Jak radzić sobie z uciążliwym katarem u dziecka ?

Wszystko na temat naszych małych pociech. Jak wychowywać dziecko? W jaki sposób się z nim bawić? Relacje z dzieckiem, trudne rozmowy właśnie w tym dziale.
Natka92
Fajna Kobietka

Re: Jak radzić sobie z uciążliwym katarem u dziecka ?

Post autor: Natka92 »

Ja stosuję u mojej córeczki Otrivin dla dzieci, i działa skutecznie. A czy znacie jakies naturalne sposoby/napary które pomogą zwalczyć katar? :)
Awatar użytkownika
Luna
Gadatliwa Kobietka

Post autor: Luna »

ja podaje córce codziennie rutinoscorbin kataru ani widu ani słychu :)
POKONAM TRUDY, MOZOŁY CZY BĘDZIE GORZEJ CZY LEPIEJ
UŚWIĘCĘ SŁOWEM ANIOŁY, ONE POMOGĄ MI WZLECIEĆ...
helaq1
Jestem tu nowa :)

Post autor: helaq1 »

Najważniejsze to nos dobrze przepłukać. I to nie tak, że delikatnie kilka kropel wody morskiej zapodać, ale trzeba naprawdę w taki nosek sporo płynu wlać, żeby się dobrze przeczyścił. Pomocne w tym celu są aspiratory elektryczne.
helaq1
Jestem tu nowa :)

Post autor: helaq1 »

Warto wypróbować naturalne metody, takie jak inhalacje, nawilżanie pokoju, płukanie wodą morską, no i oczywiście oczyszczanie za pomocą aspiratora. Poczytaj o aspiratorze 2w1 Helpmedi. Jeśli żadna z tych metod nie poskutkuje, konieczna będzie wizyta u lekarza.
rogatka
Fajna Kobietka

Post autor: rogatka »

Zakraplanie wodą morską noska, oklepanie plecków, wyciągnięcie pozostałości aspiratorem, a później zakropienie noska Euphorbium. Stosowanie olejków miętowego i eukaliptusowego też pomoże.
ODPOWIEDZ