Jakie filtry do uzdatniania wody

Nie wiesz jak urządzić mieszkanie? Jak uporać się z remontem? Jakie kwiaty kupić do ogrodu? Czyli tematy związane z naszym domowym zaciszem.
ODPOWIEDZ
Rabka
Fajna Kobietka

Jakie filtry do uzdatniania wody

Post autor: Rabka »

Czy ktoś z Was korzystał może z filtrów, które nie tylko oczyszczają wodę, ale też ją mineralizują i poprawiają pH? Zastanawiam się nad zakupem czegoś w tym stylu.
krychaikrys
Jestem tu nowa :)

Re: Jakie filtry do uzdatniania wody

Post autor: krychaikrys »

Tak, korzystałam z takiego filtra i naprawdę byłam zadowolona — różnica w smaku wody była zauważalna już po kilku dniach. Woda była bardziej „miękka” w odczuciu, delikatniejsza i przyjemniejsza do picia. Co więcej, miałam wrażenie, że piję coś zdrowszego niż zwykłą kranówkę – szczególnie ze względu na tę funkcję mineralizacji i podnoszenia pH. To była dla mnie fajna alternatywa dla wody butelkowanej, zwłaszcza że staram się ograniczać plastik. Ale powiedz, masz na myśli coś małego, jak dzbanek filtrujący z dodatkowym wkładem mineralizującym, czy raczej większe rozwiązanie montowane w instalacji – np. podzlewozmywakowy system z odwróconą osmozą, który też mineralizuje wodę i poprawia jej pH? Bo to zupełnie inne urządzenia, jeśli chodzi o działanie, miejsce, które zajmują, no i oczywiście cenę oraz serwis.
Ochota
Fajna Kobietka

Re: Jakie filtry do uzdatniania wody

Post autor: Ochota »

System od https://myaqualife.pl/ działa na ciśnieniu wody, więc nie trzeba nic ładować czy podłączać. Ma kilka etapów filtracji, plus coś do mineralizacji.
ODPOWIEDZ