Jak powstrzymać głód? Czyli: metoda na głoda ;)
- kokoszanel
- Super Gaduła
Re: Jak powstrzymać głód? Czyli: metoda na głoda ;)
Rozłożyłam ja swoje posiłki właśnie na mniejsze porcje. Co prawda pierwszy tydzień nie był rewelacyjny, do momentu aż się organizm nie przestawił. Teraz luzik! Jest super. Organizm przestawiony. Waga na samym początku poleciała o 4kg szybciutko w dół, teraz już gorzej 
"Może się zdarzyć, że urodziłaś się bez skrzydeł,
ale najważniejsze żebyś nie przeszkadzała im wyrosnąć"
~ Coco Chanel
ale najważniejsze żebyś nie przeszkadzała im wyrosnąć"
~ Coco Chanel
- ScarletLukia
- Miła Kobietka
Jak ja jestem glodna pomiędzy posiłkami to pije wodę z cytryna 
Ja nie jestem głodna, bo jem max co 2-3 godziny i nie doprowadzam do głodu.
Mnie pomaga żucie gumy. Piję także dużą ilość wody.
Moja metoda na głoda to oszukanie go poprzez jedzenie błonnika.
Wspomagam swoja dietę preparatem Nopalinia max, zawiera on miedzy innymi
dużo błonnika, ponieważ w składzie ma otręby pszenne i owsiane. Uczucie głodu zniknęło - głód został powstrzymany:)
dużo błonnika, ponieważ w składzie ma otręby pszenne i owsiane. Uczucie głodu zniknęło - głód został powstrzymany:)
błonnik fajna rzecz, ja uzywam w postaci siemia lnianego, wsypuje ziarna do koktajlu z wyciskarkiceleste pisze:Moja metoda na głoda to oszukanie go poprzez jedzenie błonnika.
Ja zapijam głód wodą, lub kawą 
No ja cwiczyc nie moge teraz, wiec musze sie pilnowac.
Problem to zajadanie stresu wiec najpierw musze znalesc sposob inny by ten stres rozladowac
A co do powstrzymywania glodu nie mam sposobu ale wasze metody sa fajne, zastosuje. Duzo wody i posilki co 2h:)
Problem to zajadanie stresu wiec najpierw musze znalesc sposob inny by ten stres rozladowac
A co do powstrzymywania glodu nie mam sposobu ale wasze metody sa fajne, zastosuje. Duzo wody i posilki co 2h:)
ja powstrzymuje tak, że popijam herbatki, i wtedy jestem nawodniona i zapełniona, ale to tak chwilowo, żeby sie za dużo nie obżerać
Najlepiej jeść posiłki o regularnych porach, bo wtedy nasz organizm się przyzwyczaja do tego i robi się głodny o określonych godzinach
Lepiej też nie sięgać po słodkie przekąski i jak zaczynamy być głodni, to albo przeczekać, albo sięgnąć po coś zdrowego, jakiś owoc najlepiej, można też napić się wody - oszuka żołądek przynajmniej na chwile.
Wszystko się zgadza, ale owoc zastąpić warzywkiem radzę - owoce zawierają cukry i najlepiej je jeść do południa. Potem warzywkaSilesiana pisze:Najlepiej jeść posiłki o regularnych porach, bo wtedy nasz organizm się przyzwyczaja do tego i robi się głodny o określonych godzinachLepiej też nie sięgać po słodkie przekąski i jak zaczynamy być głodni, to albo przeczekać, albo sięgnąć po coś zdrowego, jakiś owoc najlepiej, można też napić się wody - oszuka żołądek przynajmniej na chwile.
-
zlotko1989
- Jestem tu nowa :)
Metoda na głoda - Danio
A tak na poważnie...
Dietetyk poradził mi, że jak czuję głód to najlepiej skorzystać z galaretki.
Przy odchudzaniu pierwsze 2 miesiace czułam głód przed posiłkami. Jednak teraz już go nie czuję...
Dietetyk poradził mi, że jak czuję głód to najlepiej skorzystać z galaretki.
Przy odchudzaniu pierwsze 2 miesiace czułam głód przed posiłkami. Jednak teraz już go nie czuję...
Polecam wspaniały ośrodek wypoczynkowy nad morzem.
