kobiety ktore nie chca karmic piersia
kobiety ktore nie chca karmic piersia
Witam co myslicie o kobietach ktore juz w ciazy wiedza ze nie chca karmic piersia? Sa moze wsrod was takie mamy?
Re: kobiety ktore nie chca karmic piersia
Nic nie myślę, bo to, jak inna obca kobieta karmi swoje dziecko, jest jej sprawą 
Niby jest teraz nagonka na karmienie piersią...
Ja osobiście karmię, i bardzo chcę karmić. Niestety nie zawsze mam pokarm (taki to u mnie problem). Ile tylko się da daje cyca, ewentualnie dokarmiam mm. I nigdy, ale to nigdy nie kwestionuję sposobu karmienia przez mamy
każdy ma prawo wyboru itp ...
Ja osobiście karmię, i bardzo chcę karmić. Niestety nie zawsze mam pokarm (taki to u mnie problem). Ile tylko się da daje cyca, ewentualnie dokarmiam mm. I nigdy, ale to nigdy nie kwestionuję sposobu karmienia przez mamy
"Nigdy nie dyskutuj z idiotą!
Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu,
a potem pokona doświadczeniem..."

Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu,
a potem pokona doświadczeniem..."

Ale ta nagonka dotyczy chyba tylko karmiących w miejscach publicznych? Czy może coś mi umknęło?envelop pisze:Niby jest teraz nagonka na karmienie piersią...
Co do karmienia bądź nie karmienia piersią - wolny wybór kobiety. Znajoma postanowiła nie karmić, wiec jej wybór uszanowałam bez żadnych komentarzy. Ja z kolei postanowiłam karmić, ale prawie nie miałam pokarmu, więc musiałam przejść na mleko modyfikowane. Co tu więc osądzać?
I see a red door and I want it painted black
No colours anymore, I want them to turn black
W szpitalach podobno zmuszaja do karmienia piersia. Namawiaja do sprobowania ale jak ktos nie chce to po co kogos zmuszac
To zależy od szpitala - w jednym bardziej nakłaniają do karmienia piersią, w drugim mniej. Generalnie jest jednak taka tendencja, co zapewne związane jest z unijną dyrektywą (np. mamy tez zakaz reklamowania mleka początkowego).
-
annalasowska
- Jestem tu nowa :)
Witam ja nie karmiłam od początku bo nie chciałam. Moja córka była do 3 roku na Bebilonie . Rozwija się nawet lepiej niz jej rówieśnicy. To wasza sprawa dziewczyny a nie położnej czy szpitala. Ja powiedziałam, ze piersi sa dla mnie i dla mojego męża, koniec ina temat
platformy
Jak od poczatku nie chcialas karmic piersia to odrazu wzielas do szpitala mleko i butelke?Polozne nic nie mowily? a odrazu po porodzie sama musialas zrobic i nakarmic dziecko mlekiem czy polozne ci pomagaly chociaz zrobic bo wiadomo po porodzie czasami ciezko wstac przynajmniej pare godz po
Wiktoria, po pierwsze zabierasz do szpitala to, co uważasz za słuszne i nikomu się z tego nie tłumaczysz (no chyba że weźmiesz "cały" dom ze sobą
). Po drugie lepiej nie nastawiaj się, że położne będą koło Ciebie skakać, chuchać i dmuchać, bo możesz się rozczarować. Już lepiej zostać mile zaskoczoną ich opieką niż odwrotnie. Być może będziesz rodzić w szpitalu ze świetną opieką i wszelkie obawy okażą się nieuzasadnione, ale jednak radziłabym się przygotować też na przeciwną sytuację (jeśli tak się stanie, bądź wobec położnych stanowcza i nie daj im się zbywać).
Dziekuje wam bardzo za rady. Ostatnie tyg przed porodem i obawy czy wszystko spakowalam itd ale tak to jest jak sie nie ma jeszcze doswiadczenia i to bd pierwszy dzidzius:-)
-
a_gatka
Nie widzę powodu, aby zmuszać się do karmienia piersią. Sama odstawiłam małą po 2 tygodnia, bo to było dla mnie nie do przejścia emocjonalnie i sprawiało też ogromny ból. Zaoszczędziłam stresu i sobie i dziecku, rozwijało się i rozwija świetnie, więc nie żałuję tej decyzji.
Moim zdaniem to indywidualna sprawa kobiety.
Sama karmiłam swoje dzieci około roku i uważam, że to dla nas było najlepsze. I bardzo wygodne, choć początki nie były łatwe.
Sama karmiłam swoje dzieci około roku i uważam, że to dla nas było najlepsze. I bardzo wygodne, choć początki nie były łatwe.
