Jaką kuchnie lubicie najbardziej?
-
psotniczka
Jaką kuchnie lubicie najbardziej?
Jesteście tradycjonalistkami, czy wolicie egzotyczne smaki? Jaka jest Wasza ulubiona kuchnia?
-
koperkowa
Re: Jaką kuchnie lubicie najbardziej?
lubię kuchnię chińską.ale z reguły wolę tradycyjną
i ogólnie słowiańską.
-
nikozja83
Uwielbiam kuchnię bliskowschodnią: arabską, turecką... Mają tyle niezwłykłych przepisów na przygotowanie warzyw!!! Pychota.
treść zmieniona przez moderatora
proszę nie spamować
treść zmieniona przez moderatora
proszę nie spamować
-
lavender
Właściwie każdą z małymi wyjątkami - nie lubię czeskiej i słowackiej, meksykańskiej i skandynawskiej
-
dorciak
moja ulubiona to węgierska. Mmmmmm te ostrości 
-
vdero
ja lubuję się w kuchni włoskiej i meksykańskiej
z włoskiego jadłospisu wybieram najczęściej makarony i warzywa, natomiast z meksykańskiej mięsa na ostro
moje zamiłowanie do latynoskich potrwa ma odbicie w sprzęcie jaki posiadam do przyrządzania dań, varadero nie tylko brzmi kubańsko, ale także pomaga mi w grillowaniu mięs w klimacie gorącego słońca 
-
dzo
przestań już spamować wszędzie o tym sprzęcie vara...coś tamvdero pisze:ja lubuję się w kuchni włoskiej i meksykańskiejz włoskiego jadłospisu wybieram najczęściej makarony i warzywa, natomiast z meksykańskiej mięsa na ostro
moje zamiłowanie do latynoskich potrwa ma odbicie w sprzęcie jaki posiadam do przyrządzania dań, varadero nie tylko brzmi kubańsko, ale także pomaga mi w grillowaniu mięs w klimacie gorącego słońca

-
mimargo
Kuchnia włoska, indyjska i meksykańska, to moje ulubione
.
-
aura
Ja ostatnio stałam się fanką owoców morza. A to dzięki grillowanemu stekowi z tuńczyka który znalazłam w krakowskiej restauracji Le Scandale. Chyba nigdzie nie znalazłam niczego lepszego. Naprawdę niebo w gębie 
-
Hakiruono
Moja ulubiona to kuchnia wietnamska, jak również chińska, kosztowałam również laotańskiej i japońskiej. Czyli głównie "ostre smaki orientalne".
-
skylark
a ja kocham wszystkie kuchnie... bo niestety, jedzenie to jest jak na razie moja największa miłość (zapewne zgubna)
choć najczęściej to makarony u mnie goszczą - bo szybko można je zrobić 
-
Kingusiaczek
Polska - schabowy z surówka i ziemniakami.. bądź do tego młoda kapustka... pych aaa!
-
Hakiruono
Ogolnie można powiedzieć, że jest jedna złota zasada w żywieniu - urozmaicenie, niezależnie jaką kuchnię preferujemy ważne jest, aby jeść "kolorowo" tzn. zaopatrzyć organizm w wszelkie potrzebne składniki odżywcze.
-
livia
Dla mnie azjatycka, dużo warzyw i delikatne mięsko:)
-
gonzogg
Nie wolno jeszcze zapominać o roladzie z kluskami i też kapustka do tegoKingusiaczek pisze:Polska - schabowy z surówka i ziemniakami.. bądź do tego młoda kapustka... pych aaa!
-
no.nie.wiem
chińska rulezzzz
A NAJBARDZIEJ LUBIE TAKĄ KUCHNIE W KTÓREJ KRZĄTA SIĘ MÓJ MĄŻ!!
:) 
A NAJBARDZIEJ LUBIE TAKĄ KUCHNIE W KTÓREJ KRZĄTA SIĘ MÓJ MĄŻ!!
-
Jowita
Jak dla mnie to najlepsza jest... każda
ważne żeby było smaczne 
-
ferzana
w moim domu kroluje kuchnia wloska i pakistanska
-
mala-koala
- Jestem tu nowa :)
Kuchnię włoską, ale i polska ma wiele wspaniałych smaków 
http://www.conrad.pl/
Zdecydowanie włoską. Ale nie ma to jak pierogi i wiele innych polskich dań.
Nie szukam bajek w życiu moim.
Bajki są okrutne...

Bajki są okrutne...
- kusicielka
- Extra Kobietka
Oj takBlackWolf pisze:Zdecydowanie włoską. Ale nie ma to jak pierogi i wiele innych polskich dań.