mamy dziecko, a temat zaręczyn ucichł

Co zrobić w trudnych chwilach? Jak stworzyć udany związek? Co denerwuje nas w mężczyznach? Czy kobiety są z Wenus a faceci z Marsa? Na te i inne pytania możemy porozmawiać właśnie w tym dziale.
ODPOWIEDZ
aga5
Jestem tu nowa :)

mamy dziecko, a temat zaręczyn ucichł

Post autor: aga5 »

Witam dziewczyny,
Jesteśmy z chłopakiem prawie dwa lata, mieszkamy razem, 3 miesiące temu urodził nam się synek. Dziecko nie było żadną wpadką, długo rozmawialiśmy na ten temat i oboje bardzo pragnęliśmy dziecka. Chłopak jeszcze mnie zapewniał że gdy tylko zajdę w ciążę to się oświadczy, czekałam cierpliwie, później powiedział że gdy tylko synek przyjdzie na świat. Teraz gdy go zapytałam czy wogóle myśli coś w tym kierunku to powiedział że za nie długo to się stanie. Dla mnie jest bardzo ważne żeby nasz synek wychowywał się w pełnej sformalizowanej rodzinie gdzie jest mąż i żona. On o tym doskonale wie. Nie wiem może to ja przesadzam, a może on wcale nie chce ślubu tylko mnie tak zbawia. Ratujcie pomóżcie coś.
dradziszewska
Fajna Kobietka

Re: mamy dziecko, a temat zaręczyn ucichł

Post autor: dradziszewska »

A może jest tak że chce to zrobić w odpowiednim dla siebie momencie, leczy gdy Ty ciągle dopominasz się to on nie jest w stanie zrobić tego z zaskoczenia. Jedno jest pewne do niczego go nie zmusisz, więc przestań nalegać, on wszystko wie i już dawno przyjął do wiadomości, poczekaj cierpliwie.
BeautyExpert - opinie i pytania pacjentów, odpowiedzi najwybitniejszych specjalistów, opisy zabiegów medycyny estetycznej i chirurgii plastycznej, porady.
aga5

Post autor: aga5 »

Pewnie masz rację. Poczekam cierpliwie kiedyś się doczekam; )
Awatar użytkownika
Hannah
Miła Kobietka

Post autor: Hannah »

Nie ma co naciskasz, poza tym to nie jest taki łatwy temat, na pewno myśli nad jakaś niespodzianka :D
szamena
Miła Kobietka

Post autor: szamena »

dokładnie, daj na luz :)
Awatar użytkownika
kami32

Post autor: kami32 »

Nie ma co naciskać. Pewnie dojrzewa do tej myśli, nie martw się na zapas.
Jakie buty sportowe dziecięce są teraz najmodniejsze? Gdzie je kupić? Proszę o info na priv.
PsychoLogikaa

Post autor: PsychoLogikaa »

Dziwi mnie kolejność - najpierw dziecko,potem ślub. Jasne,każdy może układać życie po swojemu. Tylko w przypadku planowania rodziny to trochę dziwne,że nie od ślubu się zaczyna. Bo może jest tego przyczyna.. I owszem,może planuje niespodziankę ale może przeciąga to,bo nie jest pewny,nie chce tego ślubu. Pośpieszanie nic nie da,lepiej szczerze pogadać,zapytać czy może jednak z jakiegoś powodu nie chce tego ślubu.
Chcesz dokończyć temat? Zapytać o coś? Pogadać? Napisz śmiało wiadomość prywatną lub e-mail

https://psychologikaa.blogspot.com/ - psychologia w życiu codziennym dla każdego.
Awatar użytkownika
Fenek86
Samiec

Post autor: Fenek86 »

Typowe baby.
Facet się nie oświadcza to już wyślają miliony powodów dlaczego i lament gotowy. :P
Za to żadna z was nie pomyśli o:
KOSZTACH - pierścionek kosztuje, bo nie kupi przecież byle jakiego, wynajęcie sali kosztuje, suknia kosztuje i sama kobieta kosztuje : malijaż, fryzura i niepotrzebne dodatki, gajer kosztuje, samo wyprawienie ślubu kosztuje pieniędzy i czasu, księdzu w łapę trza dać.
Do tego dochodzi dziecko, które też kosztuje i już jest na tym świecie.
Skoro ci powiedział, że ślub będzie to będzie. Jak chcesz ślub przyspieszyć to sama zacznij na to odkładać.
Awatar użytkownika
Jaśmin
Gadatliwa Kobietka

