Mam dziś na obiad...
Re: Mam dziś na obiad...
Zupka wiosenna i racuchy z twarogu:) mniam 
W moim przypadku dziś naleśniki z serem i dżemem wiśniowym (ten najbardziej uwielbiam) a naleśnik - bo w promocji kupiłam patelnię ceramiczną i ciekawi mnie czy faktycznie jest tak dobra jak o niej piszą
-
ence
jakie jest Twoje popisowe danie? Też jestem fanką makaronów.EvilGirl^^ pisze:A ja dołączam się do dyskusji, i czekam na fajne pomysły, u mnie dzisiaj pierś kurczaka w sosie beszamelowym, wyjątkowo inaczej bo zazwyczaj jadam same makarony
- EvilGirl^^
- Miła Kobietka
makaron z szpinakiem, uwielbiam potrafię go robić nawet 3 razy w tygodniu i narożne sposoby, ostatnio z Lubeli weszło fajna rzecz to się nazywa Lubella Szybko z patelni, spróbuj, bardzo fajny smak się robi
Być kobietą, być kobietą......
a my dziś zjemy w jakiejś knajpie, po prowrocie do domu nie zdąże nic zrobić... a potem zaraz do kina 
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
-
fiksi
to jest jakiś gotowy sos? Bo lubella to przecież makarony.EvilGirl^^ pisze:makaron z szpinakiem, uwielbiam potrafię go robić nawet 3 razy w tygodniu i narożne sposoby, ostatnio z Lubeli weszło fajna rzecz to się nazywa Lubella Szybko z patelni, spróbuj, bardzo fajny smak się robi
Ale szpinak się szybko przygotowuje, nie trzeba jakiś specjałów, wystarczy by był dobrze przyprawiony 
Popieram ,ja lubię do szpinaku poza przyprawami jajkiem ,czosnkiem dodać serek typu grecki lub feteKayira pisze:Ale szpinak się szybko przygotowuje, nie trzeba jakiś specjałów, wystarczy by był dobrze przyprawiony
Ja tak robię sos
ale już pisałam o tym 
feta, albo pleśniowy
a czosnku musi być duuużo
feta, albo pleśniowy
a czosnku musi być duuużo
Ziemniaki, pierś z kurczaka i ćwikła. Zwykłe, proste, szybkie, syte. 
"Czerwienią róż i w zapachu lilii kołysani - żeglujemy przed siebie. Niby niewidzialni, niby zakochani..."
- EvilGirl^^
- Miła Kobietka
Tak jest makaron i saszetka z przyprawami, wrzucasz wszystko na patelkę dolewasz wody, wczesnej szpinak, lub jakieś warzywa, te przyprawy i gotujesz to na patelce 10 min i gotowe, przed chwila widział w telewizji jak to reklamują naprawdę fajna rzecz bo brudzisz tylko jedno naczynie nie trzeba osobno gotować makaronufiksi pisze:to jest jakiś gotowy sos? Bo lubella to przecież makarony.EvilGirl^^ pisze:makaron z szpinakiem, uwielbiam potrafię go robić nawet 3 razy w tygodniu i narożne sposoby, ostatnio z Lubeli weszło fajna rzecz to się nazywa Lubella Szybko z patelni, spróbuj, bardzo fajny smak się robi
- EvilGirl^^
- Miła Kobietka
Nie musisz dodawać tego serka dużo to po pierwsze, a po drugie ja często mieszam kilka rodzajów serów, np trochę pleśniowego fety lub porostu żółty serence pisze:z pleśniowym to chyba bardzo ciężkie wychodzi.
-
ence
ziemniaki, trzeba obrać, ugotować, pierś usmażyć/ugotować dużo roboty i zmywaniaBlackfox pisze:Ziemniaki, pierś z kurczaka i ćwikła. Zwykłe, proste, szybkie, syte.
-
ence
czyli makaron i warzywa kupuję osobno? To nie jest mrożonka?EvilGirl^^ pisze: Tak jest makaron i saszetka z przyprawami, wrzucasz wszystko na patelkę dolewasz wody, wczesnej szpinak, lub jakieś warzywa, te przyprawy i gotujesz to na patelce 10 min i gotowe, przed chwila widział w telewizji jak to reklamują naprawdę fajna rzecz bo brudzisz tylko jedno naczynie nie trzeba osobno gotować makaronu
Nieence pisze:z pleśniowym to chyba bardzo ciężkie wychodzi.
jedyne co to po prostu trzeba lubić
w sumie ostatnio typowo góralskie jedzenie
-
fiksi
kurde, ćwikła to mi się kojarzy typowo świątecznie;pBlackfox pisze:Ziemniaki, pierś z kurczaka i ćwikła. Zwykłe, proste, szybkie, syte.
Dziś na obiad ambitnie kefirek 
ale za to planuję zrobić białą kiełbasę ze szpinakiem
ale za to planuję zrobić białą kiełbasę ze szpinakiem
Zrobiłam tą kiełbasę ze szpinakiem i muszę Wam powiedzieć, że dobre wyszło 
Ziemniaki, pierś z kurczaka, ogórki -dla połówka. Dla mnie papka -ziemniaki pire i jajko sadzone...
"Czerwienią róż i w zapachu lilii kołysani - żeglujemy przed siebie. Niby niewidzialni, niby zakochani..."
-
porannarosa
- Jestem tu nowa :)
rosołek

Też rosół. Właśnie jestem w trakcie gotowania.
słuchajcie jeśli nie chce Wam się gotować polecam Foodpandę - łatwa aplikacja, za pomocą której można zamówić pyszne jedzonko z ulubionej restauracji!