Jak się rozstać ?
-
independent.woman
- Jestem tu nowa :)
Jak się rozstać ?
Mam pewien problem, byłam z chłopakiem ponad rok, fakt nie jest to długi czas, ale przez ten caly czas mieszkalismy razem, na poczatku bylo fajnie super, pozniej zaczely sie klotnie, niedomowienia, brak zaufania (fakt z mojej strony ale mialam powody) pretensje, zero wsparcia. Wkońcu nasz związek zaczął źle odbijać sie na mojej psychice, a więc codziennie kłotnie, nic mi sie nie chcialo przez to, zadnych miłych słowek z mojej strony, przytulasów a juz napewno nei seksu, fakt on probowal, ale co z tego jesli 20 min przed tym była straszna kłótnia, płacz krzyki, a za chwile mysli ze cos bedzie miedzy nami, a wiec przechodze do sedna, wyprowadzil sie ale dalej utrzymujemy kontakt, to miala byc przerwa ale ja nie jestem pewna czy chce do niego wrocic, jestem mloda nie chce wiecznie plakac i chodzic zasmucona ze wzgledu na moj związek, wiec gdy powiedzialam mu ze nie jestem pewna, stwierdzil ze nie moge go trzymac w niepewnosci, wiem nie mogę, ale przemyslalam sprawe i stwierdzilam ze bedzie lepiej jak sie rozejdziemy bo juz milion razy probowalismy to naprawic i nie wyszlo, nawet teraz jest gorzej jak nie mieszkamy razem ani sie nie widujemy. Jednak on tego nie rozumie, ciagle w taki sposob pisze, jakby caly czas bylo cos miedzy nami. Nie chcę go skrzywdzić, bo nie zrobił mi nic takiego złego, po prostu wiem że w tym związku nie będę szczęśliwa..
Sory, ze sie tak rozpisalam .. Co o tym myślicie?
Sory, ze sie tak rozpisalam .. Co o tym myślicie?
-
elzbieta45
- Kobietka Expert
Re: Jak się rozstać ?
Na siłe czy dla drugiej osoby niewarto tkwicz w czyms w czym niema sie przekonania . Na siłe nic nie da sie zbudowac a tymbardziej szczescia . To aby zwiazek był trwały i była w nim miłosc to ty sama najpierw musisz byc w nim szczesliwa . to ty musisz czuc , ze tego zwiazku chcesz pragniesz czujesz sie szczesliwa w nim i bezpieczna . A tak to lepiej sie rozsrtac bo dla duugiej osoby niewarto czegos budowac , budowac musisz dla siebie bo to ty masz byc szczrsliwa
-
independent.woman
tak, wiem właśnie, tylko chodzi o to, ze nie wiem jak już mam to mu przetlumaczyć tak, aby go nie zranić, ponieważ on stwierdził ' jak już kocham, to na całe życie' więc chce zrobić to tak, żeby zrozumiał i nie cierpiał za bardzo . .
Jeśli czujesz i masz pewność, że nie będziesz z nim szczęśliwa to się rozstańcie. Nie można uszczęśliwiać drugiej osoby swoim kosztem. Myślę, że jeśli z nim porozmawiasz szczerze to może po jakimś czasie dotrze to niego i pogodzi się z Twoim odejściem. Lepsze to dla niego niż być oszukiwanym, że jest wam obojgu dobrze ze sobą.
"Czerwienią róż i w zapachu lilii kołysani - żeglujemy przed siebie. Niby niewidzialni, niby zakochani..."
-
elzbieta45
- Kobietka Expert
tak porozmawiaj ... a z czasem dotrze do niego
Im wcześniej mu powiesz, tym lepiej. Nie jest niczemu winien, a po co ma się łudzić, że jesteś z Nim szczęśliwa. Siły zyczę!
Dasz rade
Jak zarabiać na pisaniu poradników?
http://zarabiaj-na-poradnikach.weebly.com/index.html
http://zarabiaj-na-poradnikach.weebly.com/index.html
-
independent.woman
dziękuję wam wszystkim za rady, mam nadzieje że dam rade 
-
independent.woman
a więc kobietki to znowu ja, zrobiłam to ale okazało się, że jest totalnym kretynem, ponieważ zaczęło się ubliżanie i takie tam podbne sprawy, także jednak nie był wart moich obaw i mojego współczucia co do niego ! 
To już masz rozstanie za sobą. Teraz powodzenia życzę. 
"Czerwienią róż i w zapachu lilii kołysani - żeglujemy przed siebie. Niby niewidzialni, niby zakochani..."
W takich sytuacjach rozstanie jest jedyną drogą i trzeba je zrobić jak najszybciej. Nie ma też czego żałować.
http://www.open-info.eu