Post autor: Jaśmin »

Fenek genialne podsumowanie :D

Facet praktycznie mysli, coz... My jestesmy w Wenus, wy z Marsa... Mojemu facetowi tez trolololo jaka bedzie sala, dekoracja, obraczki i inne bzdety, a nam kobietom zalezy by bylo pieknie i cudnie na zdjeciach, romantycznie, wymarzenie i tak dalej.
y tallo corazones a navaja en un torso desnudo de un naranjo
Obrazek
Awatar użytkownika
Fenek86
Samiec

Zapomniałem o obrączkach :D też kosztują
Awatar użytkownika
Jaśmin
Gadatliwa Kobietka

No niestety... Ja wlasnie odebralam nasze wczoraj, 425 euro... Najprostszy mozliwy model. Pocieszenie jest takie ze to na cale zycie (miejmy nadzieje :lol: )
Obrazek
kokosek

Post autor: kokosek »

Ja w ogóle nie rozumiem tego dążenia do sformalizowania związku, nie jest mi to potrzebne. Być może on też nie jest chętny, a może myśli o kosztach i zamieszaniu z tym związanym? Najlepiej jest po prostu pytać i rozmawiać :)
ElenaZa67

Post autor: ElenaZa67 »

Być może to nie jest jeszcze akurat ten czas. Zaręczyny kosztują ślub jeszcze więcej a dwa to też niesamowicie poważna decyzja w życiu mężczyzny. Może odpowiada mu tak jak jest ślub to też komplikacje prawne potem rozwód itd.. a tak sobie teraz żyjecie szczęśliwi czego życzę wam jak najdłużej.
mariolabujala

Post autor: mariolabujala »

Fenek86 pisze:Typowe baby.
Facet się nie oświadcza to już wyślają miliony powodów dlaczego i lament gotowy. :P
Za to żadna z was nie pomyśli o:
KOSZTACH - pierścionek kosztuje, bo nie kupi przecież byle jakiego, wynajęcie sali kosztuje, suknia kosztuje i sama kobieta kosztuje : malijaż, fryzura i niepotrzebne dodatki, gajer kosztuje, samo wyprawienie ślubu kosztuje pieniędzy i czasu, księdzu w łapę trza dać.
Do tego dochodzi dziecko, które też kosztuje i już jest na tym świecie.
Skoro ci powiedział, że ślub będzie to będzie. Jak chcesz ślub przyspieszyć to sama zacznij na to odkładać.
Typowy facet. Niesłowny :)
Pierścionek można kupić po kosztach np. z tytanu albo z rodzinnego złota. Zamiast wielkiego balu można zrobić kolację dla rodziny i najbliższych znajomych, suknię można kupić używaną, dodatki każda kobieta znajdzie wśród swoich własnych precjozów albo pożyczy. Nie mówiąc już o tym, że obecnie śluby planuje się z 2-3 letnim wyprzedzeniem, więc czas na oszczędności też jest.
Natomiast jednego łatwo się nie da zrobić - nie można naprawić robienia sobie z gęby cholewy.
Awatar użytkownika
Fenek86
Samiec

Zapomniał bym, że zawsze musicie doszukiwać się wszystkiego
Awatar użytkownika
Jaśmin
Gadatliwa Kobietka

Wiesz co, lament nie lament ale jesli jej na oswiadczynach i malzenstwie zalezy to co ma zrobic?

W zwiazku obie strony musza byc spelnione i usatysfakcjonowane...
Obrazek
truskawa6

Post autor: truskawa6 »

przyjdzie i na to czas cierpliwości :*
forik

Post autor: forik »

Podejmij sama ten temat. Mężczyźni czasem nie są zbyt szybcy w takich tematach.
ODPOWIEDZ