Kuchnia z jadalnią?
-
norman
otwarta kuchnia
Witam,
Chce kupić mieszkanie i szukam tu i ówdzie. Znalazłam fajną ofertę Mieszkania Bielsko oferta MS-1863, ale obawiam sie tej otwartej kuchni. To nawet nie jest aneks kuchenny. Kuchnia nie jest niczym połączona z pokojem. Nie ma nawet lady ani ścianki "3/4". Oprócz tego jakoś tak dziwnie umiejscowiona. Myślicie, ze da się z tym cos zrobić?
Chce kupić mieszkanie i szukam tu i ówdzie. Znalazłam fajną ofertę Mieszkania Bielsko oferta MS-1863, ale obawiam sie tej otwartej kuchni. To nawet nie jest aneks kuchenny. Kuchnia nie jest niczym połączona z pokojem. Nie ma nawet lady ani ścianki "3/4". Oprócz tego jakoś tak dziwnie umiejscowiona. Myślicie, ze da się z tym cos zrobić?
-
marta_wiga
Re: otwarta kuchnia
Nie wiem czym się martwisz. Kto powiedział, że kuchnia musi być oddzielona? W tym mieszkaniu od razu widać, że jest dużo przestrzeni i tak jest chyba lepiej niż dwa mniejsze pomieszczenia.
Jeśli o mnie chodzi to nie mam problemów z otwartą kuchnia, a jak Ci będzie z tym bardzo źle to zawsze możesz postawić mini ściankę działową, albo jakiś barek, który będzie robił za "rozdzielacz". Mi się tak podoba jak jest.
Jeśli o mnie chodzi to nie mam problemów z otwartą kuchnia, a jak Ci będzie z tym bardzo źle to zawsze możesz postawić mini ściankę działową, albo jakiś barek, który będzie robił za "rozdzielacz". Mi się tak podoba jak jest.
-
malinka
Jedyne co zniecheca do otwartej kuchni to to, ze zawsze musi tam byc porzadek. Wiadomo, ze przy przygotowywaniu przyjecia w kuchni ciagle jest balagan, cos sie odstawia, przeklada, odgrzewa, goscie patrza na rece,a brudne naczynia klebia sie w zlewie, sama nie wiem.
-
dione
a mi się właśnie podobają te otwarte kuchnie, wyglądają nowocześnie i można je pomysłowo urządzić, no np. taki wystrój jest moim zdaniem rewelacyjny: http://n-design.pl/#/pl/galeria/apartam ... zawa?p=596 ogólnie przeglądając galerię na tej stronie, to muszę przyznać, że projektanci z n-design są po prostu mistrzami w swojej dziedzinie
-
aura
spoko..wystarczy dobry okap i problem z głowy, przynajmniej oryginalnie to wygląda i przestrzeni jest sporo, nie tak jak przeważnie bywa w kuchniach, także wydaje mi się, że akurat kuchnią nie masz co się przejmować
-
kacha90
Kuchnia z jadalnią?
Tak z ciekawości pytam, Jak to u was w domu jest...? Czy kuchnie macie połączoną z jadalnią czy osobno? Czy jeszcze inaczej?
-
Cukiereczek19
Re: Kuchnia z jadalnią?
U mnie w domku mam dużą kuchnię połączoną z jadalnią taką jaką sobie wymarzyłam
Wydaje mi się że to jest najpraktyczniejsze rozwiązanie 
-
ela1980
No właśnie to jest bardzo dobre rozwiązanie ale co jak masz samą kuchnię...
PS. Masz nowy dom?
PS. Masz nowy dom?
-
Cukiereczek19
Tak mam nowy dom. Niektórzy przecież nie mają takich możliwości bo może mają małe mieszkanka w blokach więc nie ma gdzie.
-
ela1980
W blokach wiadomo ale jak ktoś ma swój dom (stary) to może sobie przerobić.
-
aura
Ja mam połączoną jadalnie z kuchnia. Wcześniej jadalni wcale nie mieliśmy, ale wyburzyliśmy ścianę do pokoju, przez co powiększyliśmy kuchnię i dzięki temu mamy jadalnie. Ale od dawna marzy mi się połączenie tego typu: http://n-design.pl/#/pl/galeria/apartam ... zawa?p=325 jak dla mnie jest to dowód, że plastikowe meble równie dobrze sprawdzają się w domu, jak i w ogrodzie.
