Jak zakończyć toksyczną znajomość?
Re: Jak zakończyć toksyczną znajomość?
Mi też się to nie podoba no trochę się na nim zawiodłam.
Dzisiaj inaczej się zachowywał. Niech sobie poukłada myśli. Dzięki za wsparcie. Chyba dobrze, że tu trafiłam.
"Ten, kto kocha naprawdę, kocha w milczeniu, uczynkiem, a nie słowami." ~Carlos Ruiz Zafón –Cień wiatru
Ale jak powiedziala Black facet to facet. Pewnie w pierwszej chwili pomyslal ze krecilas na boku z tamtym. I ze jego pozycja jest zagrozona... i pewnie dopisal sobie 150 innych sytuacji.. jak to faceci.... :/
Chyba kazda z nas albo wiekszosc przechodzila przez ich sklonnosc do dopowiadania sobie. A niby to kobiety takie sa. A pozniej ich urazona duma.
Ale pewnie kilka dni i mu przejdzie a moze bedzie i wspieral
Chyba kazda z nas albo wiekszosc przechodzila przez ich sklonnosc do dopowiadania sobie. A niby to kobiety takie sa. A pozniej ich urazona duma.
Ale pewnie kilka dni i mu przejdzie a moze bedzie i wspieral
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Faceci to faceci. Dla nich wszystko jest takie proste tylko my jesteśmy skomplikowane.
A tak naprawdę, to oni mają nie raz większe zakręty i szałabały w głowie od nas. I gorsze okresy. A ponoć to my jesteśmy takie "trudne".
Daj mu czas.
A tak naprawdę, to oni mają nie raz większe zakręty i szałabały w głowie od nas. I gorsze okresy. A ponoć to my jesteśmy takie "trudne".
Daj mu czas.
Nie szukam bajek w życiu moim.
Bajki są okrutne...

Bajki są okrutne...
Macie rację. 
"Ten, kto kocha naprawdę, kocha w milczeniu, uczynkiem, a nie słowami." ~Carlos Ruiz Zafón –Cień wiatru
I daj znać później jak się sprawy potoczyły 
y tallo corazones a navaja en un torso desnudo de un naranjo

Haha Black dokladnie.. ech...
Czekamy na rozwoj wydarzen i trzymamy kciuki
Czekamy na rozwoj wydarzen i trzymamy kciuki
Mój chłopak wrócił razem z kluczami.

O xyz ani słowem. Pewnie przetrawił temat.
Oby oby... 
O xyz ani słowem. Pewnie przetrawił temat.
ło kurde ;O dobrze dziewczyny piszą - psychopata ;O wiesz kogo mi przypomina? Koleżanka się aktualnie rozwodzi i jej prawie ex mąż ma takie jazdy. Raz dobrze, raz źle. Rollercoaster. Naprawdę nie da się połapać. Psycholog podejrzewa napady manii u niego.
a co do obecnego: zdystansował się bo pewnie chodziło o zaufanie. Ale fajnie ze juz jest lepiej
a co do obecnego: zdystansował się bo pewnie chodziło o zaufanie. Ale fajnie ze juz jest lepiej
Jagoda super ze chlopak juz wrocil
zawsze to sla Ciebie lepiej 
Ekstra, że się poukładało i chłopak wrócił! Trzymam kciuki za was.

I jak?
Wróciło między wami do normy?
Wróciło między wami do normy?
Bajki są okrutne...

Bajki są okrutne...
Wróciło... Chyba nie do końca.
Oglądaliśmy film ze scenką gdzie facet dowiedział się, że jego narzeczona nie była mu do końca wierna, bo podczas jego nieobecności iskrzyło między nią a jego bratem. Pokwitował to krótko : no widzisz jakiś ty głupi? :/
Głupio to ja się poczułam. Nie wiem czy powinnam no ale odebrałam to jako aluzję, bo mój chłopak nigdy nie komentuje filmów nawet jak mu się nie podobają. :/
Niby ok a ja czuję, że jakiś trochę inny od wczoraj.
Zachowuje się jakby nie było tematu i xyz nie istniał. Chyba tak będzie najlepiej jeśli więcej nie poruszę z nim tematu...
Mam obawy, bo boję się, że xyz da o sobie znać i boję się reakcji chłopaka. Nie chcę znowu przerabiać jego złości. Wiem, że to się odbije znowu na mnie.
Oglądaliśmy film ze scenką gdzie facet dowiedział się, że jego narzeczona nie była mu do końca wierna, bo podczas jego nieobecności iskrzyło między nią a jego bratem. Pokwitował to krótko : no widzisz jakiś ty głupi? :/
Głupio to ja się poczułam. Nie wiem czy powinnam no ale odebrałam to jako aluzję, bo mój chłopak nigdy nie komentuje filmów nawet jak mu się nie podobają. :/
Niby ok a ja czuję, że jakiś trochę inny od wczoraj.
Zachowuje się jakby nie było tematu i xyz nie istniał. Chyba tak będzie najlepiej jeśli więcej nie poruszę z nim tematu...
Mam obawy, bo boję się, że xyz da o sobie znać i boję się reakcji chłopaka. Nie chcę znowu przerabiać jego złości. Wiem, że to się odbije znowu na mnie.
Eh, współczuję... Na Twoim miejscu też bym ucięła temat, koniec końców nic złego nie zrobiłaś, więc dlaczego masz się kajać i tłumaczyć? Chłopak musi zaufać bo w końcu to z Tobą jest w związku i powinien Ci ufać. Nie ma co wracać do sprawy tamtego gościa.

