciebie roczna szkoła. W Cosinusie jest wiele ciekawych kierunów, które można skończyć już po dwóch semestrach: asystentka stomatologiczna, florysta, asystent osoby niepełnosprawnej, oferta zależna jest od danego miasta, ale z pewnością znajdziesz coś dla siebie ;)
Amelia1
Miła Kobietka

Post autor: Amelia1 »

Zgodzę się z powyższymi wypowiedziami. Warto poprawić maturę a w międzyczasie zrobić roczną szkołę ;)
matthew145

Post autor: matthew145 »

Moim zdaniem warto podejść do matury po raz kolejny. Matura może się nam przydać, jeśli będziemy chcieli mieć w przyszłości wyższe wykształcenie.
podkład i prześcieradło
Alutka7

Post autor: Alutka7 »

Może warto skorzystać z kursu i założyć coś własnego? Takiej wiedzy nie przekazują w szkołach czy na studiach. Ja skorzystałam z kursu u KobietyPro i bardzo sobie chwalę - merytoryczne podejście i ciągły monitoring i wsparcie.
majkusia
Fajna Kobietka

Post autor: majkusia »

Ja tez nie zdalam matury kilka lat temu :) Pracowalam rok a potem sprobowalam jeszcze raz i udalo sie. Potem zdecydowalam sie na studia w Wyzszej Szkole Fizjoterapii we Wroclawiu i nie zaluje
ODPOWIEDZ