Martwe włosy
Martwe włosy
Cześć!
Mam oooogroooomny problem. Mam 26 lat.
Giną mi włosy, po prostu od kilku dni wychodzą garściami. W dotyku są nieprzyjemne, coś strasznego. Skóra głowy mnie raz swędzi, raz bolą mnie cebulki. Nic nie dotykam.
Tydzień temu dostałam lek na kolano DICLOBERL, gdzie jest w skutkach ubocznych, że 1 do 10 na 1000 leczonych pacjentów może mieć problem z utratą włosów i do tego brałam lek IPP. Wszystko odstawiłam.
Stres mam oczywiście, bardzo duży, ale zawsze miałam.
Moje włosy po prostu były piękne! Miałam ich bardzo dużo, teraz nawet nie mam połowy tego.
Przy kąpieli też bardzo dużo wychodzi, ponad to są tak splątane jak nigdy.
Na wtorek mam wizytę u lekarza.
Do tej pory chciałabym cokolwiek uratować.
Kupiłam szampon dla dzieci Babydream z Rossmana. Co mogę zrobić żeby przy myciu włosów nie stracić ich więcej?
Mam oooogroooomny problem. Mam 26 lat.
Giną mi włosy, po prostu od kilku dni wychodzą garściami. W dotyku są nieprzyjemne, coś strasznego. Skóra głowy mnie raz swędzi, raz bolą mnie cebulki. Nic nie dotykam.
Tydzień temu dostałam lek na kolano DICLOBERL, gdzie jest w skutkach ubocznych, że 1 do 10 na 1000 leczonych pacjentów może mieć problem z utratą włosów i do tego brałam lek IPP. Wszystko odstawiłam.
Stres mam oczywiście, bardzo duży, ale zawsze miałam.
Moje włosy po prostu były piękne! Miałam ich bardzo dużo, teraz nawet nie mam połowy tego.
Przy kąpieli też bardzo dużo wychodzi, ponad to są tak splątane jak nigdy.
Na wtorek mam wizytę u lekarza.
Do tej pory chciałabym cokolwiek uratować.
Kupiłam szampon dla dzieci Babydream z Rossmana. Co mogę zrobić żeby przy myciu włosów nie stracić ich więcej?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Re: Martwe włosy
Raz że leki, a dwa.. nie zmieniałaś nic w swojej diecie ??
Może w ogóle jakies środki do włosów??
Przede wszystkim lekarz, i może dermatolog byłby wskazany
Może w ogóle jakies środki do włosów??
Przede wszystkim lekarz, i może dermatolog byłby wskazany
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Ja bym sprawdziła tarczycę też, bo często kiedy ona szwankuje włosy lecą garściami.
Stres też robi swoje.
Stres też robi swoje.
-
dziewczyna_szamana
- Miła Kobietka
z tą tarczycą to prawda, mi też cholernie wypadają, mam niedoczynność :/ badanie krwi,skierowanie do endo i koniecznie usg tarczycy!
Co złego to nie ja! Ole!
;D
;D
-
monika3309
- Jestem tu nowa :)
Polecam maseczkę mleczną do włosów
dostaniesz ja w hurtowni fryzjerskiej.
http://www.domki.e-wczasy.net.pl/
-
dziewczyna_szamana
- Miła Kobietka
No właśnie przez około miesiąc używałam szamponu i odżywki do włosów Kallosa, właśnie tej mlecznej. Też jak na razie odstawiłam. Włosy lecą i lecą. Dziś wizyta u lekarza.monika3309 pisze:Polecam maseczkę mleczną do włosówdostaniesz ja w hurtowni fryzjerskiej.
do lekarza na badanie poziomu hormonów! Używaj suchego szamponu, aby nie myc ich tak często. I trzymaj się, będzie ok 
-
misiapysia
- Miła Kobietka
koniecznie przejdz sie do dermatologa. ja tez mialam pewien moment, w ktorym wlosy ciagle mi wypadaly. mysle ze to bylo spowodowane stresem. teraz jest juz lepiej, ale wiadomo ze ciezko odzyskac te wlosy, ktore juz wypadly :/ ja staram sie uzywac sprawdzonych produktow- olejek brzoskwiniowy 3 w 1 z bielendy, uzywam go glownie do wlosow, ale nadaje sie tez do twarzy i ciala
poprawia kondycje wlosow
- i staram sie jesc duzo warzyw i owocow, bo to poprawia stan wlosow
zycze powodzenia w walce z wlosami 
Byłam u Pani Doktor pierwszego kontaktu.