-
aga1985
zagladalas tutaj www.mebleiwnetrza.pl ? polecam, ja znalazlam tam to czego szukalam
-
kaska8787
Ja wolę zdecydowanie kuchnie połączoną z salonem! Jak przychodzą goście, mogę jeszcze coś szykować i spędzać z nimi czas
poza tym przy babskich spotkaniach jest blisko do przekąsek.... 
-
roksanna
Kuchnia połączona z salonem to moim zdaniem bardzo dobry pomysł. U mnie zazwyczaj - kiedy zapraszam znajomych bardzo często przesiadujemy w kuchni właśnie, ale jest ona oddzielnym pomieszczeniem. Ale wydaje mi się, że jeśli jest połączona z salonem - to o wiele lepsze rozwiązanie. Goście mogą wygodnie rozsiąść się na kanapach a ja przygotowując coś w kuchni wciąż mogę z nimi rozmawiać i ich widzieć
W nowym mieszkaniu na pewno zdecyduję się na takie rozwiązanie.
-
MoniczkaM
Nio takie połączenie kuchni z jadalnią i z salonem jest teraz możliwe w większych mieszkaniach czy w loftach i w domach - i tam świetnie się sprawdza. Natomiast w typowych mieszkaniach w blokach nie jest to już takie łatwe, zwłaszcza jesli mieszkanie jest małe. Mieszkam w bloku i jest z tym ciężko. Ale jeśli mi się uda i będę miała w przyszłości dom to na pewno połączę kuchnię z jadalnią i z salonem.
-
Anastazja-A
A ja dodam, że problemem przy otwartej kuchni nie jest jedynie fakt, że trzeba w niej stale utrzymywać porządek, ale także kwestia zapachów z niej dochodzących
Generalnie jednak i z jednym i z drugim można sobie spokojnie poradzić także nie bójmy się takich rozwiązań.
-
MoniczkaM
No a ja tak nie do konca jestem przekonana co do połączenia kuchni z jakimś innym jeszcze pomieszczeniem... Może jesli byłaby to jadalnia to rzeczywiście - spoko ale salon... Hmm. No oczywiscie jeśli w domu jest ogromna otwarta przestrzeń to fajnie to wyglada i nawet z tymi zapachami można sobie poradzić ale nie w małym mieszkaniu...
-
Eleganckistyl_pl
Zgadzam się z powyższą opinią. Moim zdaniem połączenie kuchni z innym pokojem,a już tym bardziej z salonem,nie jest wskazane. Chyba że jest to jadalnia,wtedy jak najbardziej tak.
-
Anastazja-A
Ja w swoim mieszkaniu również mam osobno kuchnię i osobno salon, ale też marzy mi się takie połączenie bo to większa przestrzeń
I powiem tez, że podobają mi się te połączenia z n-design, o których wspomniała aura. Fajne pomysły. Mam nadzieję, że przy urządzaniu mojego nowego wnętrza uda mi się wymyślić coś fajnego 
-
Eleganckistyl_pl
I właśnie tak jest najlepiej,czyli: osobna kuchnia,osobny salon i jadalnie. Jednak nie każdy może sobie pozwolić na coś takiego,w związku z czym musimy łączyć.. Jeżeli miałabym wybierać,to najlepszym połączeniem byłaby kuchnia z jadalnią.
-
dione
Przez długi czas miałam oddzielną kuchnię, jednak parę lat temu wyburzyłam ścianę między salonem i kuchnię i teraz mam coś w stylu aneksu kuchennego. Dzięki temu jest trochę więcej przestrzeni, no i taki układ również bardziej mi się podoba.
-
basia1992-11
jak ktos ma duzy dom to mysle ze najlepiej jest polaczyc kuchnie z jadalnia ale salon odzielnnie
a jak jest to male mieszkanie to moze byc wszystko razem ;D
-
mysiogonek
kuchnia z jadalnia ok, fajna rzecz ale z salonem stanowcze nie, chyba ze nic w tej kuchni nie gotujesz i jest tylko od parady, niby sa okapy i rozne roznosci ale zawsze zapachy syfy z kuchni sie przenosza.. ja sie niedawno zaopatrzylam w urzadzenie zachwalane ze nie pryska nic, nie smierdzi podczas gotowania i smazenia i ok, owszem nie ma atrakcji ale mimo wszystko urzadzenie urzadzeniem, fajne jest ale czuc kiedy sie gotuje i to jest nieuniknione, a tak przy okazji to moge wam polecic cos co sie zwie varadero, warte ceny tylko nie dajcie sobie wmowic ze nie czuc kiedy sie smazy czy piecze bo czuc