jaki preparat najlepszy na zaskórniki?

Rozmowy o urodzie, pielęgnacji twarzy,ciała, włosów, o zabiegach upiększających.
Jeżeli nie wiesz jaki kosmetyk wybrać lub zastanawiasz się jak się umalować na kolację z mężczyzną swoich marzeń - to pisz w tym dziale. Na pewno Ci pomożemy.
ODPOWIEDZ
mika537

jaki preparat najlepszy na zaskórniki?

Post autor: mika537 »

dziewczyny mam sprawę:)
potrzebuję jakiegoś dobrego preparatu przeciw zaskórnikom, może znacie jakieś naprawdę dobre, które wam pomogły:)? czekam na propozycje i z góry dziękuję!
pomcia

Re: jaki preparat najlepszy na zaskórniki?

Post autor: pomcia »

A coś stosujesz obecnie? Na zaskórniki to może delikatny peeling?
mika537

Post autor: mika537 »

stosuję peeling regularnie, jestem w trakcie zabiegów u kosmetyczki i właśnie radziła, żebym zaopatrzyła się w jakiś dobry preparat "zwalczający" zaskórniki ktore niesamowicie mnie denerwują:) chciałam od was usłyszeć jaki jest naprawdę dobry, może macie z jakimiś już doświadczenie:)?
Awatar użytkownika
ofetowa
Jestem tu nowa :)

Post autor: ofetowa »

Najlepiej oczyścić pory u kosmetyczki a potem pracować nad ich zmniejszeniem bo kosmetyków które naprawdę wyciągną zaskórniki w rzeczywistości nie ma ;/
http://ofetowa.blogspot.com
Blog o urodzie: Makijaże, recenzje kosmetyków, porady i inne
Awatar użytkownika
kobietka77
Fajna Kobietka

Post autor: kobietka77 »

Kiedyś słyszałam, że dieta ma spory wpływ na nasza cerę, ale nie mam pojęcia co jeść, żeby pozbyć się niedoskonałości skóry.
apollo

Post autor: apollo »

Dieta? Wątpię - kiedy walczyłam z trądzikiem jadłam bardzo normalnie, to bardziej genetyczne moim zdaniem, a całkowite wyeliminowanie problemu wymaga większej kuracji. Środek nazywa się Iqface, kuracja trwa kilka tygodni, ale po niej powinno się wyeliminować w zasadzie wszystkie ślady - u mnie później już problem nie powrócił. Tylko nie oczekujcie, że po jednym dniu wszystko będzie wyglądało idealnie - nie będzie.
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Post autor: Hadassa »

Tu się z Tobą nie zgodzę. Są produkty które powodują więcej "wyprysków" na nasze twarzy
Tak samo jak choć by picie 2 l wody tez ma wpływ na naszą cerę.
Na cały nasz organizm powinno się działać zewnętrznie, jak i wewnętrznie
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
apollo

Post autor: apollo »

No niby tak, ale u mnie zmiana diety nawet w przepływie miesięcy nie dawała efektów - skóra cały czas wyglądała źle, była fatalna pod względem pielęgnacji. Dopiero po dłuższej kuracji faktycznie zmiany przyszło - to działało od wewnątrz.
mróweczka
Miła Kobietka

Post autor: mróweczka »

dla mnie jedyny sprawdzony i skuteczny sposób na zaskórniki to oczyszczanie. do tego kosmetyki naturalne i jest pięknie. Płyn micelarny, mydło allepo i SPAM i nos nie ma plamek
Ostatnio zmieniony pn paź 27, 2014 2:51 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
Awatar użytkownika
Jagoda123
Miła Kobietka

Post autor: Jagoda123 »

Któryś z kwasów jest dobry. Ale za cholerę nie mogę sobie przypomnieć, który to.
DamaPik

Post autor: DamaPik »

ja od kilku lat robię sobie zimą kurację kremem Triacneal Avene. Skóra jest po nim gładka, oczyszczona, pory zwężone. U mnie spisuje się świetnie, tylko trzeba pamiętać o filtrach, bo mogą powstać przebarwienia.
Natka92
Fajna Kobietka

Post autor: Natka92 »

Najlepsze są jakieś pianki i żele oczyszczające, ja stosuję je codziennie wieczorem, rano nakładam tylko tonik. Do tego regularne peelingi przeciw zaskórnikom i wypryskom i jest ok :)
marekwisniewski0

Post autor: marekwisniewski0 »

Pianki i żele oczyszczające to najlepszy sposób na walkę z zaskórnikami, dobry jest też krem Cosmelan, który zalicza się do kosmetyków naturalnych, które są zdrowsze. Za pomocą kremu można też usunąć przebarwienia skórne.
Ostatnio zmieniony śr lis 05, 2014 1:05 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
Lagenko_pl
Fajna Kobietka

Post autor: Lagenko_pl »

Mydło z Aleppo także bardzo dobrze działa na wszelkie niedoskonałości w kwestii pielęgnacji skóry twarzy,stopniowo eliminuje nie tylko zaskórniki ale także i drobne krostki czy przebarwienia.
Awatar użytkownika
Specjalista Aspazji
Fajna Kobietka

Post autor: Specjalista Aspazji »

Zaskórniki możesz usunąć w gabinecie dermatologicznym. Będzie to złuszczanie kwasami, np. glikolowym w wysokim stężeniu, pirogronowym, mlekowym czy salicylowym, czy też mikrodermabrazja, gdzie daje to efekt złuszczania naskórka i pobudza produkcję kolagenu. Przeważnie robi się pięć zabiegów co dwa tygodnie.
halinamii

Post autor: halinamii »

Serum Normacne na rozszerzone pory :) Polecam, używam i mi pomaga na pory i dzięki temu nie pojawiają się zaskórniki :)
Danuta8787

Post autor: Danuta8787 »

Oczywiście, że dieta ma wpływ - produkty ostre, nabiał, mięso nie są dobrym wyborem, gdy walczymy z problemami skórnymi. Oczywiście należy też pić dużo wody. :)
ODPOWIEDZ