mamy dziecko, a temat zaręczyn ucichł
mamy dziecko, a temat zaręczyn ucichł
Witam dziewczyny,
Jesteśmy z chłopakiem prawie dwa lata, mieszkamy razem, 3 miesiące temu urodził nam się synek. Dziecko nie było żadną wpadką, długo rozmawialiśmy na ten temat i oboje bardzo pragnęliśmy dziecka. Chłopak jeszcze mnie zapewniał że gdy tylko zajdę w ciążę to się oświadczy, czekałam cierpliwie, później powiedział że gdy tylko synek przyjdzie na świat. Teraz gdy go zapytałam czy wogóle myśli coś w tym kierunku to powiedział że za nie długo to się stanie. Dla mnie jest bardzo ważne żeby nasz synek wychowywał się w pełnej sformalizowanej rodzinie gdzie jest mąż i żona. On o tym doskonale wie. Nie wiem może to ja przesadzam, a może on wcale nie chce ślubu tylko mnie tak zbawia. Ratujcie pomóżcie coś.
Jesteśmy z chłopakiem prawie dwa lata, mieszkamy razem, 3 miesiące temu urodził nam się synek. Dziecko nie było żadną wpadką, długo rozmawialiśmy na ten temat i oboje bardzo pragnęliśmy dziecka. Chłopak jeszcze mnie zapewniał że gdy tylko zajdę w ciążę to się oświadczy, czekałam cierpliwie, później powiedział że gdy tylko synek przyjdzie na świat. Teraz gdy go zapytałam czy wogóle myśli coś w tym kierunku to powiedział że za nie długo to się stanie. Dla mnie jest bardzo ważne żeby nasz synek wychowywał się w pełnej sformalizowanej rodzinie gdzie jest mąż i żona. On o tym doskonale wie. Nie wiem może to ja przesadzam, a może on wcale nie chce ślubu tylko mnie tak zbawia. Ratujcie pomóżcie coś.
-
dradziszewska
- Fajna Kobietka
Re: mamy dziecko, a temat zaręczyn ucichł
A może jest tak że chce to zrobić w odpowiednim dla siebie momencie, leczy gdy Ty ciągle dopominasz się to on nie jest w stanie zrobić tego z zaskoczenia. Jedno jest pewne do niczego go nie zmusisz, więc przestań nalegać, on wszystko wie i już dawno przyjął do wiadomości, poczekaj cierpliwie.
BeautyExpert - opinie i pytania pacjentów, odpowiedzi najwybitniejszych specjalistów, opisy zabiegów medycyny estetycznej i chirurgii plastycznej, porady.
Pewnie masz rację. Poczekam cierpliwie kiedyś się doczekam; )
Nie ma co naciskasz, poza tym to nie jest taki łatwy temat, na pewno myśli nad jakaś niespodzianka 
dokładnie, daj na luz 
Nie ma co naciskać. Pewnie dojrzewa do tej myśli, nie martw się na zapas.
Jakie buty sportowe dziecięce są teraz najmodniejsze? Gdzie je kupić? Proszę o info na priv.
-
PsychoLogikaa
- Jestem tu nowa :)
Dziwi mnie kolejność - najpierw dziecko,potem ślub. Jasne,każdy może układać życie po swojemu. Tylko w przypadku planowania rodziny to trochę dziwne,że nie od ślubu się zaczyna. Bo może jest tego przyczyna.. I owszem,może planuje niespodziankę ale może przeciąga to,bo nie jest pewny,nie chce tego ślubu. Pośpieszanie nic nie da,lepiej szczerze pogadać,zapytać czy może jednak z jakiegoś powodu nie chce tego ślubu.
Chcesz dokończyć temat? Zapytać o coś? Pogadać? Napisz śmiało wiadomość prywatną lub e-mail
https://psychologikaa.blogspot.com/ - psychologia w życiu codziennym dla każdego.
https://psychologikaa.blogspot.com/ - psychologia w życiu codziennym dla każdego.
Typowe baby.
Facet się nie oświadcza to już wyślają miliony powodów dlaczego i lament gotowy.
Za to żadna z was nie pomyśli o:
KOSZTACH - pierścionek kosztuje, bo nie kupi przecież byle jakiego, wynajęcie sali kosztuje, suknia kosztuje i sama kobieta kosztuje : malijaż, fryzura i niepotrzebne dodatki, gajer kosztuje, samo wyprawienie ślubu kosztuje pieniędzy i czasu, księdzu w łapę trza dać.
Do tego dochodzi dziecko, które też kosztuje i już jest na tym świecie.
Skoro ci powiedział, że ślub będzie to będzie. Jak chcesz ślub przyspieszyć to sama zacznij na to odkładać.
Facet się nie oświadcza to już wyślają miliony powodów dlaczego i lament gotowy.
KOSZTACH - pierścionek kosztuje, bo nie kupi przecież byle jakiego, wynajęcie sali kosztuje, suknia kosztuje i sama kobieta kosztuje : malijaż, fryzura i niepotrzebne dodatki, gajer kosztuje, samo wyprawienie ślubu kosztuje pieniędzy i czasu, księdzu w łapę trza dać.
Skoro ci powiedział, że ślub będzie to będzie. Jak chcesz ślub przyspieszyć to sama zacznij na to odkładać.
Fenek genialne podsumowanie 
Facet praktycznie mysli, coz... My jestesmy w Wenus, wy z Marsa... Mojemu facetowi tez trolololo jaka bedzie sala, dekoracja, obraczki i inne bzdety, a nam kobietom zalezy by bylo pieknie i cudnie na zdjeciach, romantycznie, wymarzenie i tak dalej.
Facet praktycznie mysli, coz... My jestesmy w Wenus, wy z Marsa... Mojemu facetowi tez trolololo jaka bedzie sala, dekoracja, obraczki i inne bzdety, a nam kobietom zalezy by bylo pieknie i cudnie na zdjeciach, romantycznie, wymarzenie i tak dalej.
y tallo corazones a navaja en un torso desnudo de un naranjo

