Mam dylemat bo nie kocham męża a on nalega na ślub kościelny

Co zrobić w trudnych chwilach? Jak stworzyć udany związek? Co denerwuje nas w mężczyznach? Czy kobiety są z Wenus a faceci z Marsa? Na te i inne pytania możemy porozmawiać właśnie w tym dziale.
ODPOWIEDZ
Mężatka23
Jestem tu nowa :)

Mam dylemat bo nie kocham męża a on nalega na ślub kościelny

Post autor: Mężatka23 »

Witajcie! Napiszę od początku. Z mężem przeszłam wiele zawirowań. Poznalismy sie gdy bylam bardzo młoda,on jest ode mnie starszy o 8 lat. Gdy mialam 17 lat zaszłam w ciążę i wyjechaliśmy razem za granicę. Urodziłam syna,wzięłiśmy ślub cywilny.. Ale nie układało nam się dobrze,ale byłam w nim wtedy szaleńczo zakochana. Non stop się kłóciliśmy,troche z mojej winy,bo prowokowałam go,ale on tez wyrządził mi dużo krzywdy..W ciąży zle mnie traktował itp,itd..Zmienił się,naprawde,zmienił się,ale moja miłość do niego wygasła. Mam okropny dylemat.Teraz go nie ma,jest od 3 miesiecy za granica ja już w Polsce,tu kupilismy dom,teraz on pojechał zarobić na remont. Ja uczę się,syn chodzi do przedszkola. I gdy wyjechał zdałam sobie sprawę,że go nie kocham,nawet nie tęsknie,ciężko jest mi z nim rozmawiać przez skejpa i pisać,nie mam z nim tych tematów co kiedyś miałam. Jak urodziłam syna ksiądz był bardzo wredny,odmowil nam slubu i chrztu(ale juz go wyrzucili).Gdy przyjechalismy do Polski przyszedł ksiądz,zaproponował,że nam wszystko załatwi abyśmy tylko wzięli ten ślub. Mąż nalega,ale ja nie chce kłamać przed Bogiem,że go kocham. Doradzcie,pomózcie,juz nie wiem co robic..
Awatar użytkownika
MlecznaCzekolada
Fajna Kobietka

Re: Mam dylemat bo nie kocham męża a on nalega na ślub kości

Post autor: MlecznaCzekolada »

Porozmawiaj szczerze ze swoim mezem. Taka decyzja jest wazna dla obojga, moze jak usiadziecie razem i po przyjacielsku powiesz o co chodzi, to dojdziecie do jakiegos rozwiazania?
Czarny chleb i czarna kawa, opętani samotnością,
Myślą swą szukają szczęścia, które zwie się wolnością.
Katia
Miła Kobietka

Post autor: Katia »

No to niestety nie wróży dobrze na przyszłość. Jesteście młodzi i całe życie przed Wami. Wy nie rozmawiajcie o ślubie, tylko raczej niestety o rozwodzie :-(. Czasem niestety nie wychodzi. Ważne, żeby dzieci jak najmniej cierpiały.
całodobowa opieka nad starszymi kraków
fallinlove
Miła Kobietka

Post autor: fallinlove »

Wydaje mi się, że w takiej sytuacji wzięcie ślubu kościelnego nie jest idealnym rozwiązaniem. Jesteście młodzi, dlaczego masz marnować sobie szansę na prawdziwą miłość jeśli nie kochasz swojego partnera?
Awatar użytkownika
Susaneczka

Post autor: Susaneczka »

Wiem jak jest trudno podejmować takie decyzje.
Pamiętam jak mnie trudno było zerwać 2 letnie narzeczeństwo, które w dodatku nie było obciążone dziećmi.
Myślę jednak, że dzieci zawsze wiedzą, że między rodzicami coś nie gra i tylko je to krzywdzi. Znam przynajmniej kilka osób które są dziećmi niekochających się rodziców, wszyscy mówią że woleliby by rodzice się rozstali dawno temu.
http://badz-wdzieczna.blogspot.com/
elzbieta45
Kobietka Expert

Post autor: elzbieta45 »

tak wiedza i czuja , ze miedzy rodzicami zle sie dzieje .
Dla mnie kazde malzenstwo -slub jest oparty na miłosci , i ten w kosciele ale tez ten przed urzednikiem .
A zycie ze soba bez milosci to niema sensu bo jest to meczarnia
Pasjonata

Post autor: Pasjonata »

Przede wszystkim jeśli Ci na nim zależy spróbuj to ratować. Może wybierzcie się na terapie.
ODPOWIEDZ