Opowiedziałam jej swój problem, powiedziałam, że to może po tych tabletkach.
Oznajmiła mi, że może to na lato, może od farbowania.
Zaproponowała SILICE.
Badania robiłam z miesiąc temu, anemii niby nie mam (chociaż całe życie miałam), z tarczycą wszystko w porządku.
Muszę iść do poradni dermatologicznej... Ehh.
Teraz już mnie nie swędzi głowa, nie bolą mnie cebulki. Może się coś unormuje. Ale prześwity widzę w swoich włoskach.
Opowiedziałam jej swój problem, powiedziałam, że to może po tych tabletkach.
Oznajmiła mi, że może to na lato, może od farbowania.
Zaproponowała SILICE.
Badania robiłam z miesiąc temu, anemii niby nie mam (chociaż całe życie miałam), z tarczycą wszystko w porządku.
Muszę iść do poradni dermatologicznej... Ehh.
Teraz już mnie nie swędzi głowa, nie bolą mnie cebulki. Może się coś unormuje. Ale prześwity widzę w swoich włoskach.
Wróciłam od lekarza baaardzo bardzo zła!! Oburzona!! I Wręcz zabrakło mi słów na to wszystko.
Wchodzę do gabinetu i mówię, że przyszłam z takim nurtującym mnie problemem. Dotyczy to wypadających włosów.
Nie zdążyłam nic więcej powiedzieć gdy ona: "To naturalne! Starzejemy się!"
Siedziałam taka zła, że myślałam, że wyjdę i trzasnę drzwiami.
Starzeje się dlatego wychodzą mi włosy!!!!
Później dodała, że to może być od farbowania, żebym pomyślała, żeby ściąć włosy, że może stres.
Nawet nie spojrzała na moją głowę!! Nic! I pyta mnie czy ja chce leki? To mowie, że tak! Z łaską mi tam coś przepisała!
Wchodzę do gabinetu i mówię, że przyszłam z takim nurtującym mnie problemem. Dotyczy to wypadających włosów.
Nie zdążyłam nic więcej powiedzieć gdy ona: "To naturalne! Starzejemy się!"
Siedziałam taka zła, że myślałam, że wyjdę i trzasnę drzwiami.
Starzeje się dlatego wychodzą mi włosy!!!!
Później dodała, że to może być od farbowania, żebym pomyślała, żeby ściąć włosy, że może stres.
Nawet nie spojrzała na moją głowę!! Nic! I pyta mnie czy ja chce leki? To mowie, że tak! Z łaską mi tam coś przepisała!
-
Karolcia93
- Miła Kobietka
Może rzeczywiście za dużo stresu masz? A jak sie odżywiasz, zdrowo? Jesz warzywa i owoce? Mi na wypadanie włosów pomogło błoto do włosów z spa Afryka Bielendy, ale nie miałam az tak wielkiego problemu jak Twój. Włosy często wypadją od zaburzeń hormonalnych...
A co do dermatologów - moim zdaniem najgorsi lekarze,mi nigdy nie pomogli
Karolcia93 pisze:Może rzeczywiście za dużo stresu masz? A jak sie odżywiasz, zdrowo? Jesz warzywa i owoce? Mi na wypadanie włosów pomogło błoto do włosów z spa Afryka Bielendy, ale nie miałam az tak wielkiego problemu jak Twój. Włosy często wypadją od zaburzeń hormonalnych...
Potwierdzam, też używałam właśnie tego błota - nie dość, że odżywiło włosy, są teraz gęstsze i grubsze, to jeszcze przestały wypadać. Dorzuć jakieś suplementy + zdrowa dieta, nieprzetworzone, naturalne produkty i będzie OK.