Kac moralny

Co zrobić w trudnych chwilach? Jak stworzyć udany związek? Co denerwuje nas w mężczyznach? Czy kobiety są z Wenus a faceci z Marsa? Na te i inne pytania możemy porozmawiać właśnie w tym dziale.
Awatar użytkownika
Kris
Samiec

Re: Kac moralny

Post autor: Kris »

tylko żeby mi życia starczyło na zbieranie tych doświadczeń :)
Miłość odbiera rozum tym, co go posiadają,
a daje tym, co go nie mają.
Awatar użytkownika
Jamelia
Moderatorka

Post autor: Jamelia »

No masz rację, jak się jest za dobrym to się po d...e dostaje bo druga osoba zaczyna się robić zbyt pewna siebie. Wszystko powinno być w umiarze, tylko jak człowiek zakochany to nieba by przychylił tej swojej połówce. z tym papraniem charakteru ,chodziło mi o to żebyś nie zaczął mierzyć wszystkich kobiet miara swojej byłej. I żebys sam nie zaczął wywijać takich numerów. Po prostu trochę więcej ostrożności i powściągliwości wobec przyszłej dziewczyny :roll:
Zawsze trzeba podejmować ryzyko.Tylko wtedy uda nam się pojąć, jak wielkim cudem jest życie...
Awatar użytkownika
Kris
Samiec

Jak sama wiesz jest taki moment po zerwaniu że wydaje Ci się że pozostałe kobiety/faceci są tacy sami. Wiem że tak nie jest ale przez to jej zachowanie jakaś zadra w sercu zostaje i trochę inaczej będe teraz podchodził do kolejnego związku bardziej z dystansem ale to z czasem pewnie minie.
Co do kwestii żebym ja czasem nie zaczął wiwijać podobnym numerów to sie o to nie boje. Jakoś nie widzę takiej opcji abym potrafił zdradzić osobą, którą kocham i na której tak bardzo mi zależy
dariakolec
Jestem tu nowa :)

Post autor: dariakolec »

Zgadzam się z przedmówcą. Każda bliższa relacja z drugą osobą, a już zwłaszcza taka, która skończyła się dość nieprzyjemnie, zostawia w nas jakiś ślad i rzutuje na wszystkie przyszłe związki, przynajmniej na ich początku. Prawdziwa sztuka to umieć wznieść się ponad to i jasnym, niczym nie zmąconym spojrzeniem popatrzeć na tego drugiego człowieka ;)
http://www.hotelpiwniczna.pl/
Awatar użytkownika
Jamelia
Moderatorka

daria kolec "Prawdziwa sztuka to umieć wznieść się ponad to i jasnym, niczym nie zmąconym spojrzeniem popatrzeć na tego drugiego człowieka" to trzeba by było mieć dupę i nerwy ze stali a przy okazji jeszcze być ufnym jak dziecko:D Ale nie przeczę, było by pięknie ;)

On28 doskonale znam ten moment po zerwaniu , oj wolę ja wtedy na was nie patrzeć nawet:roll:
Zawsze trzeba podejmować ryzyko.Tylko wtedy uda nam się pojąć, jak wielkim cudem jest życie...
Awatar użytkownika
Kris
Samiec

Hehe ja tam mogę na Was patrzeć drogie Panie :) bo przecież nie ma lepszego widoku niż pięna kobieta. Ale narazie tylko popatrzeć...
Mam jeszcze do Was takie pytanie a mianowicie czy po takim zerwaniu jak miało miejsce w poim przypadku, potraficie zapomnieć takie słowa jakie ja jej powiedziałem i dobrze wspominać taki związek. Czy jednak zapominacie o takim delikwencie bo w gruncie rzeczy przecież Was mocno obraził.
Wiem że na początku to ona wiesza na mnie psy za te słowa ale czy takie coś przechodzi z czasem i w jakimś małym stopniu tęskni się za tą osobą??
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Post autor: Hadassa »

po co Ci to wiedzieć ??
można zapomnieć... ale wszystko zależy od kobiety...
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Awatar użytkownika
Kris
Samiec

sam nie wiem może z czystej ciekawości
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Post autor: Hadassa »

daj sobie z nią spokój i o niej nie myśl....
co chciałbyś do niej wrócić ??
i żyć , co chwila się zastanawiając czy ona czegoś nie przeskrobie ??
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Awatar użytkownika
Kris
Samiec

Wiesz że tak szybko nie da się zapomnieć o osobie, którą się kochało...
Nie w żadnym wypadku nie wróciłbym już do niej ponieważ straciłem do niej całe moje zaufanie.
Ale też chciałbym się kiedyś dowiedzieć że zrozumiała co zrobiła i że to był błąd. Wiem że to nic nie zmieni ale może w małym stopniu zrekompensuje mi moje cierpienie że będzie musiała żyć z tą świadomością...
Awatar użytkownika
Jamelia
Moderatorka

Jeśli przyjdzie kiedykolwiek taki moment w jej życiu, że spoważnieje na tyle by mieć potrzebę założenia rodziny, a partner będzie jej dawał w kość, to z całą pewnością nadejdzie chwila refleksji, będzie wspominała tego z którym mogło jej być dobrze, bo dbał o nią, chciał tworzyć z nią przyszłość, a ona zachowywała się okropnie.I wierz mi, może przypomni sobie Twoje słowa ale spuści głowę w pokorze i powie sama do siebie "należało mi się.."
Awatar użytkownika
Kris
Samiec

Wiesz co nie wydaje mi się że ona pomyśli w ten sposób że jej się należało. Bo ona się z tym kolesiem puściła jak mieliśmy przerwę prawie 3 tyg. i ona uważa że jak wtedy nie byliśmy ze sobą to ma prawo tak zrobić...
ODPOWIEDZ