Przede wszystkim nie czuj się winna, ponieważ nie masz powodu.
Bez względu na to jakie miałaś relacje z tamtym, to przeszłość.
Miało miejsce przed Twoim obecnym chłopakiem, więc nie może mieć do Ciebie pretensji.
Z resztą zamknęłaś rozdział Pana Xyz zanim poznałaś obecnego.
Jeśli nadal będzie Ci rzucać aluzje a nie powie w prost, postaraj się na nie nie reagować. Reagują ludzie, którzy mają coś na sumieniu. Twoje sumienie jest czyste. I nie daj sobie wmówić inaczej.
Bez względu na to jakie miałaś relacje z tamtym, to przeszłość.
Miało miejsce przed Twoim obecnym chłopakiem, więc nie może mieć do Ciebie pretensji.
Z resztą zamknęłaś rozdział Pana Xyz zanim poznałaś obecnego.
Jeśli nadal będzie Ci rzucać aluzje a nie powie w prost, postaraj się na nie nie reagować. Reagują ludzie, którzy mają coś na sumieniu. Twoje sumienie jest czyste. I nie daj sobie wmówić inaczej.
Bajki są okrutne...

Bajki są okrutne...
Dokładnie tak, BlackWolf ma rację 

Black juz wszystko powiedziala 
A o xyz nie mysl poki co. Nie ma co sobie psuc krwi
A o xyz nie mysl poki co. Nie ma co sobie psuc krwi
Dziękuję za wszystkie miłe i szczere komentarze.
Jesteście wielkie.
Jesteście wielkie.
To jeszcze ja.
Byliśmy na piwie z kolegą. Było ok do czasu gdy mój chłopak nie zaczął wspominać starych czasów jak to pierwszy raz wszedł do Oceanu i jak to było fajnie w tych czasach.
Ja wiem, że to wspomnienie łączyło się z taką pewną Marą... Dziewczyną za którą szalał... Z którą niby nie był ale łączył ich seks itd.
Przeciwieństwo mnie... Nieograniczona, jak modelka... piękna buzia i w ogóle... Chwilo trwaj a ja potrzebuję czasu na wszystko... Nie działam spontanicznie i do większości rzeczy on mnie zachęca, bo ja sama nie potrafię...
Nie tak jak ona...
Widziałam w jego oczach ogniki. Żar... było szczere gdy mówił, że wtedy było zajebiście i NIEPORÓWNYWALNIE.
Chyba nie muszę pisać jak się poczułam.
Nie odezwałam się nic.
On nagle co ja mam taką minę itd. No a jaką miałam mieć? Przykro mi do tej pory.
Potem poszliśmy do dwóch sklepów. W jednym hihihi i hehe z ekspedientką a ja stałam jak piąte koło u wozu. Niezauważalna dla nikogo poza jakimś typkiem, który stał za nami i się lekko uśmiechnął.
W drugim mówiłam mu, że ta dziewczyna zawsze źle mnie liczy i jest miła tylko dla facetów a on do mnie, że co ja piep*** , bo jemu zawsze dobrze liczy i się uśmiecha i że dlaczego jestem taka uprzedzona do k**** nędzy? Tak mi powiedział...
No do mnie nie uśmiecha się ani grama... Obsługuje mnie jakbym jej rodzinę zabiła. Mniejsza o to... Poczułam się znowu jak jakaś powalona.
Mam doła. :/ Wróciliśmy do domu, włączył tv i ma swój świat a ja siedzę na kanapie jakbym nie istniała.
Od tamtej pory gdy dowiedział się o xyz nie ma żadnej bliskości. Nie uprawiamy seksu, bo nie wykazuje żadnej inicjatywy. Żadnej. :/
Wcześniej co drugi wieczór coś było i rano zawsze przytulił, zachęcił... Teraz tego nie ma.
Jak ja się próbuje zbliżyć i go zachęcam to jest "O podrap mnie po plecach kotuś".
Źle mi...
Moze musi jakos sobie poukladac.. albo chce sie odgryzc..
Z tymi wspominkami nie wyglądało jakby chciał się odgryźć a wcześniej nie miał takich odzywek. Nie był wulgarny nawet jak mu coś nie pasowało. Do innycj dziewczyn zażartuje, pogada no nie będę mu wyrzutów robić, że z kimś rozmawia. Ja też rozmawiam.
Coś się zmieniło i wcale nie jest fajnie. Może się odwidzieć związek po czymś takim? Banalna sutuacja :/ ale może on przestał darzyć mnie uczuciem jakim darzył?
Straciłby zaufanie? No kurde jak ja go nie zdradziłam a xyz to przeszłość przedawniona dla mnie.
Nie pogadam z nim o tym, bo nam narazie rozmowy nie wychodzą.
Coś się zmieniło i wcale nie jest fajnie. Może się odwidzieć związek po czymś takim? Banalna sutuacja :/ ale może on przestał darzyć mnie uczuciem jakim darzył?
Straciłby zaufanie? No kurde jak ja go nie zdradziłam a xyz to przeszłość przedawniona dla mnie.
Nie pogadam z nim o tym, bo nam narazie rozmowy nie wychodzą.
Jes tu jakiś pan, który mógłby spojrzeć na to męskim okiem?
Można zamknąć ten temat?
Jesteś pewna, że nie chcesz powrócić do tematu?
Wątek zazwycza zostaje otwarty, aby inni mogli wypowiedzieć się na temat.
Wątek zazwycza zostaje otwarty, aby inni mogli wypowiedzieć się na temat.
Bajki są okrutne...

Bajki są okrutne...
Przecież tu się już nikt nie wypowiada...
Cierpliwości, wątki i tak zostają zawsze odkopane.
Bajki są okrutne...

Bajki są okrutne...