U mnie sprawdza się suplement diety, który zwie się Młody jęczmień Premium. Oprócz pędów zielonego jęczmienia ma w składzie chrom, który pomaga walczyć z uczuciem głodu. Wyrównuje nam poziom cukru, przez co nie ma się wilczego apetytu, szczególnie na słodkie. A oprócz tego, to trzeba dużo jeść, ale takich rzeczy, które nie mają kalorii i są zdrowe. Jestem zdania, że warzywami można porządnie wypełnić żołądek, tak by nie czuć głodu, a nie zaszkodzą naszej figurze nawet w dużych ilościach.
Czasem maść na blizny nie wystarczy.
ja zastępuję słodycze np, orzechami i bakaliami. By nie dopuścić do głodu jem systematycznie co 2-3h, wtedy nie ma opcji dopuścić do wilczego głodu. Co do lodów, większość jest na śmietanie lub mleku i w jedząc 1 loda raz na jakiś czas nic się nie dzieje, jedząc 5 lodów dziennie wiadomo że taka ilość będzie za sobą niosła dodatkowe kalorie, które niespalone zamienią się w tłuszczyk.
-
dradziszewska
- Fajna Kobietka
Jedzenie regularne, 6 posiłków dziennie,a mniejszych porcjach. Jeśli przyzwyczaimy swój organizm do regularnych godzin to napady głodu nie powinny występować. A i przed każdym posiłkiem wypijać szklankę wody to pomoże zjeść mniej.
BeautyExpert - opinie i pytania pacjentów, odpowiedzi najwybitniejszych specjalistów, opisy zabiegów medycyny estetycznej i chirurgii plastycznej, porady.
Dokładnie u mnie działa to samo czyli regularne jedznie
Teraz pare dni temu odstawiłam słodycze, bede je jeść tylko w niedziele,oczywiście w nie dużych ilościach i bedzie to taka moja nagroda za to że wytrzymałam cały tydzien
No i ograniczyłam kawe do jednej dziennie
Co mnie nie zabije to mnie wzmocni
-
a_gatka
Dużo wody - jak piję wodę to nie czuję głodu. Żeby mi się nie nudziła urozmaicam ją sobie smakami, które nie dostarczają kalorii, a sprawiają, że przyjemniej mi się pije. Ja akurat kupuję te z cambridge, bo są wyraziste.
Dużo trenerów personalnych zaleca wode gazowaną, ale ja nie lubie. więc pijając zwykłą też szukam jak to można "usmacznić"
Z Cambridge kupowałam te dodatki do wody głównie jagodowe i pomarańczowe, ale wiem że mają też warzywne. Próbowałas może kiedyś? Nie miałam jeszcze odwagi zamówić.
-
a_gatka
Miałam taki w zestawie. Smakuje trochę jak rosołek na zimno. Można do smaku do zmiksowanych zup dodawać. 
-
katarzynaW
- Jestem tu nowa :)
U mnie najlepiej sprawdza sie częste popijanie wody. Małymi łykami przez cały dzień wypijam nawet całą butelkę. A że przy częstym piciu, wypłukuje sie minerały wybieram wodę, która jest w nie bogata. Moja ulubiona to Piwniczanka – ma wysoki poziom wapnia i magnezu.
najgorzej jak czytam ksiazke. Uwielbiam wowczas cos skubac.
No ale slonecznik to kalorie. bakali duzo tez nie mozna...zostaje chyba woda
No ale slonecznik to kalorie. bakali duzo tez nie mozna...zostaje chyba woda
Suszone owoce ale takie co sama ususzysz np jablka..
Mozna zrobic ciastka owsiane...
Albo surowe warzywa podjadac
Mozna zrobic ciastka owsiane...
Albo surowe warzywa podjadac
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Ja to podjadam czekoladę, tak bardzo niezdrowo. 
Ale ciężko się powstrzymać...
Nie znalazłam jeszcze skutecznego sposobu na mojego głoda.
Ale ciężko się powstrzymać...
Nie znalazłam jeszcze skutecznego sposobu na mojego głoda.
Szczęście to radość z nowego dnia,
bezchmurne niebo w południe i słowo "kocham" na dobranoc...
bezchmurne niebo w południe i słowo "kocham" na dobranoc...
Inek hahaha ales mi polecila 
no ty to mega szczupla to mozesz
Hadasa dobry pomysl z tymi owocami. Takie chipsy no nie ?
no ty to mega szczupla to mozesz
Hadasa dobry pomysl z tymi owocami. Takie chipsy no nie ?
Tak. Tylko najlepiej samej zrobic bo wtedy bez cukru
.. bo w oczach tkwi siła duszy...