Jak zapomnieć o..

Co zrobić w trudnych chwilach? Jak stworzyć udany związek? Co denerwuje nas w mężczyznach? Czy kobiety są z Wenus a faceci z Marsa? Na te i inne pytania możemy porozmawiać właśnie w tym dziale.
ODPOWIEDZ
Telavi
Fajna Kobietka

Jak zapomnieć o..

Post autor: Telavi »

Dziewczyny jak zapomnieć o facecie ?
2 tygodnie temu podjęłam decyzję, że to koniec, żeby przestać się spotykać, chciałam się pożegnać, ale nie przyszedł. Od tego czasu cisza...wymarzona, taka jakiej chciałam. Bo to było bez sensu przecież.
I w tygodniu walczę, pracuję, zajmuję się czymś, nie myślę, tzn jeszcze czasami patrzę na telefon z przyzwyczajenia, ale kiedy przychodzą weekendy jest najgorzej ;/
Zwyczajnie tęsknie, myślę, brakuje mi go, rozmów, smsów, kontaktu. wiem, że to żenujące. I chcę o nim zapomnieć. Mam świadomość też, że z dnia na dzień nie wymarzę go ze swojego serca, ani z głowy, dlatego powtarzam sobie możliwie często, że dobrze się stało, że nie zasługiwał na mnie, że powinnam go znienawidzić.. ale rozum jedno, a serce drugie.

Jak z tym walczyć ? nie myśleć, zapomnieć i nie czuć tego ucisku w serduchu ?
a_gatka

Re: Jak zapomnieć o..

Post autor: a_gatka »

Tu pomoże tylko czas. :)
Telavi
Fajna Kobietka

niewielkie pocieszenie :(
Awatar użytkownika
Kinga88
Super Gaduła

Post autor: Kinga88 »

Dlaczego nie przyszedł ?
w chwilach zwątpienia mówiłabym sama sobie : widzisz nawet nie przyszedł,
Telavi
Fajna Kobietka

dlaczego nie przyszedł.. nie wiem, pewnie uznał, że nie warto. Nie mam pojęcia. Od 2 tygodni cisza, może dla niego nie zasługiwałam nawet na rozmowę na pożegnanie
Awatar użytkownika
Kinga88
Super Gaduła

nawet tak nie myśl że nie zasługiwałaś ... Proszę Cię...
bo to nie tędy droga ...
Telavi
Fajna Kobietka

wiem, wiem :-), na co dzień staram się myśleć w sposób "nie to nie" :D, ale momentami jest naprawdę trudno ;/ i chciałabym zapomnieć, ale nie jest łatwo wymazać z pamięci kilka lat
Awatar użytkownika
Kinga88
Super Gaduła

Długo z nim byłaś ?
Telavi
Fajna Kobietka

My tak naprawdę nie byliśmy razem. Spotykaliśmy się 2 lata, znaliśmy 6 ale nigdy oficjalnie nie zostaliśmy parą
Awatar użytkownika
kartka
Extra Kobietka

Post autor: kartka »

Znając Twoją historię, gratuluję konsekwencji i słusznej decyzji.
A co do tego wątku, to tutaj powtórzę odpowiedź koleżanki: tylko czas pomoże. To jest całkowicie świeża sprawa i nie ma co się nakręcać. Przez wiele wiele miesięcy on w mniejszym lub większym stopniu uczestniczył w Twoim życiu i nie zapomnisz o nim w sekundę. Teraz Tobie się wydaje, że to była wielka miłość i że będziesz strasznie cierpieć, ale fakty są takie, że ten facet kompletnie nie umiał o Ciebie zadbać i rozstanie nastąpiłoby prędzej czy później. Samo to, że się nie pojawił, potwierdza, ile ta relacja dla niego znaczyła, sorry... Więc lepiej, że zakończyłaś to teraz, niż miałabyś to ciągnąć przez kolejne miesiące czy lata. Musisz na to spojrzeć w racjonalny sposób. Wiem, że to nie jest łatwe, ale tu naprawdę innej rady nie ma.

Zajmij się sobą. Zrobiłaś pierwszy i chyba najtrudniejszy krok - zakończyłaś bezsensowną relację. Teraz skup się na sobie, postaraj się przebywać jak najwięcej wśród ludzi, ciągle "coś" robić, zająć myśli. Wyjdź do ludzi, na jakieś imprezy. Masz na pewno koleżanki, przyjaciółki, spotkajcie się, coś wymyślicie. Może wyjedź gdzieś na kilka dni, jeśli masz taką możliwość. Im bardziej będziesz czymś (lub kimś) zajęta, tym lepiej.
Telavi
Fajna Kobietka

