hej!
próbuję schudnąć, ale jest tak przeraźliwie gorąco że topię się razem z chodnikiem )
zawsze byłam maniaczką lodów.
znalazłam dziś info, że sorbety grycana mają malutko kalorii - jakieś 80 kalorii na 100 ml sorbetu, czyli trzy gałki lodów to jakieś 120 kcal. czy myślicie, że jeśli raz na jakiś czas zjem takie sorbeciki to nic mi się nie stanie?
one są z owoców, więc mają masę witamin, plus te kalorie - niedużo. chyba powinno być ok?:)
Ale zawierają masę cukrów prostych, które wspomogą wydzielanie insulinki, która spowoduje przyrost pupci. Więc zastanów się czy jesteś twarda czy chcesz się odchudzać.
no tak, teoretycznie w porządku, ale z drugiej strony tych kalorii jest serio niewiele - jesli mam ochotę na lody ogółem, to chyba lepiej te sorbety, nie ?
Wiesz, mam problem z oszacowaniem, ile kalorii może mieć sorbet który robię sama . To znaczy wolę mieć pewność przy tych kupnych, bo mam tam czarno na białym napisane że kalorii ma 80 w 100 ml i tyle.. Nie miałabym pojęcia, ile kalorii mi wyjdzie na sorbet z truskawek i z cukrem
Jeju, w ogóle byłam dziś pierwszy raz na siłowni. Coś czuję że się zaprzyjaźnimy na dłużej
Zasadniczo można powiedzieć, że lody wcale tak dużo kalorii nie posiadają, ale. No właśnie jak wiadomo cukier zwiększa apetyt, a więc powinnyśmy wystrzegać się wszystkiego co słodkie aby nie napędzać sobie apetytu, bo po co walczyć dodatkowo?
Chcesz poznać coś nowego, zobacz stomatolog gdańsk
Ale nie popadajmy też w skrajności. Równie dobrze można powiedzieć: wyeliminuj całkowicie ze swojej diety owoce. Myślę, że sorbet od czasu do czasu nie zaszkodzi
Kobieta łatwiej przyzna, że nie ma racji, gdy ma rację, niż gdy jej nie ma.
pozwalam sobie raz na jakiś czas zjeść lody, oczywiście powiedzmy, że jest to jedna gałka (nakładane domową łyżką raz). Dlatego w zamrażalce mam pudełko ulubionych lodów Garden Party Ice Mastry. Takie pudełko starcza mi na długo bo sięgam do niego 1-2 razy w miesiącu.
Możesz jeść lody ale po treningu, czyli w momencie w którym organizm potrzebuje prostych węglowodanów. Oczywiście nie jesz ich po każdym treningu i wybierasz te lepsze jakościowo np. bez żadnych polew ani dodatków.
ja myślę że tak, a czemu nie? czasami to może byc nagroda za wysiłek fizyczny, czasami zwyczajnie dla przyjemności. Nie należy się tak katować, raczej zwracać uwagę na to aby jeść zdrowo, regularnie. Ja myslę że ciastko, lody, czekolada od czasu do czasu jak najbardziej tak. Coś od życia też każdemu się należy, jakaś chwila słodkości
Lody po prostu mają kalorie ujemne. Chodzi o to, że po zjedzeniu organizm potrzebuje energii, żeby ogrzać lody do temperatury ciała. Dlatego aby wyprodukować tę energię spala część kalorii. Mimo tego nie przesadzałabym z tymi lodami na diecie
A ja uważam, że nie powinno się generalnie rezygnować z niczego do jedzenia. Jeśli chcemy stracić na stałe kilogramy, powinniśmy zmienić swój styl żywieniowy. Co z tego, jeśli przez 3 miesiace nie będziesz jadła glutenu, czy słodyczy, jak po skończonej diecie się na to rzucisz? Uważam, że trzeba jak najbardziej ograniczyć tłuste i niezdrowe potrawy, zmniejszyc porcje, jeść regularnie, ale za to wszystko.
Lody są najmniej kalorycznym z deserów, gdyż stosunkowo nieduża jak na desery liczba kalorii zawarta w nich, wynika z dużej ilości powietrza, wtłaczanego podczas produkcji do masy lodowej. Warto pamiętać, iż lody na patyku i w kubeczku są mniej kaloryczne od tych w dużych opakowaniach, szczególnie jeśli mają dodatki. Zgadzam się, że najzdrowsze z lodów są sorbety!
Jak najbardziej. Lody dają zerowy bilans energetyczny - organizm zużywa tyle kalorii na ich strawienie ile same posiadają. Mimo tego, jak we wszystkim, umiar jest wskazany.
Pozdrawiam Bazylia88 & suszarki basenowe do włosów
Od jednej galki lodow ba nawet 2 nie przybedzie mi 5 kg;)
Wiec jak zjem, raz w tyg. to spoko. Byle nie codziennie jak ja kiedys
Lody kocham, moj ulubiony deser. Nie odmawiam mimo ze jem zdrowo i cwicze
najlepsze lody przy odchudzaniu ti lody śmietankowe, mają najmniej kalorii i organizm bez problemu je spala... także wychodzi się na zero... Szkoda ,że ja jestem maniaczką lodów czekoladowych
Ja najbardziej lubię sorbety - oczywiście domowej roboty. Latem mamy dostęp do różnych owoców, można samemu zrobić pyszne lody. Czasem kupuję zwykłe lody śmietankowe i dodaję do domowych sorbetów - pycha!
Wyłącznie nowe mieszkania Rzeszów - warto zobaczyć.