mielone ala gołąbki
-
Luśka
mielone ala gołąbki
składniki:
na kotlety:
1kg mięsa mielonego
1 paczuszka ryżu
2 łyżki kaszy mannej
1 kapusta pekińska(kroimy na drobno)
bułka tarta
przyprawy
2 jajka
na sosik:
koncentrat(2 łyżki)
keczup(3 łyżki)
woda
Przepis: wszystkie składniki na kotlety mieszamy, następnie formujemy jak kotlety mielone,
potem podsmażamy na patelni do rumianego koloru.Potem wrzucamy je do wysokiego garnka i zalewamy sosikiem. Następnie gotujemy na wolnym ogniu 30-40 minut.Smacznego:)
na kotlety:
1kg mięsa mielonego
1 paczuszka ryżu
2 łyżki kaszy mannej
1 kapusta pekińska(kroimy na drobno)
bułka tarta
przyprawy
2 jajka
na sosik:
koncentrat(2 łyżki)
keczup(3 łyżki)
woda
Przepis: wszystkie składniki na kotlety mieszamy, następnie formujemy jak kotlety mielone,
potem podsmażamy na patelni do rumianego koloru.Potem wrzucamy je do wysokiego garnka i zalewamy sosikiem. Następnie gotujemy na wolnym ogniu 30-40 minut.Smacznego:)
-
Panna_M
Re: mielone ala gołąbki
Jeszcze takich nie jadłam, ale spisałam sobie przepis i wkrótce spróbuję. 
-
Exilium
Znam ten przepis, ale pod inna nazwą 
My mówimy na to - leniwe gołąbki ;P
Pychota
My mówimy na to - leniwe gołąbki ;P
Pychota
-
eveline
Zrobiłam w ten sposób po raz pierwszy i jestem zachwycona! Naprawdę smaczne 
-
dzo
robiłam kiedyś takie gołąbki ale mimo wszystko wolę oryginalną wersję czyli zawijane w kapustę
-
kasiape
Gołąbki bez kapusty toż to prawie herezja. Można by zakrzyknąć - gdzie jest kapusta?!
-
dzo
a kto powiedział, że bez kapusty ?kasiape pisze:Gołąbki bez kapusty toż to prawie herezja. Można by zakrzyknąć - gdzie jest kapusta?!
-
kasiape
Kingusiaczek chyba sugerowała taką opcjędzo pisze:a kto powiedział, że bez kapusty ?kasiape pisze:Gołąbki bez kapusty toż to prawie herezja. Można by zakrzyknąć - gdzie jest kapusta?!
-
dzo
to chyba źle zrozumiałaś bo kingusiaczek napisała "tez wolę gołąbki zawijane w kapustę, tradycyjne:)"
-
kasiape
Jeśli się mówi, że się woli zawijane w kapuste, to jasno wynika z tego sugestia istnienia takich, które zawijane w nią nie są
Ale nie będziemy się chyba tutaj kłócić o interpretacje 
-
dzo
te drugie owszem nie są zawijane w kapustę ale tą kapustę w sobie posiadają i o to mi chodzi wyłącznie 
-
livia
świetny przepis, jak dla mnie lepsze od tradycyjnych:) robiłam takie same ale bez kaszy manny 
-
gonzogg
Jeśli kapusta jest w środku, a nie na zewnątrz, to jednak nie to samo. Klasyczny gołąbek zawinięty w nią być musi. Reszta to już tylko wariacje na temat.
-
Hakiruono
Nie przepadam za kapustą. Zawsze ją odrzucałam ( odwijałam gołąbki z kapusty) przy tradycyjnych gołąbkach. Dlatego te gołąbki robią u mnie furorę.