Moja siostra karmiła dziecko tylko kilka dni po porodzie. Potem już tylko mlekiem sztucznym. Nie wiem o co dokładnie chodziło, ale mówiła, że nie chce i już.
ciekawe jak u mnie będzie, moja siostra też miała za chude mleko i jej córeczka nie najadała się i musiała dokarmiać.
Ale nie ma czegos takiego jak za chude mleko...
Na poczatku to i tak sama woda prawie.. dziecko tez duzo nie potrzebuje...
A pozniej... niektore mamy np robia tak ze poczatek odciagaja a potem dopiero karmia
Na poczatku to i tak sama woda prawie.. dziecko tez duzo nie potrzebuje...
A pozniej... niektore mamy np robia tak ze poczatek odciagaja a potem dopiero karmia
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
To jest sprawa kobiety jak chce karmić swoje dziecko - ja to rozumiem, że nie chce mieć ,wymemłanych" piersi.
Wykarmiłam dwójkę dzieci i mam świetny biust - więc to nie kwestia karmienia, a dbania o siebie i pewnie też genetyki.
-
Małgorzata80
Czemu malo odpowiedzialne?
- kokoszanel
- Super Gaduła
mój Kuba rozwijał się prawidłowo mimo iż właściwie od pierwszych dni leciał na mm. ja sama miałam bardzo mało pokarmu a właściwie w ogóle, pokarm był tak naprawdę nie wiartościowy i choćby był karmiony piersią przez dwie godziny to po chwili zaczynał płakać z głodu bo był nie najedzony. więc choć starałam się przez około 3 tyg karmić piersią to i tak go dokarmiałam mm. potem po prostu pokarm mi się przepalił, zniknął ... i całe szczęście.
czy przy ewentualnym drugim dziecku karmiłabym mm czy piersią? chyba jednak mm ...
czy przy ewentualnym drugim dziecku karmiłabym mm czy piersią? chyba jednak mm ...
"Może się zdarzyć, że urodziłaś się bez skrzydeł,
ale najważniejsze żebyś nie przeszkadzała im wyrosnąć"
~ Coco Chanel
~ Coco Chanel
-
a_gatka
Bardzo chętnie dowiem się skąd ta teoria. Nie czuję się mniej odpowiedzialna z powodu karmienia dziecka butelką. Nie ma też żadnych dowodów na to, że dzieci karmione butelką chorują częściej. Cóż za brednie.
-
misiamisia
To jest indywidualna sprawa każdego, mnie nic do tego. Każdy karmi swoje dziecko tak, jak uważa za słuszne.
centrumfotelikow.pl - concord reverso
To ja należę do kobiet, które nie chcą karmić piersią. Dziecka jeszcze nie mam, ale od dawna dawna mam straszny uraz. Jak tylko sobie o tym pomyśle wszystko mnie boli i jest mi niedobrze.
Szanuję wybór innych kobiet. Ale nie zgadzam się, że zrobię moim dzieciom krzywdę nie karmiąc ich piersią. Znam dzieci długo karmione piersią i bardzo chorowite i znam takie osoby, teraz dorosłych ludzi, którzy nie byli karmieni piersią i nie chorują.
A jak słyszę, że podczas karmienia piersią tworzy się specjalna więz między matką a dzieckiem to chce mi się śmiać. Czyli kobieta nie karmiąca piersią jest gorsza i nie ma z dzieckiem tej więzi?
Szanuję wybór innych kobiet. Ale nie zgadzam się, że zrobię moim dzieciom krzywdę nie karmiąc ich piersią. Znam dzieci długo karmione piersią i bardzo chorowite i znam takie osoby, teraz dorosłych ludzi, którzy nie byli karmieni piersią i nie chorują.
A jak słyszę, że podczas karmienia piersią tworzy się specjalna więz między matką a dzieckiem to chce mi się śmiać. Czyli kobieta nie karmiąca piersią jest gorsza i nie ma z dzieckiem tej więzi?
Matka nigdy nie bedzie gorsza czy lepsza dla swojego dziecka.
Ale faktem jest to ze butelke dziecku moze dac kazdy.
Ale faktem jest to ze butelke dziecku moze dac kazdy.
- kokoszanel
- Super Gaduła
oj tam, to jest tak czy siak indywidualna sprawa każdej kobiety i żadna z nas nie powinna oceniać tej drugiej, bo raz nigdy nie wiadomo dlaczego nie karmi. może to widzimisię a może po prostu nie może (ja tak miałam!) a ta kobieta która nie karmi w ogóle nie powinna się zastanawiać nad tym co myśli o tym otoczenie!
"Może się zdarzyć, że urodziłaś się bez skrzydeł,
~ Coco Chanel
~ Coco Chanel