Dziękuję kartko :-). Pewnie masz rację, patrzysz na to " z boku" także pewnie dostrzegasz to, czego ja nie widzę i jeszcze dłuugo nie zobaczę.
Wiesz, pracuję, mam nienormowane godziny pracy, więc w tygodniu ten czas mi dosłownie ucieka i nie mam czasu na nic innego, ale w weekendy jest już gorzej. Moje koleżanki i przyjaciółki - bez facetów z domu się nie ruszą - bo "misia nie mogę zostawić", a inne te wolne co tydzień rozglądają się na innymi i latają na prawo i lewo. Mnie ostatnie czego teraz trzeba to kontaktu z nimi i przypadkowych znajomości po pijaku. Tak czy inaczej próbuję się trzymać i na pewno do niego nie napiszę, nie odpiszę, ani nie zagadam, bo uważam, że wystarczająco się poniżałam przez długi czas godząc się na każde spotkanie, wtylko wtedy, kiedy pasowało tej drugiej stronie ;/. Smutne, ale prawdziwe..
Awatar użytkownika
kartka
Extra Kobietka

Post autor: kartka »

No i dobrze robisz. Absolutnie nie zasługiwałaś na takie traktowanie, nikt na to nie zasługuje.
Pomyśl może jakichś kursach, fitnessie, wszelki sport czy rekreacyjne sprawy to bardzo dobry sposób, żeby się "wyłączyć". Nie rozumiem, jak niektórzy będąc w związku zamykają się w domu na cztery spusty... trudno. Pobądź może w takim razie z rodziną. Idź do kina albo teatru, na jakiś koncert, możliwości jest dużo. Byleby nie siedzieć bezczynnie :-)
Telavi
Fajna Kobietka

Tak też zrobię. W dzień jest ok, najgorsze wieczory, ale dam radę..nie ten to kiedyś może inny, a jak nie to trudno :))
Pletwa Reborn

Post autor: Pletwa Reborn »

Czy można coś od siebie dodać? :)
Telavi
Fajna Kobietka

dodawaj !! :D
Awatar użytkownika
Kinga88
Super Gaduła

Telavi mądra z Ciebie Kobietka, tak trzymać
na pewno będzie następny .... i oby juz ten właściwy czego życzę
Telavi
Fajna Kobietka

Kinga 88 dziękuję, to bardzo miłe :). Miło jest przeczytać jakieś słowa otuchy i wsparcia :))
Pletwa Reborn

Post autor: Pletwa Reborn »

No to proszę... problem może nie zniknąć, nawet przy spotkaniu kogoś potencjalnie nadającego się na partnera. Wystarczy jedna wiadomość, spojrzenie czy cokolwiek innego związanego z byłym by ból powrócił do stanu początkowego. Nowy partner może wcale nie załatwić sprawy. Będzie bolało jeszcze dłuuuugi czas, ale pewnie kiedyś przejdzie :D . Chodzi mi o to, żebyś pamiętała o tym, że znalezienie sobie następnego faceta wcale nie pozwoli ci zapomnieć o starym.
Awatar użytkownika
Kinga88
Super Gaduła

Telavi proszę bardzo :)
z tego co zauważyłam na tym forum jest bardzo dobra atmosfera także śmiało można pisać, dziewczyny zawsze starają się dobrze doradzić
Trzymaj sie kochana i niech ten wieczór będzie dla Ciebie dobry
Telavi
Fajna Kobietka

Kina88, dziekuję :), dla Ciebie również :-)
Pletwo, wiem, mam tego świadomość, dlatego na chwilę obecną nawet nie myślę o jakimkolwiek partnerze. Mam na razie dosyć facetów i to szybko nie minie :)
Awatar użytkownika
WyderkaMarlenka
Jestem tu nowa :)

Post autor: WyderkaMarlenka »

Jesteś bardzo, bardzo mądrą kobietą trzymając się swoich postanowień. Niestety nie wszystkie potrafią to robić - w tym ja.
Rozumiem, że samotne weekendy cię dobijają i nie masz ochoty na imprezy, ale są przecież inne sposoby rozrywki. Nie myślałaś o tym żeby zapisać się na siłownię, zacząć biegać, podróżować etc? Jakieś zajęcie na pewno dobrze ci zrobi, poczujesz się lepiej i nie będziesz o nim myśleć.
Ja po zerwaniu z pierwszym chłopakiem (byliśmy razem 4 lata) przez rok ciągle gdzieś jeździłam, chodziłam do kina, teatru... Czułam się wspaniale. Owszem były momenty, że chciałam wrócić do niego, ale szybko mi przechodziło jak pomyślałam o tym co teraz mogę a w czym on mnie ograniczał.
Telavi
Fajna Kobietka

Wcale nie jestem mądra.. Minął ledwie miesiąc, a ja tęsknię coraz bardziej, od pierwszego dnia, nieprzerwanie.
Chciałabym mu napisać, że tęsknie, że mi go brakuje, cokolwiek, ale to chyba nie ma sensu, bo przecież gdyby on też tęsknił to chyba też by napisał ?
Mam tysiące myśli w głowie, może myśli, że to ja porzuciłam go, może uznał, że to lepsze dla mnie, a może czeka.. sama nie wiem.
Biję się z myślami przez cały dzień i to nie pierwszy.
Zakochanie - takie prawdziwe i silne jest beznadziejne ...
ODPOWIEDZ