kontakty mojego faceta z byłą, nie wiem co robić : (

Co zrobić w trudnych chwilach? Jak stworzyć udany związek? Co denerwuje nas w mężczyznach? Czy kobiety są z Wenus a faceci z Marsa? Na te i inne pytania możemy porozmawiać właśnie w tym dziale.
ODPOWIEDZ
fallinlove
Miła Kobietka

kontakty mojego faceta z byłą, nie wiem co robić : (

Post autor: fallinlove »

Jakiś czas temu już tu się odzywałam, ale wtedy problem raczej tkwił we mnie i nie wiem czy ta nowa sytuacja ma jakiś związek z tym wcześniejszym zajściem czy nie ale mam nadzieję że ktoś mi doradzi bo póki co to nawet nie mam z kim o tym porozmawiać :( Jestem z chłopakiem już prawie 2 lata i 2 miesiące temu wyjechaliśmy razem za granicę i od tamtej pory razem mieszkamy, wtedy (gdy on był sam w innym kraju) zaczęłam się spotykać z kimś innym ale gdy wrócił mój chłopak to po jakimś czasie naprawiliśmy swój związek, on zresztą w tamtym okresie zaczął się kontaktować ze swoją byłą później chyba jakiś czas przestali,teraz chodzi o to że on znowu ma z nią kontakt i okłamał mnie że to ona do niego pisze że rozmawiali tylko raz i chwilę a okazało się że rozmawiali w ogóle w inny dzień niż on mówił - w dzień w którym zorganizował w naszym domu imprezę. od pewnego czasu nam się nie układa nie wiem czy to może dlatego że nie jesteśmy przyzwyczajeni do wspólnego mieszkania czy jakiś inny powód, on zresztą mówi mi że ma mnie dosyć że ciągle sie o coś do niego czepiam .. widziałam że rozmawiał z nią niby w żartach że może zostać ojcem jej dzieci , że wróciłby do Polski , wspominali czasy gdy byli ze sobą.. On w ogóle chyba nie chce walczyć o nasz związek od razu mówi mi że poszuka innego mieszkania i w ogóle.. nie wiem co mam o tym wszystkim myśleć, ja od tamtego momentu jestem na prawdę fair w stosunku do niego, proszę poradźcie coś : (
Awatar użytkownika
Carina
Kobietka Expert

Re: kontakty mojego faceta z byłą, nie wiem co robić : (

Post autor: Carina »

Szczerze? Mysle ze skoro raz juz mieliscie oboje tzw odbicia w boki to wasz zwiazek nie jest tym co tak naprawde chcecie...Na sile nic nie zbudujecie tym bardziej, ze jemu jednak chodza po glowie takie pomysly o jakich pisalas.

Moze jakis na czas dajcie sb spokoj...bd mieli wtedy jasna sytuacje.Cźy wam faktycznie zalezy czy nie...
"...przez noc droga do świtania -
przez wątpienie do poznania -
przez błądzenie do mądrości -
przez śmierc do nieśmiertelności..."
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Post autor: Hadassa »

tez o tym pomyślałam, że może bardziej jesteście z sobą z przyzwyczajenia niż z miłości...
gdyby zależało i jemu i Tobie, to byście o ten związek walczyli...

Car, dobrze mówi, dajcie sobie na jakiś czas trochę luzu...
zobaczycie czy bedzie Wam brakowac swojego towarzystwa...
może poumawiajcie się na randki, do kina...
zobaczycie jak się Wam będzie układać...
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Awatar użytkownika
rozoowa
Fajna Kobietka

Post autor: rozoowa »

Wiele par dopiero po wspólnym zamieszkaniu dochodzi do wniosku, że jednak do siebie nie pasują, bo nie odpowiadają im te czy inne przyzwyczajenia partnera.. Warto dać sobie czas, szkoda, że nie spróbowaliście mieszkać razem jeszcze w kraju.. A może macie napiętą sytuacje z przeprowadzką dlatego odbija się to na Waszym związku?

Proponowałabym szczerą rozmowę z partnerem, mimo konsekwencji które mogą z niej wyniknąć..
ODPOWIEDZ