kobiety ktore nie chca karmic piersia
Re: kobiety ktore nie chca karmic piersia
Moim zdaniem dziecko powinno się karmić piersią. Ale różnie w życiu bywa i nie powinno się negatywnie oceniać kobiet, które z jakiegoś powodu tego nie robią. Moja mama starszą córkę karmiła, a mnie nie bo miała kłopoty z mlekiem, więc ja zostałam wychowana na mleku w proszku. No i co, mam ją za to potępiać? 
Zgadzam się, ja karmiłam dla swojej własnej wygody, po co się pierniczyć z buteleczkami jak można podstawić gotowego cycka, poza tym odpada potem odzwyczajanie od butelki, mój syn od początku jest przyzwyczajany do łyżeczki
Ale potem trzeba odzwyczaic od cyca 
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
-
babeczka84
- Jestem tu nowa :)
Ja miałam problemy z karmieniem piersią. To dla matki to naprawdę trudny moment, dlatego warto spróbować brać suplement wspomagający laktację. Ja wybrałam Folik Mama 2/3.
-
88Mariolka
- Fajna Kobietka
Dajac cyca jest taniej i szybciej! Syna karmilam tylko trzy miesiace-nie mialam pokarmu, corcie dziewiec miesiecy, nie bylo problemu z odzwyczajeniem.
sama natura 
Uważam że jest to indywidualna sprawa każdej kobiety. Ja sama bardzo krótko karmiłam bo trzy miesiące
hej naturalne piekno 
Wydaje mi się, że mimo wszystko trzeba się przełamać i spróbować chociażby karmienia za pomocą butelki, a pokarm odciągać za pomocą laktatora. Zawsze to chyba lepsze rozwiązanie niż mleko modyfikowane. W poszukiwaniu idealnego laktatora może pomóc strona LINK. Znajdziemy na niej ciekawy laktato elektryczny Lakta Electric, które można używać od samego początku, bo ma 3 tryby mocy i wszystko dostosowujemy sobie dla samej siebie.
Ostatnio zmieniony pt lut 23, 2018 11:24 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: może pomóc zapoznanie się z regulaminem
Powód: może pomóc zapoznanie się z regulaminem
-
Księżyciwa
- Miła Kobietka
Ja karmię mlekiem Bebilon z polecenia pediatry, w doz w świetnej cenie zawsze.
Księżyciwa pisze:Ja karmię mlekiem Bebilon z polecenia pediatry, w doz w świetnej cenie zawsze.
A Bebilon nadaje się też dla dziaciaczków np. z nietolerancją albo alergią pokarmową?
-
Księżyciwa
- Miła Kobietka
Tak nadaję, się nawet przy kolkach, problemach z alergiami, moje dziecko bardzo dobrze je toleruje.
To prawda Bebilon daje rade, moje dziecko bardzo dobrze się po nim czuje. Pediatra też mówiła, że prawidło przybiera na wadze.
Mi też coś pediatra wspominała, że to dobre mleko, muszę się przejść do doz i zapytać czy mają.
-
Księżyciwa
- Miła Kobietka
W doz stacjonarnie na pewno znajdziesz Bebilon i to w fajnej cenie.
A jak przy kolkach i zaparciach czy Bebilon nie robi takich problemów maluchom?
W przypadku mojego malucha właśnie po tym jak zaczął jeść Bebilon zapomnieliśmy co to kolki.
A bebilon nadal w dozie jest w takiej dobrej cenie?
Tak, ja nadal kupuję Bebilon w doz.
A to widzisz dobrze wiedzieć, muszę uzupełnić zapasy i nie byłam pewna czy nadal jest promocja.
Coraz więcej jest takich mam - często nie jest to tylko jakieś tam widzimisię bo przyczyny są różne. Jeśli już się któraś decyduje to warto wybrać naprawdę dobre mleko które zawiera wszystkie potrzebne składniki i witaminy. Ostatnio dużo się słyszy o Hipp combiotik - u nas jest już kolejny numerek ze względu na wiek małej ale zawsze warto zaczynać od sprawdzonych dobrych produktów
Warto wiedzieć, że już od czwartego miesiąca można dziecku rozszerzać dietę. Bardzo dobrym wyborem będą jednoskładnikowe słoiczki HiPP z serii Pierwsza Łyżeczka. Są to produkty o najwyższej jakości ekologicznej, które nie zawierają cukru.
Ostatnio siostra wysłała mnie żeby kupić Bebilon i weszłam do DOZ i okazało się faktycznie, że mają całkiem tanio- zrobiłam jej zapas.
Przy drugim dziecku, nawet nie wyobrażałam sobie, by nie karmić piersią... Ale musiałam o to zawalczyć...
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Bebilon nadal w doz jest w dobrej cenie, byłam w piątek i zrobiłam kolejny zapas.
kawa pisze:Warto wiedzieć, że już od czwartego miesiąca można dziecku rozszerzać dietę. Bardzo dobrym wyborem będą jednoskładnikowe słoiczki HiPP z serii Pierwsza Łyżeczka. Są to produkty o najwyższej jakości ekologicznej, które nie zawierają cukru.
Już od 4 miesiąca można je podawać? A jakie smaki są dostępne? Czy nie są dodatkowo dosładzane?
-
JolkaPolka
- Jestem tu nowa :)
Dobra mama to szczęśliwa mama. Karmienie piersią nie jest żadnym warunkiem do spełanienia