Jakie suplementy sprawdzą się przy odbudowie organizmu?

Masz problemy ze zdrowiem? Jak dbasz o swoje zdrowie? Wszystko na temat chorób, leczenia, profilaktyki oraz opinie na temat służby zdrowia piszemy tutaj.
ODPOWIEDZ
Wakowaha
Miła Kobietka

Jakie suplementy sprawdzą się przy odbudowie organizmu?

Post autor: Wakowaha »

Jakie suplementy sprawdzą się przy odbudowie regeneracji organizmu po bardzo ciężkich treningach, żeby człowiek mógł normalnie wrócić do swoich codziennych spraw, bez mocno negatywnych emocji i zmęczenia?
Hivaa
Fajna Kobietka

Re: Jakie suplementy sprawdzą się przy odbudowie organizmu?

Post autor: Hivaa »

Ten preparat, peptyd peptides . net . pl/adamax lekko stymuluje organizm, ale praktycznie przez cały dzień od spożycia i też wpływa na szybkość reakcji, więc ciekawa opcja dla osób mocno aktywnych fizycznie, które chcą być cały czas w formie psychofizycznej.
dobek
Miła Kobietka

Re: Jakie suplementy sprawdzą się przy odbudowie organizmu?

Post autor: dobek »

Cześć! Miałam podobny problem z bólem mięśni, szczególnie po intensywnych treningach, i wiem, jak frustrujące może być, gdy ból nie pozwala na kontynuowanie aktywności. Próbowałam różnych metod, ale najlepsze efekty zauważyłam po zastosowaniu kilku naturalnych produktów.

Po pierwsze, zaczęłam używać maści laurowej z olejem konopnym, eukaliptusowym i propolisem. Maść ta ma właściwości przeciwzapalne, rozgrzewające i nawilżające, a jednocześnie wspomaga regenerację mięśni po wysiłku. Używam jej zwłaszcza po treningu lub w momencie, gdy czuję napięcie w mięśniach, i naprawdę działa – ból staje się mniej intensywny, a mięśnie się szybciej regenerują.

Dodatkowo, zaczęłam stosować olej CBD w wersji decarboxylated. CBD ma właściwości rozluźniające i przeciwzapalne, więc regularne stosowanie go pomaga mi w walce z bólem mięśniowym. Działa stabilnie i długotrwale, dzięki czemu unikam nagłych nawrotów bólu, które kiedyś mnie dopadały po treningu.

Z kolei, jeśli chodzi o regenerację, świetnie sprawdzają się kąpiele w soli z Morza Martwego z rozmarynem od firmy Palacio. Sól z Morza Martwego ma silne właściwości oczyszczające, detoksykujące i relaksujące, a dodatek rozmarynu wspomaga krążenie, co pomaga w szybszej regeneracji mięśni.

Jeśli ktoś z Was boryka się z podobnym problemem, polecam odwiedzenie Konopnej Farmacji w Poznaniu – mają tam szeroką ofertę naturalnych preparatów, a także sklep online (konopiafarmacja.pl), gdzie można zamówić wszystko, co pomoże w walce z bólem mięśni.

Mam nadzieję, że te wskazówki będą pomocne! Dajcie znać, czy ktoś już próbował takich metod i jakie efekty zauważył.
ODPOWIEDZ