Mam dziś na obiad...
-
KruczoCzarna
- Miła Kobietka
Re: Mam dziś na obiad...
Grillowany łosoś i sałatka grecka
bradwurst (nie wiem jak się to oryginalnie pisze, a nie chce mi się w google szukać
)
i do tego chyba serek sobie zrobię
i do tego chyba serek sobie zrobię
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Gnocchi.
"Czerwienią róż i w zapachu lilii kołysani - żeglujemy przed siebie. Niby niewidzialni, niby zakochani..."
Spaghetti. Tym razem w sosie Fix. Nawet smaczne te Fixy.
"Czerwienią róż i w zapachu lilii kołysani - żeglujemy przed siebie. Niby niewidzialni, niby zakochani..."
Które możesz polecić?Blackfox pisze:Spaghetti. Tym razem w sosie Fix. Nawet smaczne te Fixy.
-
chewleciara
- Fajna Kobietka
Zajrzałam na opakowanie i okazało się, że nie ma konserwantów- jak na danie gotowe to mnie zaskoczyli.vpresto pisze:spokojnie 3 osobyEvilGirl^^ pisze:A na ile osób starczy to danie z Lubeli
nie mam pomysłu dziś na obiad
norma 
ale chyba zrobie serek z warzywami...
i jakies kotleciki do tego
ale chyba zrobie serek z warzywami...
i jakies kotleciki do tego
-
agnieszka.ch
- Jestem tu nowa :)
schab w ziemniakach
ziemniaki ucieramy normalnie jak na placki ziemniaczane wszystko tak samo , potem na rozgrzaną patelnie kladziemy schab w panierce z ziemniaków , (najpierw na jednej stronie czyli ta która zaczyna się smarzyć i jak już nam się piecze łyżką układamy panierke ziemniaczana na drugą strone i obracamy) takiego schabowego podaję na liściu sałaty wraz z warzywami
ziemniaki ucieramy normalnie jak na placki ziemniaczane wszystko tak samo , potem na rozgrzaną patelnie kladziemy schab w panierce z ziemniaków , (najpierw na jednej stronie czyli ta która zaczyna się smarzyć i jak już nam się piecze łyżką układamy panierke ziemniaczana na drugą strone i obracamy) takiego schabowego podaję na liściu sałaty wraz z warzywami
Coraz więcej producentów zaprzestaje używania "E" i innychchewleciara pisze:Zajrzałam na opakowanie i okazało się, że nie ma konserwantów- jak na danie gotowe to mnie zaskoczyli.vpresto pisze:spokojnie 3 osobyEvilGirl^^ pisze:A na ile osób starczy to danie z Lubeli
Kapuśniak z młodej kapustki.
Skład: młoda kapusta, pęk kopru, 2 żeberka, boczek wędzony, przyprawy (sól, pieprz, ziarenka smaku).
Pycha świetnie smakuje w temperaturze 40 stopni.
Skład: młoda kapusta, pęk kopru, 2 żeberka, boczek wędzony, przyprawy (sól, pieprz, ziarenka smaku).
Pycha świetnie smakuje w temperaturze 40 stopni.
-
ence
do makaronu?Kayira pisze:Wczoraj zrobiłam sos z piersi kurczaka i pieczarek. Dziś pewnie zjem coś w biegu
-
ence
wiedzą, że tandety nie kupimy ;plinka_91 pisze:
Coraz więcej producentów zaprzestaje używania "E" i innychNa szczęście dla nas:)
ja zjadłam sam sosence pisze:do makaronu?Kayira pisze:Wczoraj zrobiłam sos z piersi kurczaka i pieczarek. Dziś pewnie zjem coś w biegu
robiłam go kiedyś do ziemniaków, ryżu, do makaronu tez by pasował
- EvilGirl^^
- Miła Kobietka
Z kopytkami sos? ja kopytka zawsze jadam tylko na słodko
Być kobietą, być kobietą......
Penne z brokułami, sosem serowym i lazurem.
-
chewleciara
- Fajna Kobietka
ZArtujesz? jedno z lepszych dań- kopytak z sosem od pieczeni albo gulaszem są pycha, odsmażane kopytka również.- wiele tracisz jedząc tylko na słodko.EvilGirl^^ pisze:Z kopytkami sos? ja kopytka zawsze jadam tylko na słodko
Właśnie niekoniecznie, zajrzyj sobie do kuchennej szafki i się przekonasz... jednak te produkty bez Exxx są jednak mniej popularnelinka_91 pisze: Coraz więcej producentów zaprzestaje używania "E" i innychNa szczęście dla nas:)
Kopytka na słodko? Ja uwielbiam takie z kiszoną kapustą zasmażaną i ze skwarkami, mniamEvilGirl^^ pisze:Z kopytkami sos? ja kopytka zawsze jadam tylko na słodko
- EvilGirl^^
- Miła Kobietka
Na słono czy z sosem to ja jem ale kluski śląskie:)
- EvilGirl^^
- Miła Kobietka
twój przepis brzmi tak smakowicie, że już wiem co będę mieć jutro na obiad:)Blackfox pisze:Penne z brokułami, sosem serowym i lazurem.