Zapomniałem o obrączkach
też kosztują
No niestety... Ja wlasnie odebralam nasze wczoraj, 425 euro... Najprostszy mozliwy model. Pocieszenie jest takie ze to na cale zycie (miejmy nadzieje
)

Ja w ogóle nie rozumiem tego dążenia do sformalizowania związku, nie jest mi to potrzebne. Być może on też nie jest chętny, a może myśli o kosztach i zamieszaniu z tym związanym? Najlepiej jest po prostu pytać i rozmawiać 
Być może to nie jest jeszcze akurat ten czas. Zaręczyny kosztują ślub jeszcze więcej a dwa to też niesamowicie poważna decyzja w życiu mężczyzny. Może odpowiada mu tak jak jest ślub to też komplikacje prawne potem rozwód itd.. a tak sobie teraz żyjecie szczęśliwi czego życzę wam jak najdłużej.
-
mariolabujala
- Jestem tu nowa :)
Typowy facet. NiesłownyFenek86 pisze:Typowe baby.
Pierścionek można kupić po kosztach np. z tytanu albo z rodzinnego złota. Zamiast wielkiego balu można zrobić kolację dla rodziny i najbliższych znajomych, suknię można kupić używaną, dodatki każda kobieta znajdzie wśród swoich własnych precjozów albo pożyczy. Nie mówiąc już o tym, że obecnie śluby planuje się z 2-3 letnim wyprzedzeniem, więc czas na oszczędności też jest.
Natomiast jednego łatwo się nie da zrobić - nie można naprawić robienia sobie z gęby cholewy.
Zapomniał bym, że zawsze musicie doszukiwać się wszystkiego
Wiesz co, lament nie lament ale jesli jej na oswiadczynach i malzenstwie zalezy to co ma zrobic?
W zwiazku obie strony musza byc spelnione i usatysfakcjonowane...
W zwiazku obie strony musza byc spelnione i usatysfakcjonowane...

przyjdzie i na to czas cierpliwości :*
Podejmij sama ten temat. Mężczyźni czasem nie są zbyt szybcy w takich tematach.