Jakie składniki pomagają chudnięciu?

Znasz jakąś dietę cud? Schudłaś i chcesz się pochwalić i pomóc innym kobietkom? Wszystko na temat odchudzania i zdrowych diet piszemy tutaj.
ODPOWIEDZ
Balinka
Jestem tu nowa :)

Jakie składniki pomagają chudnięciu?

Post autor: Balinka »

Cześć, próbuje atakować formę z różnych stron, poprzez ćwiczenia, ograniczenie słodyczy i spożywanych kalorii. Co do diety chciałabym się dowiedzieć, które potrawy, przyprawy itd. pomagają chudnięciu. Wiem, że na pewno ostre przyprawy oraz zielona herbata pomagają, ale co jeszcze?
tania30

Re: Jakie składniki pomagają chudnięciu?

Post autor: tania30 »

Na pewno unikaj wszelkich weglowodanów typu chleb, makaron bo one na pewno nie wspomagają odchudzanie. Możesz je zastąpić różnymi koktailami lub kaszkami.
Balinka

Post autor: Balinka »

Dobra znalazłam pełną listę składników ( w tym wiele przypraw) https://waga-lekka.pl/co-jesc-zeby-schudnac. Wprowadziłam prawie wszystko z tej listy, niby ważę 4 kg mniej niż wtedy jak pisałam ten wcześniejszy post, ale nie wiem czy to od tego, ale może komuś się przyda :P
MartaMM
Miła Kobietka

Post autor: MartaMM »

A ja postanowiłam zamawiać sobie dietę z Wygodnejdiety. Sama jestem kiepska w gotowaniu a dzięki nim mam zapewnione 5 posiłków dziennie- smacznych i zdrowych. Ja nie muszę martwić się gotowaniem a jem regularnie i fit i gubię zbędne kilogramy;)
tania30

Post autor: tania30 »

MartaMM pisze:A ja postanowiłam zamawiać sobie dietę z Wygodnejdiety. Sama jestem kiepska w gotowaniu a dzięki nim mam zapewnione 5 posiłków dziennie- smacznych i zdrowych. Ja nie muszę martwić się gotowaniem a jem regularnie i fit i gubię zbędne kilogramy;)

Też poszłam na wygodę z zamawianiem gotowej diety. Ja akurat wybrałam Chiashake i mi mega podpasowała ich dietka. Na razie 4 tyg program a potem się zobaczy
Karina_28
Miła Kobietka

Post autor: Karina_28 »

I u mnie opcja z cateringiem super sie sprawdza! Też, za namowa koleżanki, zdecydowałam się na Wygodnądietę i absolutnie nie żałuję! Ich kuchnia bardzo mi posmakowała, jedzonko jest świeże, zdrowe i odpowiednio doprawione- dokładnie tak jak lubię;)
Amelada

Post autor: Amelada »

Myślę, że lepiej zadać pytanie jakich produktów unikać by schudnąć. Otóż tyjemy od cukru i węglowodanów. Usuń je ze swojej diety, a schudniesz i będziesz się czuła znacznie lepiej.
Zosia18
Miła Kobietka

Post autor: Zosia18 »

Warto sięgnąć po naturalne źródła białka, jak mięso, czy ryby. Sama ostatnio po nie sięgam, smażę je na minimalnej ilości tłuszczu na patelni stalowej (według mnie najlepiej sprawdza się do takich potraw, swój model znalazłam na PrymusAGD)
isabelleelle199

Post autor: isabelleelle199 »

Ja polecam suplement diety my best slim :) Jest rewelacyjny i skuteczny już po pierwszym miesiącu stosowania.
ODPOWIEDZ