Jeśli planujesz sobie kupić jakieś firanki do wnetrza to polecam zajrzeć sobie do SPAM. Zamawiałam tam jaki czas temu fiiranki do całego mieszkania. Cenowo jest bardzo korzystnie bo ceny jak z aukcji internetowych ale jakość jest wyższa bo nie jest to tania chińszczyzna jaka jest czasami rozprowadzana na aukacjach.
A i pracują tam bardzo fajne panie krawcowe tak wiec jeśli chciałabyś sobie coś uszyć na wymiar to nie ma żadnego problemu. Wystarczy napisać im wymiary, czy zadzwonić i powinni Ci uszyć firankę ( z tego co pamiętam to płaciłam 10 zł więcej za szycie).
Ja elementy wystroju do mieszkania kupuje głownie jak widzę gdzieś jakies promocje. Jestem po prostu uzależniona od wyprzedaży
Polecam zajrzeć sobie teraz do sklepu Dekoria bo są tam teraz spore zniżki na dekoracje oraz maja wyprzedaż firanek. Kupowałam tam jakiś czas temu pościel do sypialni z kolekcji Dream & Fun. Szkoda,ze nie mogę tutaj dać zdjęcia bo pościel jest świetna ( ze zwierzakami). Rok temu przy okazji wymiany okien zamawiałam tam również rolety. Są z dobrego materiału, porównałąm sobie ceny i jednak w sklepach stacjonarnych kosztowałyby o wiele więcej.
Mi się bardzo podobają meble firmy Absynth, są naprawdę designerskie, super nadają się do salonów czy gabinetów. Proste wzory, pojemne szafki - taki styl lubię! Meble firmy Absynth możecie zobaczyć sobie np. w sklepie DecoMania, ja tam składałam na nie zamówienie. A, no i meble jakościowo również mega dobre.
Masz rację, jest tych mebli masa i faktycznie jak sie zacznie przeglądać te oferty człowiek nie potrafi się zdecydować. Zależy też jeszcze co kto rozumie przez design. My fajne i bardzo praktyczne kupiliśmy w jagodowymkocie i wiecie co to był przedostatni sklep z listy, która stworzyliśmy. Warto było przejrzeć wszystkie, jak to mówią kto szuka ten znajduje.
Jeśli chodzi o dodatki to raczej wolę sklepy internetowe bo zawsze coś się znajdzie ciekawego czego nie znajdę w sklepach stacjonarnych Z racji tego, że mam mieszkanie w stylu skandynawskim to dodatki wybieram na stronie room99. Oni mają dużo ciekawych dodatków w tym stylu
ja jestem fanką takich uniwersalnych mebli, które dopasują się do różnych trendów. jeśli mam w mieszkaniu szare/białe ściany i porządne meble, to dodatkami mogę stworzyć super klimat. dużo teraz jest takich producentów, ale gdy ostatnio zobaczyłam meble od loft decora to się zakochałam jest tak jak lubię, więc czaję się na regał w kształcie litery A od nich... myślę, że zrobi furorę