mam dosc

Życiowy dział, nasze sprawy i problemy dnia codziennego.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Paula_s22
Miła Kobietka

mam dosc

Post autor: Paula_s22 »

Co robicie w domu wczasie gdy nie macie pracy?mam tak od 5 miesiecy. Zaraz zwariuje. Jesten w obcym kraju mieszkam z facetem nieznam jezyka.ile mozna sprzatac gotowac spacerowac czytac...
Awatar użytkownika
myszka28
Super Gaduła

Re: mam dosc

Post autor: myszka28 »

mnie też czeka ten ból po nowym roku wyjeżdzam do niemiec i już się boję
vaniliiia
Kobietka Expert

Post autor: vaniliiia »

rzeczywiscie jest to problem... moze jakis film, np w jeden dzien romantyczny w drugi horror.. wyjscie na miasto, spacery.. jakies hobby moglabys znalezc... grac na jakims instrumencie.. zadbac bardziej o siebie, jakis fryzjer, kosmetyczka..
a poza tym skoro jestes z facetem, porobcie cos razem, jakies wycieczki, wspolne granie w jakies gry, imprezy, cokolwiek...
Obrazek

♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦
Vice Miss Babskich Spraw 2013
Awatar użytkownika
myszka28
Super Gaduła

vanilko domyślam się że facet tyra bo tak przeważnie wygląda 1 rok za granicą a kobieta dostaje kota w domu
Awatar użytkownika
aii
Gadatliwa Kobietka

Post autor: aii »

Spróbuj podszkolić język. A najlepiej Ci to wyjdzie, jak zaczniesz wychodzić z domu i słuchać ludzi. Może wychodź do jakiś galerii handlowych? W jakim kraju jesteś? Może poszukaj w sieci jakiś for, na którym udzielają się Twoi rodacy, którzy również tam przebywają?
Awatar użytkownika
myszka28
Super Gaduła

dla polaka za granicą jest taka dobra rada:)
dobra rada dla polaka trzymaj się z dala od swego rodaka:) i to w anglii się sprawdza:)
Awatar użytkownika
aii
Gadatliwa Kobietka

Post autor: aii »

Generalizacja trochę. A nawet jeśli, to nikt nie mówi o nie wiem jakiej zażyłości, a jedynie kimś do pogawędek.
Awatar użytkownika
Madlen
Kobietka Expert

Post autor: Madlen »

Zgadzam się z aii. Zacznij gdzieś wychodzić i podszkol język, masz teraz najlepszą szansę na to żeby czegoś się nauczyć, bez presji, bez nacisku, a później możesz się rozglądać za jakąś pracą..
Awatar użytkownika
Paula_s22
Miła Kobietka

Znajomi polacy w niemczech....mam taka rodzine polaków ale powiem szczerze lepiej nie.Zajmuje sie ich mała córeczka godzine dziennie odbieram ja z przedszkola. Szkole język. To wszystko jednak zaczyna mnie juz tak mdlic że zaczynam sie wypalac. Facet... tyra nawet po 10 godzin dziennie w warsztacie samochodowym no i sory jak wraca pada z nóg wiec chce tylko miec świety spokoj wtulic sie obejrzec cos i spac. Nie dziwie mu sie. Stara sie mnie rozbawiac zabiera do knajp spacery bo chyba tez mnie rozumie mi szkoda go jemu mnie. To jest straszne. Nawet kotka mi kupił żebym nie była sama w tych czterech ścianach, myslałam ze to pomoze ale k....a nie. żebym miała koleżanke... byłoby inaczej. Wiekszość ludzi którzy wyjezdzaja z kraju to jakies patologie alkoholicy... dziwolągi. Brakuje tu normalnych ludzi. Dużo kobiet popada w alkoholizm zdziwilo mnie to... w Polsce nie widzialam tylu pijaczek po 50-tce.szok...Czytajac to co napisalam mozna sadzic ze mam depresje no ale nie jest ze mna jeszcze tak zle.To poprosu rutyna... :(
Awatar użytkownika
Paula_s22
Miła Kobietka

Myszko a Ty w jake landy jedziesz?
Awatar użytkownika
Paula_s22
Miła Kobietka

wychodzenie na spacery galerie ogladanie filmow... ale samemu? ile mozna... chyba sie popłacze...
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Post autor: Hadassa »

Paula, poszukaj jakiegoś kursu.. nei w domowym zaciszu.. ale jakis kurs.. bo coś być musi...
poszukaj jakiś stron dla polaków w niemczech, bo wiem że są..
poznasz kogoś więcej.. moja mama mówi, że czasem sama zagaduje jak słyszy że ktoś po polsku mówi....
podejdz ze swoim facetem do urzędu pracy i dowiedzcie się o jakies możliwości dla Ciebie ;)
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Awatar użytkownika
Paula_s22
Miła Kobietka

To jest cel numer jeden zarejestrowac sie jako bezrobotna. zameldowana juz jestem.sa kursy slyszlam o nich. Gdziebym nie poszla co chywile slysze polskie glosy ale tak naprawde dwa trzy slowa i maja cie w d...
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Post autor: Hadassa »

Ale warto próbować.... bo może się z kims uda nawiązać rozmowę i z kimś spotykać...
To skoro są kursy to próbuj sie na nie dostać...
czasem potrzebuja kogoś kto zna i polski i niemiecki
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Karolina93
Miła Kobietka

Post autor: Karolina93 »

Witam Ja tez jestem w Niemczech.. I poznalam tutaj duzo Polakow.. I stwierdzam nie warto miec polskie kolezanki .. :) Moga tylko narobic problemow :) Mnie tez sie tutaj nudzi pomimo tego,ze pracuje ,ale tylko na weekendy .. reszte tygodnia spedzam w domu i to jest najgorszee . JEST duzo fajnych zajec np isc na basen ,ale z kim ? heh
Awatar użytkownika
Paula_s22
Miła Kobietka

A skad jestes?
ODPOWIEDZ