Jak spieracie plamy?
Jak spieracie plamy?
Podpowiedzcie mi czego używacie do spierania trudnych plam? Czyli plamy z kolorowego jedzenia (buraczki), soków (czrna porzeczka), wino, trawa, błotko, żółte plamy pod pachami na białych ubraniach. Szukam czegoś uniwersalnego i bezpiecznego.
Re: Jak spieracie plamy?
Ja najbardziej jestem zadowolona z odplamiacza, 1.50 saszetka u pana dziadka Sprawdzę nazwę bo jest lepszy niż wanisze.
Również mam problem z plamą... Mój biedny za to ulubiony, szary swetr ucierpiał. Próbowałam już chyba wszystkiego co mam w domu i tłusta plama po olivie nie puściła. Namaczałam, odplamiałam, prałam i dziadostwo nie schodzi. :/ Nie chcę go tak katować odplamiaczami na tzw.farta, bo w końcu zostanie biała, wyżarta plama.
Macie sposoby na pozbycie się plam po olejach?
Macie sposoby na pozbycie się plam po olejach?
Nie szukam bajek w życiu moim.
Bajki są okrutne...

Bajki są okrutne...
Używam na plamy Vanish a potem razem z praniem wlewam miarkę i plamy schodzą.
Najlepsze krynica morska pokoje
Black na tluste plamy chyba zwykla woda gazowana byla
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Dzięki kata981, próbowałam i nic z tego... Plama jak była tak jest i nawet ani trochę nie schodzi. :/
Hadzia, zwykła woda gazowana?? Nie próbowałam jeszcze tej metody, spróbuję...
Kurr...bo zamiast zwykłego oleju, musiała to być akurat oliva z oliwek... Wrrrr...!
Hadzia, zwykła woda gazowana?? Nie próbowałam jeszcze tej metody, spróbuję...
Kurr...bo zamiast zwykłego oleju, musiała to być akurat oliva z oliwek... Wrrrr...!
Bajki są okrutne...

Bajki są okrutne...
Polewasz plame i chyba sie zostawialo. A jak nie to lekko potrzec. Ale nie wiem czy zadziala jak juz cos z tym robilas
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Re: plama - help :(
Metoda z wodą nie dała efektów...
Dziś go potraktuje odplamiaczem Bio Shout. Zobaczymy czy ten coś zdziała. Nie próbowałam ACE, bo wyżera kolory.
Plama jak na zdjęciu w załączniku.
Dziś go potraktuje odplamiaczem Bio Shout. Zobaczymy czy ten coś zdziała. Nie próbowałam ACE, bo wyżera kolory.
Plama jak na zdjęciu w załączniku.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Bajki są okrutne...

Bajki są okrutne...
Ja zwykle używam vanish -jeszcze nie spotkałam plamy z którą by sobie nie poradził. Fakt, nigdy nei stosowałam go na delikatnych bardzo tkaninach więc nie wiem czy byłby skuteczny, ale w z bluzek, spodni plamy z buraczków czy nawet z tłuszczu schodzą bez problemu.
Zatkane zatoki - co zrobić?
Ja na ciuchy dziecka używam odplamiacz z biedronki ale w proszku i nawet mi dopiera te wszystkie palmy dziecięce ostaniu to nawet flamastry dobrało a na tłuste plamy to dobry jest płyn do naczyń nalewasz do miski wodę dajesz troszkę i moczysz może pomoże,

Ja od lat używam Vanisha, teraz jest nawet w przystępnej cenie. Według mnie trudno o lepszy odplamiacz. I tylko czasem uda mi się przy okazji "odpłamić" kolor ze spodni czy bluzki:d ale to naprawdę rzadko:d
- Panna_Mysia
- Fajna Kobietka
Ja przetestowałam odplamiacz JELP - jest skuteczny i hypoalergiczny, więc można odplamiać nim ubranka dzieci 
Jeśli lubisz testować nowości i otrzymywać darmowe produkty, rodzina Myszy ser-decznie zaprasza na gryzoniowy blog - http://www.mysia-familia.blogspot.com