Jakie wino na przyjęcie weselne?
-
Mała_Kaśka
- Fajna Kobietka
Re: Jakie wino na przyjęcie weselne?
Jak ktoś decyduje się na kierowcę to liczy się z tym, że nie będzie pił! A jesli chcemy żeby wszyscy goście pili to można przecież wynająć pokoje albo zorganizować autobus - to chyba lepszy pomysł, niż dać im do picia napój winopodobny:D
słodkie/pólsłodkie to dobry wybór
Polecane tłumaczenia - http://www.interlogos-katowice.pl/
-
apollo
Nie chodzi o najbardziej oklepane marki, musisz to dobrać pod jedzenie. Inne wino proponujesz gościom pod potrawy słodkie, a inne pod ostre. Może i jest to dla was śmieszne, ale prawdziwy smak wina czuć dopiero w momencie kiedy łączycie je z odpowiednią potrawą. Nie mówię, że macie wydawać po kilka stówek na butelkę wina. Idź do Centrum Wina jeśli masz w mieście, zazwyczaj są w galeriach. Mają tam doradców - zasugerują kilka butelek pod różne potrawy. I da się to zrobić nawet w przedziale 20-30 zł za butelkę.
pod jedzenie owszem ale ciezko traic w gust innych . Najlepiej miec wytrawne i polsłodkie 
POKONAM TRUDY, MOZOŁY CZY BĘDZIE GORZEJ CZY LEPIEJ
UŚWIĘCĘ SŁOWEM ANIOŁY, ONE POMOGĄ MI WZLECIEĆ...
UŚWIĘCĘ SŁOWEM ANIOŁY, ONE POMOGĄ MI WZLECIEĆ...
Szczerze mówiąc to i tak 80% gości nie gustuje w winie i raczej nie rozpozna czy jest to oklepana marka czy też droższa i unikatowa. To raczej coś dla koneserów,ale z doświadczenia wiem że zdecydowanie lepiej schodzą i smakują te słodkie wina,unikaj wytrawnych.
www.lovrin.pl - biżuteria dla kobiet z klasą.
-
apollo
Przedmówco - wino pije jakieś 10% gości, z czego połowa ma pojęcie o połączeniach, ale 100% wie czy im coś smakuje, czy nie. Jeśli dasz im słodkie wino do dziczyzny to sory, ale tylko ich zniechęcisz. Półwytrawne, lekkie czerwone, dojrzałe czerwone - warto mieć każdego typu przynajmniej jedną butelkę.
-
a_gatka
Podstawa - niech to wino pasuje do posiłków. W naszym przypadku od razu wiadomo kto pije wino i jakie lubi, więc problemu w zasadzie nie mamy z tym.
-
apollo
Ludzie - nie konkretna marka dla każdego i pod każdą potrawę, a dobór zestawu win pod różne potrawy, no chyba że zapraszacie gości tylko na deser, to wtedy wystarczy wam słodkie wino
Pod czerwone mięso, wino czy lekkie sery dobre będzie wino lekkie czerwone. Dojrzałe czerwone to już bardziej dla dziczyzny. Nie róbcie tego gościom - część będzie miała pojęcie na ten temat. Zresztą sam idźcie do Centrum Wina, spróbujcie na miejscu tego co chcecie kupić bez potraw to zobaczycie jak duża jest różnica w smaku...
Po trochu każdego, każdy lubi co innego przecież 
Zawsze trzeba podejmować ryzyko.Tylko wtedy uda nam się pojąć, jak wielkim cudem jest życie...
-
malwinakowal456
- Jestem tu nowa :)
ja nie pamietam do konca nazw tych win, ale wiem, ze było włoskie i napewno biale oraz czerwone....
W wyborze pomagała nam restauracja, w której było wesele i dobieraliśmy je pod danie glówne i inne posiłki
W wyborze pomagała nam restauracja, w której było wesele i dobieraliśmy je pod danie glówne i inne posiłki
U mnie były domowej roboty wina i z każdego rodzaju po troche, dla kobiet typu cin cin, dla panów coś mocniejszego, oraz wina jasne i ciemne, i tak się okazało, że zabrakło nam ciemnego wina wytrawnego i jeden gość był niepocieszony:)
Cennik domen - naprawde tanie domenki 
Ja zamawiałam online (ze sklepu Dekanter), bo większy wybór i przystępne ceny. Głównie wina z Włoch (uważam, że są najlepsze) półwytrawne i półsłodkie, ta kompozycja wydaje się najbardziej optymalna. Gościom smakowało, bo zostały tylko dwie butelki.
Popieram, te z Lidla są bardzo dobre, mimo niskiej ceny.Wiesz co... ja bardzo lubię wina z Lidla...
Ja jeszcze lubię czerwone Carlo Rossi z fioletową etykietką, ale jest konkretnie słodkie, więc nie każdemu może podejść
Co do tych win domowej roboty, to jest super pomysł. Byłam niedawno na weselu, gdzie właśnie takie wino podano gościom, było naprawdę oryginalne i smaczne
Wina powinno się dobierać do potraw, ale z drugiej strony... kto nad tym zapanuje na weselu, gdzie jest najczęściej kilkudziesięciu zupełnie różnych ludzi, którzy niekoniecznie znają się na temacie i raczej nie będą sobie tym głowy zawracać.
My mieliśmy Fresco, ale Carlo Rossi też polecam 
"Nigdy nie dyskutuj z idiotą!
Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu,
a potem pokona doświadczeniem..."

Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu,
a potem pokona doświadczeniem..."

U nas będzie Mogen David - w każdej możliwej wersji 
Szczęście to radość z nowego dnia,
bezchmurne niebo w południe i słowo "kocham" na dobranoc...
bezchmurne niebo w południe i słowo "kocham" na dobranoc...
ja bym brała carlo rosi pół słodkie
carlo rosi różowe półsłodkie najlepsze oraz Mogen David
Ja uwielbiam Canelli kokosowe lub brzoskwiniowe 
Jeśli chcesz dowiedzieć się, co zrobić, by Twój mężczyzna bardziej się o Ciebie starał, na moim blogu znajdziesz bezpłatnego ebooka na ten temat:
http://patrycjamisiewicz.pl
Znajdziesz również porady na temat tego, jak naprawić swój związek, rozwinąć go, a także stać się lepszą kobietą.
http://patrycjamisiewicz.pl
Znajdziesz również porady na temat tego, jak naprawić swój związek, rozwinąć go, a także stać się lepszą kobietą.
-
michalina90
- Fajna Kobietka
Ja na swoje wesele kupowalam różne wina, bo każdy pije co innego, nie sugerowałam sie tym co ja lubię
grywalizacja na http://sanitera.pl
-
ubezpiecza16
- Jestem tu nowa :)
My mieliśmy wytrawne półwytrawne i słodkie wszystkie były z firmy carlo rossi, goście sobie chwalili.Mało butelek nam zostało
http://odkupszkody.eu/
Ja polecam Mogen David, dobre wino w rozsądnym zakresie cenowym.
A to muszę spróbować tego winka